Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut remediu pentru o alergie cutanată supărătoare” (Răspuns pentru ABBY – București, F. AS nr. 1167)

Foto: Shutterstock

Ceea ce descrieți dvs. în revistă am avut și eu. În urma unui test de Moldamin, am rămas cu o alergie mixtă. Foarte greu am reușit să scap de aceas­tă boală. Fiind internată în spital, îmi făceau zilnic testări la medicamente și la alimente. Îmi apă­reau plăgi de mărimea palmei, în spe­cial pe mâini și pe picioare. Me­dicul mi-a recomandat regim ali­mentar constând în lac­tate, legume, fructe, mul­te sucuri (de mor­cov, varză, sfe­clă roșie, țelină). Timp de trei luni de zile nu am con­sumat carne, me­zeluri, con­ser­ve, grăsimi. De asemenea, am băut zilnic câte un litru de borș proas­păt, multe cea­iuri de urzică, gălbenele, mu­șețel, trei-frați-pătați. Am mai con­su­mat și agu­ridă (struguri verzi): se zdro­besc, sea­ra, 30 de boabe de struguri într-o cană, iar dimineața se bea sucul re­zul­tat. Cura du­rează 14 zile. Se face o pa­uză de o săp­tămână, după care se repetă. Acum pot mân­ca orice, dar nu fac abuz, mă­nânc mai mult carne albă (pește, pui). Am fost în sta­țiunea Olănești la cura de ape, unde mi-au făcut și in­jecții cu apă de la Izvorul 7. Pentru alergie este bun și bitte­­rul suedez – o linguriță la o cană de ceai. Extern: tam­­ponarea plăgilor cu alcool men­tolat, bitter sau Spi­ru­lină (cremă). O altă me­todă care este re­co­mandată acum în toa­te felurile de alergii este aparatul „Salin”. Vă urez multă sănătate și să auzim numai de bine!

ELISABETA Z.

„Am o aluniță care mi s-a inflamat” (Răspuns pentru C. L. – Bistrița, F. AS nr. 1477)

1. Deoarece am trecut și eu printr-o situație ase­mă­nătoare, îmi permit să vă recomand câteva re­medii.

* Ros­topască (iarbă de negi sau iarba-rândunicii) – în­flo­rește prima dată în luna mai și a doua oară în sep­tembrie, are flori galbene și tulpini tubulare care, tăiate cu un cuțit, gene­rează un suc maroniu. Se spală zona cu apă și săpun, se usucă, iar apoi se umezește alunița cu suc de rostopască direct din plantă. Se recomandă efec­tuarea pro­ce­durii de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare, iar în zilele libere – de trei ori pe zi. Tra­tamentul durează 7-10 zile, ob­ser­vându-se diminuarea volumului alu­niței până la dispariție. Puteți folosi și ros­topască uscată, care se dizolvă în alcool de 38-40°, iar după 8-10 zile, soluția obținută se aplică pe aluniță.

* Dacă nu dis­puneți de a­ceas­tă plantă, se fac ba­dijo­nări cu tinctură de „Elexir Sue­dois” (com­ponente natura­le), care poa­te fi procurată prin co­mandă pe internet de la far­ma­cia „Des­mecht”, Place Saint-Chate­rine, 8-10, Bruxelles.

* În paralel cu pro­­cedurile de mai sus trebuie re­vi­zuită alimentația, cu re­ducerea cărnii sub toate formele și consumul pre­pon­de­rent al legumelor, fructelor și ce­rea­lelor (ovăz, grâu în­colțit și altele) cât mai puțin preparate prin fierbere, pră­jire, coa­cere. Este im­portant să nu vă pierdeți speranța în vindecare, să gândiți pozitiv și să vă orientați gân­durile de ajutor la Dumnezeu. Evi­tați operația.

* De asemenea, este im­por­tant ca în funcție de grupa dvs. sanguină să re­nun­țați la unele alimente care vă pot face rău, la fu­mat, cafea și bă­uturi alcoolice distilate.

* Vă recomand să con­sultați lu­cră­rile în do­me­niul tratamentelor pe bază de fi­to­terapie ale d-lui prof. dr. în farmacie Ovidiu Bojor. Vă do­resc în­sănătoșire grabnică!

VICTOR – București

2. Fratele meu a trecut printr-o situație relativ ase­mă­nătoare din cauza unei alunițe. A folosit Spi­rulină cre­mă, un unguent de uz extern, care se aplică direct pe alu­niță. Se găsește la Plafar sau în farmacii. A obținut re­zultate foarte bune: alunița s-a micșorat foarte tare și de-atunci nu a mai avut pro­bleme. Sănătate și putere de viață!

Pentru revistă: Mulți ani și tiraj cât mai mare!

IOANA R.

„Sufăr de o acnee oribilă” (Răspuns pentru A. C. – Brașov, F. AS nr. 1487)

Timp de peste 10 ani am avut probleme cu ac­neea. Orice tratament făceam, se dovedea în final total ine­fi­cient. Sfatul meu pentru cei care suferă de acnee este să stabilească în primul rând, cu ajutorul medicului, dacă acneea este de natură hor­monală sau bacteriană (prin ana­lize). În cazul în care se dovedește a fi o acnee de na­tură microbiană, există un produs pe care l-am fo­lo­sit și eu și care a dat rezultate (acneea a dis­pă­rut com­plet). Produsul se numește Roaccutane, se gă­sește în farmacii și cu toate că prețul lui este mare, se justifică. Atenție! Este un produs foarte puternic și îna­in­te de a începe tratamentul sunt indicate analize pentru a stabili dacă poate fi suportat de ficat. De asemenea, pe parcursul admi­nis­trării se vor folosi protectori he­pa­tici (LIV 52). În timpul tratamentului, pie­­lea și părul se usu­că puternic, in­con­­venient care se înlă­tură ușor cu o cre­mă de față, respectiv balsam. De ase­menea, în aceeași pe­rioadă și câ­teva luni după, expunerile la soare se reco­man­dă a fi reduse. Citiți cu aten­ție pros­pec­tul! Roaccu­ta­ne se admi­nis­­trează timp de 2-3 luni, câte 1 capsu­lă/zi, în func­ție de situație, dar numai sub supravegherea me­di­cu­lui. Multă sănătate!

IULIA – București

„Caut un tratament pentru glaucom” (Răspuns pentru SIMION – jud. Covasna, F. AS nr. 1507)

Și eu am glaucom cu unghi deschis. După mai multe tratamente cu tot felul de pi­că­turi, am găsit un tra­ta­ment potri­vit, respectiv cu BE­TOPTIC S 0,25 (2 picături la interval de 12 ore). În același timp, iau preparate pe bază de mirtil (afin), existente în far­macii sau Plafar, doctorul oftalmo­log recomandându-mi și câte 1/4 de as­pirină/zi. Oricum, tratamentul trebuie recomandat de un medic specialist. Glau­co­mul este o boală ale cărei cauze sunt încă obiect al cercetărilor, totuși se știe că în afara fac­torilor ereditari și a bolilor cro­nice (afecțiuni cir­cu­la­torii, diabet, hipo sau hipertensiune arterială), stresul este dușmanul numărul unu. Stresul este cel care poate crește aberant valorile tensiu­nii oculare. Vă re­co­mand să consultați un specialist și să faceți și alte in­ves­tigații cola­terale (glicemie, RMN). Ori­cum, încercați să duceți o viață echilibrată, consumați produse bogate în be­ta­ca­roten, vitami­na C, extrase de Gingko bilo­ba, plus alte pre­parate naturiste pe care le găsiți în farmacii și care hră­nesc retina și îmbunătățesc cir­cu­lația cerebrală. Exis­tă o gamă largă de suplimen­te nutritive fără efecte se­cun­dare (Optivital, Opti­lux, Eridiarom, Mirthillo). Evi­tați efortul exagerat, odihniți-vă, renunțați obligatoriu la țigări și reduceți consumul de cafea sau substanțe ex­ci­tante. Evitați expunerile la radiații (cele emise de te­le­vizor, calculator etc.).

ANDREEA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian