Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru SANDA – Pitești, F. AS nr. 1486 – „Mama mea suferă de rinită alergică”

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Rinita alergică se diagnostichează destul de greu și se face în timp îndelungat. De­seori, pacientul ignoră simptomele și poate circula mulți ani cu o rinită cro­nică, cu nasul înfundat, fără a primi un tratament adecvat. Diagnosticul este pus de un specialist în alergii după îndelungi observații medicale și teste de alergie și de sânge. Rinita aler­gică, pe lângă nasul înfundat și ochii apoși, este și o tulburare a respi­rației (ca și cum ți s-ar fi scur­tat), însoțită deseori de tul­burări de somn și treziri noc­turne, de o perturbare a activi­tăților zilni­ce și este un factor favorizant pen­tru a dezvolta astm și sinuzită. Alte efecte: afectarea mirosu­lui și a gustului, oboseală acu­mu­lată, slăbiciune, lipsă de con­centrare, lipsa poftei de mân­care și, nu în ultimul rând, de­presia. Mulți pacienți au fost tra­tați în zadar cu anti­biotice și steroizi până când li s-a diag­nosticat alergia.

Tratamentul rinitei include iden­tificarea și evitarea alerge­nilor, vaccinarea împotriva aler­genilor, o medicație spe­cială. Există în prezent o va­rietate de medica­mente sigure și eficiente, de diferite tipuri, dar cele mai importante sunt per­severența și răbdarea. Pri­mul pas în tratamentul alergic este un diagnostic corect. Antisepticele sunt principalele medica­mente care tratează simp­tomele alergice și inhibă efectul histaminei – sub­stanță de bază secretată în timpul reacției alergice. Medicamentele antiinfla­matoare cu steroizi repre­zintă al doilea grup im­portant de medicamente antialergice, ele supri­mând procesul inflamator în alergii. O nouă des­coperire în tratamentul alergiei este utilizarea ingi­neriei genetice, spre a crea anti­corpi și inhibitori împo­triva anticorpilor alergici și împotriva altor sub­stanțe care participă la gene­rarea alergiilor. Proce­sul de imunizare este de fapt unul dintre cele mai naturale tratamente din medi­cină, deoarece nu implică substanțe chimice care modifică acti­vitatea sistemului imunitar. Alergia este una dintre puți­nele boli care nu este legată de un anumit organ, iar specialiștii care tratează alergiile abor­dează holistic pacientul. De exemplu, dacă sunteți alergic la polen, este recomandat să evitați consu­marea unor alimente precum bana­nele, castraveții, pepe­nele galben, semințele de floarea-soarelui. Ele nu ar trebui consumate mai ales în perioada crizei alergice, căci pot agrava simpto­mele. De evitat: laptele și derivatele lui, căci s-a constatat că protei­nele din lapte pot crește pro­ducția de mucus și agravează congestia căilor respiratorii. Alergia este legată și de stilul nostru de viață modern, fiind ampli­ficată de substanțe bogate în mirosuri ce con­țin alergeni puternici, extrem de agresivi.

În căutarea de soluții neagresive pentru tratarea bolii, au fost testate îndelung tot felul de plante care s-a dovedit că nu întrețin alergiile, ba chiar ameliorează simptomele alergice, fără a provoca somnolență (așa cum fac unele dintre medicamen­tele antiastmatice mai vechi). Unele dintre aceste plante se regăsesc și în formulele preparatelor natu­rale Pectoralis și Immunoforce Canadian Sweet Extract, care ajută la echilibrarea sistemului imunitar și antialergic. Ele acționează benefic asu­pra căilor respiratorii superioare, a lacrimilor și sinusurilor, drenează lichidele din sistemul respi­rator, acționează asupra prostaglandinelor, îmbu­nătățesc digestia și echilibrează sistemul imunitar, susțin sistemul nervos (în caz că există si­tuații stre­sante).

Alte recomandări: clătiți-vă nările cu apă sărată călduță și spălați-le cu zeamă de lămâie (sarea și lămâia nu numai că usucă flegma și deschid căile respiratorii, dar acționează și ca antialergic). Pentru iubitorii de condimente, alimentele precum ardeiul iute, salvia, hreanul ajută la curățarea și slăbirea pasajelor nazale sau a sinusurilor înfundate. Ceapa și usturoiul crude contribuie, de asemenea, la eliberarea și curățarea căilor nazale. Alt condiment indicat este curcuma, pentru proprietățile sale anti­inflamatorii, căci reduce curgerea nasului și con­gestia nazală. Mierea de albine are și ea pro­prietăți antiastmatice și este recomandat a fi consumată în timpul debutului alergiei.

Multe studii au arătat ca alergiile alimentare joacă un rol important în rinită și febra fânului. Intoleranțele la anumite alimente pot apărea ime­diat sau întârziat, căci există o legătură între can­titatea scăzută de acid din stomac și o alergie ali­men­tară. Fenomenul intestinu­lui per­mea­bil    (permea­bilitatea intes­tinală) face ca alergenii să intre în flu­xul san­guin, astfel încât o pro­teină parțială dige­rată tra­ver­sează bariera intes­tinală și este absorbită în sân­ge, provocând reacții alergice. Noua abordare integrativă (na­turopatia și me­dicina alopată) caută să com­bine în mod inte­ligent lumea conținutului con­vențional și alternativ, prin    corp și minte, pentru a sprijini pacientul și a mobiliza înțe­lepciunea vin­de­cătoare a cor­pului.

Vă doresc sănătate!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila – În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 – Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Vă rog să mă ajutați! Îmi pierd memoria” (Răspuns pentru SIMONA – București,    F. AS nr. 1500)

Ion Bobaru

Ca tratament complementar pentru pierderea memoriei, la terapia clasică recomandată de medicii curanți și a celor de la    „Plantextrakt” Cluj, Far­ma­­cia Faltis vă recomandă Cerebro­trof, un mix de tincturi din plante cultivate, îngrijite, recoltate,    us­cate și prelucrate    de noi. Dacă sunteți interesată de tratamentul nostru, puteți face comandă la tele­fon sau prin e-mail. Expe­dierea se face prin Fan Cou­rier/ Poșta Română cu plata ramburs la primirea cole­tului. La livrare vă trimitem compoziția și mo­dul de administrare a pre­paratului.

„Am eczemă hiperkeratozică” (Răspuns pentru LUCIANA – Alba-Iulia, F. AS nr. 1500)

Avem un tratament pentru eczema hiperke­ratozică. Tratamentul l-am găsit    într-un formular farmaceutic din anul 1946. Dacă sunteți interesată de tratamentul nostru, puteți face comandă prin tele­fon sau e-mail. Expedierea se face prin Fan Courier / Poșta Română cu plata ramburs la primi­rea cole­tului. La livrare vă trimitem și modul de adminis­trare a preparatelor.

„Cum pot scăpa de nisipul de la rinichi?” (Răspuns pentru GEORGE T. – București, F. AS nr. 1500)

În funcție de compoziția chimică a nisipului care s-a localizat la nivelul rinichiu­lui, se poate să scăpați de acesta bând ceai diuretic pe bază de coada-calu­lui și de gutui japonez. Avem aceste ceaiuri. Nu se vor abandona reco­man­dările medicilor de specialitate.    Dacă sunteți interesat de aceste cea­iuri, puteți face comandă prin telefon sau e-mail.

Expedierea se face prin Fan Cou­rier / Poșta Română cu plata ramburs la primirea coletului. La li­vrare vă trimitem și modul de preparare și admi­nis­trare a ceaiurilor.

„Caut un leac pentru tromboflebită” (Răspuns pentru DUMITRU – jud. Bistrița-Năsăud, F. AS nr. 1500)

Pe lângă medicația clasică prescrisă de medicii dumneavoastră curanți, vă recomand, ca terapie complementară, un tratament pentru combaterea tromboflebitei profunde.

Intern: se va folosi Venotrof (amestec de tinc­turi de salcâm japonez, castan, saschiu și ginkgo biloba) timp de câteva luni de zile.

Extern, Cremă pentru afecțiuni vasculare, care conține în principal un extract fluid de castan, salcâm japonez și semințe de struguri roșii.

Dacă sunteți interesat de tratamentul nostru, puteți face comandă prin telefon sau e-mail. Expe­dierea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu pla­ta ramburs la pri­mirea coletului. La livrare vă trimitem și modul de ad­ministrare a prepara­te­lor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian