Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un leac pentru bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru S. D. – București, F. AS nr. 1469)

Foto: Shutterstock

Eu am fost diagnosticată cu bronșită astmatifor­mă și supurație pulmonară. Cauzele: fum, praf, diferite flori puternic mirositoare, mucegai, parfu­muri, detergenți, clor. Am făcut mulți ani tratament cu antibiotice și tot rău m-am simțit, până m-am orientat către produsele apicole, ceaiuri, hrană vie. Din experiență proprie, vă recomand:

* Tinctură de propolis – câte 10 picături (pe zahăr), după cele trei mese principale.

* 3-4 tablete de Proposept zilnic.   

În fiecare zi, pe stomacul gol, câte o fiolă de ginseng cu lăptișor de mat­că (chinezești, le găsiți la maga­zinele cu produse naturiste).

* Hrean cu miere de albine (hrean ras prin răzătoarea mică și macerat în miere de albine) – câte o linguriță cu vârf în fiecare dimineață.

* Afine macerate în miere de albine – câte o linguriță în ceai răcit.

* Ceai preparat din pătlagină, păpădie, tei, mu­șețel, nalbă-albă, men­tă, soc, mătase de po­rumb, frun­ze de nuc, coada-calului, bu­su­ioc, coa­da-șorice­lului, cim­bru (amestec în părți egale, 2-3 căni pe zi, îndulcit cu miere de albine).

* Crudități – morcovi, țelină, pătrunjel, cartofi cruzi, mărar, mere, gutui, citrice, lap­te, brânzeturi, ou crud (fre­cat cu miere). Consumați zil­nic 20 de alune crude, 5 nuci, stafide, curma­le, musli, ce­rea­le, smochine și grâu încolțit – ajută la vindecare.

* Ulei de ienupăr și busuioc – câte 3 picături, pe puțin zahăr, după mese (vă vor des­funda sinu­surile și veți putea res­pira normal). Eu am scăpat și de sufe­rințele plămânilor și de sinu­zită cu aceste „minuni” ale naturii.

* Evitați transpirația, curentul, aerul condițio­nat! Vă doresc sănă­tate!

DUMITRU F. –    București

„Am mâncărimi în zona anală și mi se exfoliază pielea” (Răspuns pentru VALI – București, F. AS nr. 1497)

Am suferit și eu de așa ceva, am urmat trata­mentele indicate de me­dici, dar nu au ajutat prea mult. Am găsit singură soluția, în timp. Dacă o să aplici ceea ce îți voi spune, nu o să mai ai proble­me. Pentru pielea iritată și mân­că­rimi, crema Fenistil este solu­ția, aplicată după spălare cu apă rece, la temperatura camerei.

După fiecare scaun, spală cu apă sau șterge cu un șervet umed zona anală. Este o soluție simplă, care se aplică de câte ori simți un ușor disconfort. Sănătate!

JOE – Pitești

„De doi ani sufăr de conjunctivită” (Răspuns pentru MARIA S. – București, F. AS nr. 1501)

Și băiețelul meu a suferit de conjunctivită, și aproape doi ani am tot încercat tot felul de trata­mente fără folos. Remediul l-am găsit în F. AS nr. 401, și constă în folosirea urinei de dimineață, jetul de la mijloc, picurat în ochi, 2-3 picături. Cam în două săptămâni, intervine vindecarea. Vă doresc sănătate!

BIANCA – Iași

„Fiica mea are colită cronică și elimină involuntar gaze” (Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1501)

Cred că pot să răspund problemei puse de Ca­melia în revista dumneavoastră, întrucât și eu m-am confruntat cu ea. În primul rând, eu am fost la control la trei medici diferiți, din cadrul gastroen­terologiei. Fiecare a pus un alt diag­nostic, fiecare mi-a dat un alt tratament. Trei trata­mente diferite. Unul singur mi-a fost de ajutor: No-Spa – 2 capsule pe zi, Spasmomen – 2 capsule pe zi, Controloc – 1 capsulă pe zi. Regim alimentar strict: exclus sarmale, carne tocată, mezeluri, car­tofi, mere, dul­ciuri, grăsimi, lapte, fasole, varză, se­mințe. Mânca­rea nu trebuie ingerată fierbinte! Re­comandări: mâncare gătită la cuptor sau fiartă, legu­me/fructe    preparate la cuptor sau fierte, ouă fierte tari, chefir sau iaurt. Amestec de plante pentru ceai: mușețel, mentă, chimen, salvie. Fructe recoman­date: bana­ne, portocale, struguri. De preferat, să experimen­teze ali­men­tele, pentru a identifica care tip îi produce disconfort (în zilele când nu are activități în comun cu per­soane din afara familiei).

Multă sănătate și „capul sus”! Nu este cazul să scadă stima de sine! Este o afecțiune ca oricare alta, o patologie pe care dacă nu o ai, nu înțelegi ce se întâmplă și râzi ca tontul.

(Succes! Citim săptămânal re­vis­ta încă de la primele nu­mere, din anii ‘90!)

ȘTEFANIA

„Există tratament pentru cataractă, altul decât operația?” (Răspuns pentru LILIANA – Focșani, F. AS nr. 1504)

La un consult oftalmologic, doamna doctor mi-a spus că am tensiunea oculară mare și cataractă. Am făcut un tratament naturist (pe care l-am găsit în F. AS nr. 1440). După 6 luni, când am fost la control, tensiunea oculară era în limite normale, iar cata­racta s-a retras, fără să mai fie necesară intervenția chirurgicală.

Rețeta este următoarea: Ceai de Coada-șori­celului (se cumpără de la Plafar). Se pun 250 ml apă la fiert și se opă­resc cu ea 2 lingurițe de Coa­da-șoricelului. Se lasă la infuzat 15 minute. Se iau 2 comprese sterile, se înmoaie în ceaiul călduț, nu fier­binte, și se pun pe ochi, 30 minute, timp de o lună. Eu am urmat două luni acest tra­ta­ment și m-am vin­decat. După aceea, mergeți la con­trol.

Vă doresc multă sănătate!

MARIN Ș. – București

„Mama are dureri de cap, iar medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru MIRUNA, F. AS nr. 1505)

Când aveam 21 de ani, m-am confruntat și eu cu ace­leași dureri de cap. S-a crezut că am sinuzită, dar nu acesta a fost diagnosticul medicilor. Am fost internată o lună de zile la Spitalul de Neurologie din București, unde mi-au fă­cut tratament prin sono-tera­pie. Dormeam zi și noapte, dar după două săptă­mâni, nu am mai putut dormi. Am încercat un tratament medicamentos, iar după o lună de la in­ter­nare, m-am externat. Am revenit la același doctor, după 3 săptămâni, căci durerile de cap erau insuportabile. De data aceasta, am mers la o clinică privată. Din analizele prezentate a reieșit că am lipsă de magneziu și calciu. Tratamentul prescris a fost cu injecții intravenoase, cu sulfat de magneziu și calciu bromat. Am făcut acest tratament 3 luni, câte o fiolă, în venă. După 6 luni de tratament nu am mai avut dureri de cap. Vă doresc sănătate multă!

M.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian