Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama este diagnosticată cu sclerodermie sistemică”

Foto: Shutterstock

Mama mea, în vârstă de 51 de ani, a fost diag­nosticată acum trei ani cu sclerodermie sistemică. Pielea este foarte întărită și o dor foarte tare arti­culațiile. Vă rog din suflet să o ajutați cu un trata­ment pentru această boală. Vă mul­țumesc și vă doresc sănătate.

OANA – București

„Tatăl meu are pielonefrită cronică”

Stimată redacție, tatăl meu, în vârstă de 74 de ani, are pielonefrită cronică, însoțită de infecții urinare. Creatinina a ajuns la aproape 200, iar acidul uric este și el crescut. Mi-e teamă că va ajunge să facă dializă. Vă rog să-mi recomandați un specialist care să îl ajute cu un trata­ment efi­cient. Îi rog și pe specialiștii revistei să-mi răs­pundă, pentru că tata locuiește la țară și mi-e foarte greu să-l plimb pe la spitale. Cu ma­re respect, vă mul­țumesc!

ȘTEFAN D. – Tg. Jiu

„Fiica mea este purtătoare de stafilococ auriu”

Fiica mea are 18 ani și încă de acum șase ani i s-a depistat stafi­lococul auriu în gât, în nas și la ochi. De atunci, periodic, urmea­ză tratamentul clasic cu antibio­tice (după antibiogramă), ia tinc­tură de propolis, a făcut și auto­vaccin, dar toate au fost în zadar. Mereu are o roșeață la genele de jos, scuame (mai multe sau mai puține) inestetice. Vă rog, aju­tați-o să scape de acest chin! Vă mulțumesc.

SILVIA T.

Am probleme după operația de histerectomie totală”

Stimată redacție, am 39 de ani și vă scriu cu speranța că îmi voi găsi vindecarea cu ajutorul dumneavostră. În urma unor hemoragii abun­dente, cauzate de uterul fibromatos, mi s-a făcut histerectomie totală, pro­vocându-mi-se astfel me­nopauza chirurgicală. După operație am început să am proble­me: bufeuri, dureri puternice de articulații, greutate în genunchi, amorțeli conti­nue ale mâinilor, degetelor, putere slăbită… În corpul meu s-a produs un dezechilibru hor­mo­nal pe care nu știu cum să-l reglez. De aceea apelez la dvs. rugându-vă să publicați și apelul meu, fiindcă am convingerea că numai un tratament naturist mă mai poate salva. Vă mulțumesc. Cu deosebit res­pect,

NICOLETA – București

„Fiul meu are atacuri de panică”

Stimată redacție, fiul meu are 31 de ani și este tot ceea ce își poate dori o mamă. A fost un copil cuminte, a învățat foarte bine, iar la vârsta asta este deja realizat pro­fesional și foarte apreciat. Durerea mea este că de câțiva ani are atacuri de panică foarte puter­nice, provocate de cele mai neînsem­na­te lucruri. De e­xem­plu, chiar dacă el e pe trotuar și pe    stradă trece o ma­și­nă cu viteză, intră în panică, îi crește ten­siunea, i se înmoaie genunchii și îi este frică de o moarte imediată și violentă. Suferă foarte mult din această cauză. A fost la consultații la mai mulți psiho­logi și me­dici, a făcut și tratament medicamentos, dar nu are niciun rezul­tat. Vă rog cu lacrimi în ochi să mă ajutați cu sfaturi pentru reda­rea sănătății fiului meu. Cu mulțumiri,

MARIANA – Cluj

„Caut un tratament pentru glaucom”

Am 73 de ani, sufăr de glaucom la ambii ochi și am început să-mi pierd vederea pe zi ce trece. De trei ani fac trata­ment cu Travatan, iar de curând mi-a fost prescris și Cosopt. Cu ochiul drept văd 30% și cu cel stâng – 65%. Aș dori să-mi mențin vederea la acest nivel. Menționez că port ochelari cu dioptrii –2. Vă mulțumesc și vă doresc să­nătate!

SIMION – jud. Covasna

„Mă dor degetele de la picioare și le simt amorțite”

Stimată redacție, am 82 de ani și am următoarele mani­fes­tări la la­bele picioarelor: mă dor degetele și le simt amorțite. Această senzație se manifestă mai ales când merg. Ce pot să fac pentru ameliorarea aces­tei situații, care este destul de su­părătoare? În speranța că voi primi sfaturi de la cititorii care s-au confruntat cu o situație asemă­nătoare, respectiv ce tratamente să urmez, primiți, vă rog, mulțumirile mele, precum și feli­citări întregii redacții!

CORNEL G. – București

„Cum să scap de țiuitul din urechi?”

De aproape trei ani am un țiuit continuu în urechi. La început îl auzeam doar atunci când era liniște deplină. De câteva luni mi-am dat seama că e din ce în ce mai persistent, însoțit și de o presiune la nivelul urechii. Am fost la medic, mi-a prescris Calnit, am urmat tratamentul timp de 6 luni, și văzând că nu îmi trece, l-am între­rupt. Men­ționez că duc o viață echilibrată. Vă mul­țu­mesc anticipat!

IOANA T.

„La doar 24 de ani, am hemangioame hepatice”

Am 24 de ani și în urma exa­menelor CT și RMN, mi s-au des­coperit hemangioame hepatice la nivelul întregului parenchim. Mă puteți ajuta cu un tratament natu­rist? Vă mulțumesc și vă doresc multă să­nă­tate!

IVONA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian