Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Miresme de primăvară

Foto: Dreamstime

Primăvara aduce schimbări și în grădina cu frumusețe a unei femei: părul, tenul, veșmintele, si­lueta trebuie să iradieze prospețime și stră­lu­cire, asemeni semnelor ano­tim­pului. La colțurile străzilor au apărut de mult lalelele, zambilele și narci­sele. Ramurile magnoliilor sunt pline de flori. La atâta adiere de lumină și de miresme, ce parfu­muri ar trebui să poar­te femeile? Pu­tem concura pri­mă­­vara? Răspunsul vine din Franța, țara până azi neîn­trecută în magia prepa­rării parfumu­rilor. „Primăvara, parfu­mul trebuie să semene cu o boare. Evi­tați miro­surile puternice, violente. Fo­losiți diluții, aburi pu­ri­ficați.” Preten­țioasă în exprimare, realitatea este cu mult mai simplă și noi vă ajutăm să o descifrați.

Cum să alegem parfumurile

Parfumurile trebuie alese și folo­site în funcție de culoarea părului și a tenu­lui, mai ales primăvara și vara, când mirosul este cu mult mai puter­nic decât în anotimpul fri­guros. Iată câteva reguli pe care marii creatori de parfumuri ni le recomandă în luna aprilie.

* Da­că aveți părul de cu­loa­re în­chi­să și tenul sudic, creol, fo­losiți parfumurile dulci și in­tense.

* Dacă aveți părul ne­gru sau blond, dar tenul alb și ochii de culoa­re des­chi­să, folo­siți parfumurile ușoa­re, aci­du­late.

* Sunteți șatene sau roș­cate, ale­geți parfumurile cu miros de ierburi săl­batice.

Ce parfumuri să folosim

O altă normă prevede concentra­rea admisă: primăvara nu se folosesc parfu­murile pure, ci apa de toaletă, care con­ține mai puține esențe și mai mult alcool. Este mai ieftină decât parfu­murile, creează o impresie de cu­rățenie și pros­pețime. Apa de toale­tă e cea mai diluată emisie de parfum. Ea provoacă o schim­bare a mirosului puțin persistentă și tre­buie folosită mai des.

Câteva trucuri de care să ținem seama la folosirea parfumului

* Înainte să-l cumpărați, încercați tot­­­deauna parfumul pe dosul mâinii, și niciodată pe haine. Pielea captează cel mai fidel mirosul parfumului.

* Cumpărați sticle mici. Cu tim­pul, par­fumul își pierde o parte din aro­­mă sau chiar se „taie”, des­păr­țindu-se în ulei aromat și alcool.

* Parfumul se pune pe tâmple, după urechi, pe ceafă, între sâni, la pliul brațului și pe dosul mâi­ni­lor. Da­că sticluța nu are pul­ve­ri­zator, fo­losiți vârful degetelor.

* Nu vă parfumați niciodată pe soa­re, pe piele pot să apară pete ori­bile.

* Păstrați-vă parfumul într-un loc us­cat și întunecat, de preferință în am­ba­lajul în care l-ați cumpărat. Pu­neți-i bine dopul. În contact cu aerul, parfumul se evaporă foarte ușor.

* Parfumuri potrivite cu primă­vara: lă­crămioare, liliac, iasomie, por­tocale, lă­mâie, va­nilie, trandafiri, garofițe săl­batice, mosc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian