Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vești bune din sportul românesc

„U”-BT Cluj scrie istorie la baschet

Foto: Mediafax – 2

Dacă la nivelul echipelor naționale, sportul româ­nesc a dezamăgit în acest început de an, pierzând calificări la com­pe­tiții importante, câ­teva echipe de club se pot mândri cu realizări notabile. Cea mai specta­cu­loa­să e calificarea baschetbaliștilor clu­jeni de la „U” – Banca Transilvania, în sferturile de fi­nală ale Champions League, performan­ță istorică pentru România. Aventura ardelenilor a început în septembrie, cu un turneu în Grecia, și a con­tinuat prin câștigarea a două grupe dure, contra unor echipe de top, precum Hapoel Holon (Israel), Unicaja Ma­laga (Spania) sau Darussafaka (Turcia). Marți, 5 aprilie, în fața unei asistențe-record de 10.000 de fani dezlănțuiți, „U”-BT a făcut primul pas spre cali­ficarea printre cele mai bune patru echi­pe din com­petiție (turneul „Final Four”, de la Bil­bao). Clujenii au învins pe MHP Riesen Ludwigs­burg (76-73), și mai au nevoie de o victorie în urmă­toarele două me­ciuri cu nemții, pentru a trece mai de­parte.

„Minaur Baia Mare”, handbalistele maramureșene, cu gândul la trofeu

Dacă pentru baschetbaliștii clujeni calificarea în „Top 4” e încă un vis, handbalistele de la Minaur Baia Mare au acces deja între cele mai bune echipe din „European League”, după „dubla” cu norve­gien­cele de la Sola. În tur, băi­mărencele au câștigat cu 40-32, iar în retur au scos un egal, 29-29. „Dacă tot am ajuns până aici, ne dorim cât mai mult, visăm chiar la trofeu”, spun hand­balistele noastre, con­duse din teren de jucă­toarea de națională, Cris­tina Laslo. Baia Mare spe­ră să primească găzduirea turneului final din „Euro­pean League”, acolo unde sunt cali­ficate, alături de Minaur, formațiile daneze Ikast și Viborg, plus ger­mancele de la Bietigheim.

Dinamo, evoluție bună la handbal, în Liga Campionilor

Foto: Agerpres

Nici handbalul masculin nu s-a lăsat mai prejos în acest sezon. Dinamo București a ținut steagul sus, într-o competiție de elită, „Liga Campionilor”, și într-o grupă infer­nală, în care s-au mai aflat echi­pe ca PSG, Barcelona, Kielce, Veszprem și Porto. Jucă­torii an­trenați de spaniolul Xavi Pascual, câști­gător al trofeului, anul trecut, la Bar­celona, s-au călit în acest an în meciuri dure, provocând câ­te­va surprize, printre care victoria împotriva polo­nezilor de la Vive Kielce, liderii grupei, și așteaptă cu nerăbdare noul sezon, în care ambițiile vor fi și mai mari decât în sezonul curent.

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian