Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fac crize biliare puternice și vomit tot ce mănânc”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, vă rog să mă ajutați și pe mine într-o problemă. De un timp fac cri­ze de fiere. Nu pot să-mi dau seama ce le declanșează, ce aliment, pentru că apar orice aș mânca. Această criză se manifestă prin dureri puter­nice de stomac și, timp de câ­teva ore, vomit tot ce am mân­cat, până ce se golește sto­macul, apoi mă liniștesc. Am fost și la medic, dar nu mi-a găsit nimic. Ajutați-mă, vă rog! Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat!

INA – București

„Am nevoie de sfatul unor oameni care s-au confruntat cu hernia de disc”

Sunt într-o situație difi­cilă, cu mari probleme de sănă­tate, și am nevoie de sfatul unor oa­meni care s-au confruntat cu hernia de disc. Dacă cineva m-ar putea ajuta, i-aș fi recu­nos­că­tor. Am dureri mari de spate și de picioare. Am făcut RMN, de unde au re­zultat: corp vertebral T12 cu dimensiuni reduse, discretă amprentare a sa­cului dural; – protruzie discală L2-L3 și L3-L4; – disc interver­tebral cu înălțime redusă la nivelul L3-L4; – hernie discală L4-L5. Vă mulțu­mesc și doresc tuturor sănătate și pace!

ANTON – jud. Prahova

„Am condropatie la ambii genunchi”

Bună ziua. Am 29 de ani și sufăr la ambii ge­nunchi de condropatie – o afecțiune care con­stă în lezarea cartilajului capetelor osoase care alcă­tuiesc articulația genunchiului. Am suferit două operații și medicul mi-a spus că, în câțiva ani, va fi necesară protezarea genunchilor, pentru că nu se poate reface cartilajul. Puteți să-mi reco­man­dați un tratament alternativ? Vă mulțumesc!

S. T.  – Alba-Iulia

„Sufăr de retracție a aponevrozelor palmare”

În septembrie mi-au apărut pe pal­me, în zona degetelor mici și a inelarelor, niște umflături care apoi s-au întă­rit. Nu sunt dureroase, dar am ten­dința de a strânge pumnul. Mi s-a pus diag­nosticul de retracție a apone­vro­zelor palmare. Am făcut fizio­terapie, însă fără niciun rezultat. Din contră, um­flăturile s-au înmulțit, iar acum mi-e greu să țin pal­ma deschisă. Vă rog foarte mult să mă ajutați, poate știe cineva un remediu naturist. Vă mul­țumesc.

PETRE F. – Bacău

„Caut un remediu pentru ulcer varicos”

Stimată redacție, sufăr de ulcer varicos, am dureri la gambă și scur­geri de puroi urât mirositoare. Aces­tea apar mai ales când merg mai mult pe jos, când mi se și învinețește piciorul. Aju­tați-mă vă rog cu un tratament naturist. Cu mul­țumiri,

GHEORGHE R.

„Îmi apar pete roșii pe limbă, însoțite de usturimi”

Sunt o cititoare fidelă a revistei, am 61 de ani și în urmă cu un an mi-a apărut pe lim­bă prima pată de culoare roșie cu margini albe, însoțită de o senzație de arsură. Acolo unde apar pete­le, limba crapă. Am fost la mai mulți medici. Unii mi-au spus că am candidoză bucală, alții stoma­tită. Am făcut analizele in­dicate, dar rezultatele au ieșit normale. În decursul unui an, am făcut toate trata­mentele prescrise de medici – Nizoral, Ketonazol, Itra­co­nazol, Orungal, glicerină boraxată cu Stamicin – dar nu am avut nicio ameliorare. În plus, am făcut spă­lături cu ceai de mușețel și bicar­bonat, dar tot degeaba. Am ob­ser­vat că starea se agravează când mănânc ceva dulce sau fruc­te: petele roșii devin mai evidente, apărând crăpături și senzația de usturime. Vă rog să mă ajutați cu un tratament care să îmi re­zolve această problemă sau, dacă cineva s-a con­fruntat cu aceeași situație și s-a vindecat, poate mă va ajuta cu un sfat. Vă mul­țumesc!

NINA D. – București

„Pot scăpa de pneumococul faringian, fără antibiotice?”

Bună ziua. Mă numesc Mirela, am 49 de ani și vă rog din suflet să-mi recomandați un reme­diu naturist pentru a scăpa de pneumococul fa­rin­gian. Am urmat tratament cu Eritromicină în repetate rânduri (conform antibiogramei) și atât timp cât luam pastilele, simptomele bolii dispă­reau, dar imediat ce încetam tratamentul, boala revenea. Sunt disperată, mi-e teamă să mai iau atâtea antibiotice. Vă rog, ajutați-mă! Cu mul­țumiri,

MIRELA

„Există vreun leac pentru blefarospasm?”

Stimată redacție, vă rog să mă îndrumați în legătură cu tratarea bolii de care sufăr: ble­fa­ro­spasm primar, afecțiune caracterizată prin con­tracții repetitive ale mușchilor pleoapei. La început clipeam mai des cu ochiul drept, cu mișcări mici și reduse ca intensitate, apoi a pro­gresat la ambii ochi, cu contracții frecvente și uneori foarte puternice. În timpul episoadelor severe nu mai pot deschide ochii decât cu aju­torul degetelor. Vă rog să mă ajutați, chiar și numai cu un sfat, o îndrumare. Cu stimă,

EUGEN R. – Brăila

„De câte ori mănânc dulciuri, am un gust acru”

Am 78 de ani și de un timp am gust intens de acru în gură, mai ales când consum dulciuri. Prin in­­­ter­me­diul dvs. îi rog pe cititorii care s-au confruntat cu această problemă să-mi dea și mie un sfat. Vă mulțumesc an­ticipat.

ILEANA T. – Blaj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian