Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am parodontită purulentă cronică evolutivă” (Răspuns pentru RUXANDRA – Constanța, F. AS nr. 1396)

Foto: 123RF

M-am confruntat și eu cu aceeași afecțiune. Vă recomand câteva tratamente eficiente.

* Clătirea cu apă oxigenată (1-2 lingurițe în 100 ml apă sau ceai) – se clătește gura de câteva ori, insistând la trecerea lichidului printre dinți. Se repetă de 4-5 ori pe zi. Prin acest procedeu m-am vindecat de o infecție la rădăcina unei măsele, renunțând astfel la niște antibiotice care aveau efecte secundare nedorite.

* Clătirea cavității bucale cu decoct de coajă de stejar (se fierbe circa 20 minute).

* Clătirea gurii cu infuzie de pelin (o lingură de plantă la 100 ml apă) – se clătește gura insistent, până se face spumă (același tratament se poate face cu infuzie de salvie, de frunze de nuc sau de gălbenele). Infuzia va fi obținută dintr-o linguriță de plantă mărunțită, peste care se toarnă 50 ml apă în clocot (se pot combina sau folosi separat).

* Infuzie de mușețel, în care se adaugă câteva picături de petrol lampant (e cam riscant, deoarece nu se poate determina gradul de rafinare). Vă sugerez să consultați un medic de laborator care ar putea să-i prepare un autovaccin injectabil. Auto­vaccinul se pregătește cu ajutorul unei grăunțe de puroi din zona infectată. În felul acesta m-am vindecat de o furunculoză foarte gravă, care n-a revenit niciodată. Nu știu dacă se poate aplica și în cazul parodontitei purulente. Totuși, vă puteți in­forma la un medic competent. Multă sănătate!

NICOLESCU V.    –    Galați

„Sufăr de ulcer duodenal” (Răspuns pentru CORINA L., F. AS nr. 1495)

După ce am citit despre suferința pe care o aveți și am înțeles nevoia de ajutor, vă recomand un tratament pe cât de simplu, la îndemână și interesant, pe atât de eficient. Este cunoscut și recunoscut de cei care l-au folosit.

Deci, în fiecare dimineață după ce vă treziți, veți bea pe stomacul gol un pahar cu 50 ml de rachiu (pă­lincă), în care dizolvați o lingu­riță cu miere bună de albine. A­mes­tecați până se dizolvă mie­rea și beți conținutul. Du­pă 15-20 de minute, mâncați ceva.

Tratamentul durează până ce terminați 500 ml rachiu. Vă asigur că, dacă urmați cele de mai sus cu încredere depli­nă, curând veți uita de sufe­rință.

Vă doresc sănă­tate.

NICULAE BICA – București

„Am durere în călcâi” (Răspuns pentru PETRU, F. AS nr. 1501)

1. Îi recomand să fiarbă 2-3 pumni de coji de nuci uscate în 3-4 l de apă. Se introduc apoi picioa­rele în decoctul obținut, la o temperatură pe care o poate suporta. Se păstrează decoctul, se reîncălzește în serile următoare și se refolosește. Se pune o șo­setă și se stă la cald.

MARGARETA – Vaslui

2. Referitor la durerea persistentă a călcâiului: în 1985, am avut și eu această suferință, deși eram relativ tânără, 46 de ani, dar reumatică fiind, de la 16 ani (am avut un reumatism degenerativ), mă tratam în permanență cu piramidon; așa era pe atunci. Și făceam cure anuale la Băile Herculane, în principal. Fiind însă posibile doar în perioada martie-aprilie, am apelat ca de obicei la medicul meu curant reumatolog, care mi-a prescris o serie de zece ședințe de radioterapie, la Secția de Onco­lo­gie din Arad. Medicul îmi făcea un semn cu ca­rio­ca pe călcâiul drept, îl punea la expunere, ieșea din încăpere, ca la orice radio­grafie. M-am vindecat astfel complet și ani de zile mi-a fost bine. Acum, la 83 de ani, mi-a revenit durerea sporadic, mai ales noaptea, și atunci folosesc un unguent. La Timi­șoara nu este o proble­mă să faceți radioterapie, firește, dacă medicul dvs. vă prescrie! Vă doresc multă sănătate!

MARIA A. – Arad

„Sufăr de afte bucale recidivante” (Răspuns pentru DANIEL – București, F. AS nr. 1501)

Domnule Daniel, am suferit și eu de afte bucale, aproape 3 ani de zile. Apăreau periodic în diferite zone ale gurii, cu dureri groaznice, disconfort total. Vă înțeleg perfect suferința. Am încercat o sumede­nie de tratamente, îmi „ardeam” gingia prin badijo­nări cu tincturi, uleiuri esențiale de cimbru, mentă, lavandă etc., ceaiuri concentrate, dar ameliorarea era de scurtă durată. După o lună sau două, apăreau din nou. Nu găsisem nimic care să rezolve cauza. Aceste afte apar din cauza imunității scăzute.

Întâmplător, am descoperit tratamentul „mira­col”. În luna aprilie 2020, am urmat o cură de ceai de urzici proaspete, timp de 3 luni, câte 3-4 căni pe zi, băute cu înghițituri mici, cu 30 de minute înainte de masă. Ceaiul se pregătește astfel: dacă planta este uscată, o linguriță cu vârf de plantă mărunțită, dacă este proaspătă, cât se ia cu 3 degete se opă­rește cu o cană de 250 ml apă clocotită. Se lasă două minute să „tragă” apoi se strecoară. Ceaiul se pre­gătește pentru o zi, se ține în termos ca să fie cald. Se bea neîndulcit, cu înghițituri mici. Urzicile proaspete se pot ține la frigider, în pungă de nailon, 5-7 zile. Cred că sunt la fel de efi­ciente și cele uscate, de la magazinele naturiste.

Am citit că acest ceai ajută la multe afec­țiuni. În afară de faptul că mi-a ame­liorat durerile de reu­matism, am rea­lizat, în final, efec­tul benefic și la aftele bucale. Au reci­divat după 5 luni. Mi-am zis că trebuie să con­tinui tratamen­tul, ca să recidive­ze tot mai rar, până o să dispară com­­plet. Am con­tinuat cu extract hidro­alcoolic de urzică, de la „Da­cia Plant”. Se iau câte 30 de picături (o linguriță) în aproximativ 100 ml apă, înainte de masă cu 30 de mi­nute. După acest tratament a re­cidivat la interval de 7 luni, iar acum, în ianuarie 2022, sunt 9 luni și nu am mai avut probleme. Urzicile din noua recoltă apar după 15 martie, sunt cele mai indicate, deoa­rece au putere mai mare.

Cura cu ceai de urzici mi-a dat vitalitate în tot orga­nis­mul, o stare psihică mai bună, energie și poftă de viață. Între timp, am mai luat capsule cu pulbere de rădăcină de brus­ture, câte o capsulă de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Ajută, pe lângă multe altele, la imu­nitate și elimină toxi­nele din corp. Eu am făcut o cură de 3 luni. Trata­mentul descris necesită multă voință, răbdare și perseve­rență, pentru a avea rezul­tatul dorit. Trebuie luate măsuri radicale, trebuie schimbate stilul de viață și alimentația. De făcut mul­­tă mișcare în aer liber, drumeții cât mai lungi în aer curat, de preferat în pădure, mers cu bicicleta, alimentație cât mai natu­rală, trecerea la un regim ovo-lacto-vegetarian, pos­turi terapeutice de 3, 5, 7 zile, în care se beau numai lichide (apă, ceaiuri, su­curi de legume și fructe), stres cât mai puțin, somn suficient. Astfel, rezul­ta­tele vor fi pe măsura efor­tului depus și nu vor întâr­zia să apară. Vă doresc succes și multă sănătate!

IOAN I. – Piatra-Neamț

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian