Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Curățenie de primăvară pentru ficat, intestine și rinichi

– Ajutat de remedii naturale, trupul nostru poate trece la eliminarea, organ după organ, a substanțelor toxice pre­zente în el. Atunci când cantitatea lor este prea mare, sau dacă organismul este suprasolicitat de stres sau de boli, această detoxifiere nu mai funcționează ireproșabil, și sub­stanțele nedorite încep să se acumuleze în țesut. Pentru a scăpa de ele, este nevoie de o cură ținută o dată pe an și care să dureze circa 6 săptămâni –

Eliminarea toxinelor

Foto: Shutterstock – 3

În perioada eliminării reziduurilor, organismul trebuie ajutat cu plante medicinale potrivite: pă­trun­jel, păpădie, anghinare, cicoare, coriandru și asmățui, care au un efect pozitiv asupra ficatului și digestiei și, în plus, curăță sângele. Ele pot fi mă­runțite în blender sau stoarse. Nici ceaiul de Ar­murariu n-ar trebui să lipsească într-o cură de detoxifiere, pentru că este protector al ficatului.

Pentru a lega toxinele eliberate, argila este, și ea, foarte eficientă. Se amestecă, de 2 ori pe zi, câte o lingură de argilă într-un pahar de apă și se bea între mese. În general, în perioada curei, trebuie băute lichide multe, pentru ca rinichii să elimine mai ușor produsele de metabolism. În acest scop, se recomandă zilnic ceaiuri de plante drenante: de urzică, de frunze de mesteacăn, de frunze de po­rum­bar, de splinuță și de coada-calului, fie sub for­mă de amestec, fie pe rând, care se beau pe tot par­cursul zilei.

Iar pentru ușurarea metabolismului în timpul detoxifierii, ar trebui eliminate delicatesele, produ­sele de gata, zahărul și alimentele de origine ani­mală.

În programul alimentar, masa principală ar trebui să se prepare din legume ușor digerabile, sub formă de salate și supe, și în restul zilei să se consume fructe și verdețuri.

Pentru un început de zi bun

Suc verde detoxifiant

– Elimină metalele grele și toxinele –

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 banane, 1/2 legătură de pătrunjel verde, 2 fire de coriandru, 200 g fructe de pădure congelate (zmeură, afine, mure), 1 lingură pudră de alge – spirulină, 500 ml ceai verde proaspăt preparat.

Preparare: – Se curăță de coajă bananele și se taie verdeața nu prea mărunt. – Se mărunțesc toate ingredientele în mixer.

Utilizare: Se înlocuiește micul dejun cu 1-2 por­ții de suc.

Băutură verde de asmățui

– Elimină reziduurile și drenează –

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 pară, 1 măr, 2 kiwi, 1 legătură mare de creson, 600 ml suc de mere.

Preparare: – Se curăță fructele și se taie asmă­țuiul cu foarfeca. – Se mărunțesc toate ingredientele în mixer.

Utilizare: Se înlocuiește o masă cu 1-2 porții de băutură.

Băutură pentru detoxifierea ficatului

– Curăță ficatul și elimină toxinele –

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 portocale ro­șii, 2 grepfruit-uri, 400 g salată verde sau baby spa­nac, 150 g andive sau radicchio, 500 ml suc de mere.

Preparare: – Se curăță de coajă citricele, se spală salatele și se taie toate bucățele. – Se mixează împreună cu sucul.

Utilizare: Se înlocuiește micul dejun sau o masă principală cu 1-2 porții.

Ceaiuri de plante pentru eliminarea reziduurilor

Ceai de rădăcină de brustur

– Pentru curățirea sângelui și eliminarea reziduurilor –

Ingrediente: 3 lingurițe rădăcină de brustur tăiate mărunt.

Preparare: – Se pune rădăcina de brustur în 1/2 l de apă rece și se lasă să se pătrundă circa 6 ore. – Se dă în clocot și se lasă să se răcească. – Se pasează printr-o sită și se ține la rece.

Utilizare: Se bea 1/3 din ceai cu o jumătate de oră înaintea celor 3 mese principale.

Ceai de păpădie

– Pentru curățarea sângelui și detoxifiere –

Ingrediente: 2 lingurițe de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită.

Preparare: – Se opăresc bucă­țile de rădăcină cu o ceașcă de apă cloco­tită. – Se acoperă și se lasă să se pătrundă 15 mi­nute, după care se stre­coară.

Utilizare: Se bea câte o ceașcă de ceai de 3 ori pe zi, înaintea meselor.

Ceai de armurariu

– Întărește și curăță ficatul –

Ingrediente: 2 lingurițe fructe de armurariu.

Preparare: – Se mărunțesc fructele în mojar. – Se pun în 150 ml de apă clocotită și se fierb încet, 10-15 minute, după care se strecoară.

Utilizare: Se beau 3 cești pe zi, la distanță de 45 de minute de me­sele principale.

Vin de iederă

– Detoxifică și întărește splina –

Ingrediente: 1 pumn de iederă cu rădăcină cu tot, 1 l vin alb.

Preparare: – Se spală bine iedera, se zvântă și se taie mărunt. – Se fierbe 5 minute în vin, după care se lasă să se pătrundă peste noapte. – Se strecoară prin­tr-un filtru de cafea într-o sticlă și se păstrează la rece.

Utilizare: Se bea de 3 ori pe zi câte 1 păhărel (20 ml) de vin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian