Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Sunt singură și mă descurc greu”

Bună ziua, dragă redacție,

Sunt o pensionară pe nume Sztașac Silvia, din localitatea Sebiș, județul Arad, și vă rog din inimă să mă ajutați și pe mine cum puteți. Sunt văduvă și foarte bolnavă. Trăiesc singură, nu am niciun ajutor și mă descurc foarte greu. Am fost bolnavă de mic copil. Am lucrat până când soțul a paralizat și atunci l-am îngrijit, până ce a murit. Pensia mea e mică și locuiesc la casă, la curte, nu avem gaz, și nu am cu ce să mă încălzesc. Am un șpor, dar n-am lemne. Curentul electric mi-a fost întrerupt de câteva luni, că nu l-am putut plăti. Casa necesită reparații serioa­se. Știu că mai există oameni buni, care au posibili­tăți materiale; poate mă vor ajuta și pe mine, cu cât vor putea. Românii sunt credincioși și sufle­tiști. Dum­nezeu să vă răsplătească pentru că ajutați oa­meni bolnavi, bătrâni și săraci. Să vă țină Dumnezeu sănătoși pe toți și familiile dvs. mulți ani.

Anexez copia buletinului, o adeverință cu bolile de care sufăr, cuponul de pensie.

Cu stimă,

SZTAȘAC SILVIA – str. Salcâmilor nr. 26, Sebiș, jud. Arad, cod 315700, tel. 0753/94.30.81

„Doar Dumnezeu mai are grijă de mine”

Bună ziua,

Subsemnata Varga Otilia, domiciliată în Zau de Câmpie, județul Mureș, vin înaintea dvs., a celor ce vă opriți asupra scrisorii mele, cu reunoștință și rugămintea de a mă ajuta. Sunt o femeie în vârstă de 75 de ani, singură de 32 de ani, neajutorată de nimeni, doar Dumnezeu mai are grijă și știre de mine de a mă mai ține cu suflare. Mulțumesc foarte mult că mi-a descoperit adresa dumneavoastră. Nu de mult am fost operată la un picior (conform actelor atașate la dosar), am o pensiuță mică, pe care am rată. Îmi trage banca aproape toată pensia, nu îmi rămâne de mâncare și nici de medicamente. Rugămintea pe care o am la dumneavoastră este foarte mare: vă rog ajutați-mă să mă pot opera și la celălalt picior. Nu am la cine apela. Sunt sigură că Dumnezeu vă va răsplăti toate cele bune pe care le faceți. Vă mulțumesc!

VARGA OTILIA – str. Bărboși nr. 3, Zau de Câmpie, jud. Mureș, cod 547660, Tel. 0747/91.26.30

„Viața mea stă într-un medicament pe care nu-l pot plăti”

Mă numesc Iancu Ilie Emanuel, cu domiciliul în comuna Racovița, județul Sibiu, în vârstă de 48 ani, și apelez la ajutorul dvs., datorită problemei mele de sănătate. În data de 17 noiembrie 2021, am fost diagnosticat cu o boală foarte rară, neurode­ge­nerativă: scleroză laterală amiotrofică. Nu are tratament precis, decât unul aprobat în America, în ianuarie 2022, care doar ameliorează boala. Scle­roza laterală amiotrofică paralizează corpul, până la deces, cu alte cuvinte, moare neuronul în ritm alert.

Apelez la bunăvoința dumneavoastră, pentru a-mi acorda sprijinul în a-mi procura medicamentul foarte costisitor, în valoare de 2500 dolari (cu transport și vamă incluse), pentru trei luni de trata­ment. Acest medicament se găsește la o singură farmacie din Florida, Farmacia Well Pack, din ora­șul Tallahassee.

Din cauza imobilității produse de afecțiune, în cazul în care nu mă puteți ajuta pentru procurarea tratamentului, aș dori, dacă se poate, să vă im­plicați în achizițio­na­rea unui cărucior elec­tric, deoarece nu am puterea necesară în mâini, pentru a mă de­plasa independent, cu un cărucior normal. Mențio­nez că am doi copii, unul în vârstă de 5 ani și jumătate și altul de 9 ani și jumătate, iar soția mea nu lucrează, iar eu urmează să be­ne­ficiez de o pensie de boală în valoare de 1000 lei. În prezent, la comisia de handicap, mi s-a refuzat dreptul unui în­­soțitor remunerat de stat.

Cu stimă și speranță că mă veți ajuta, vă mulțu­mesc anticipat.

IANCU ILIE EMANUEL – comuna Racovița, str. Cornel Lupea, nr. 390, jud. Sibiu, e-mail: [email protected], tel. 0774/61.24.15

„Am fost disponibilizat și nu avem din ce trăi”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Ilie Aurel, am 55 de ani și domici­liez în comuna Slobozia-Mândra, județul Teleor­man. Am lucrat la Combinatul chimic Turnu-Mă­gu­rele. Am fost disponibilizat și nu avem din ce trăi. Vă rog din inimă, ajutați-ne! În acest timp, m-am îmbolnăvit cu inima, am tahicardie gravă și iau medicamente. Am nevoie de un consult serios de cardiologie și unul la rinichi, deoarece urinez prea des. Eu și soția mea trăim din ajutor social de 99 de lei. Nu avem bani de medicamente, mâncare, cu ce plăti lumina, televizorul și apa. Nu avem nici frigider și nici bani de lemne. Tavanele la două camere au căzut și nu avem cu ce să le reparăm. Soția mea este și ea bolnavă și nu mai poate să lucreze. Suntem doi eșuați. Eu mai lucrez cu ziua, dar asta nu ne prea ajută să trăim. Din cauza inimii, obosesc repede. Am și un început de diabet.

Cu tot respectul pentru dumneavoastră și colectivul „Formulei AS”,

ILIE AUREL – comuna Slobozia-Mândra, str. Principală 1907, nr. 3, jud. Teleorman, cod 147355

„Atâtea nenorociri, pe capul unui biet copil”

Doamnă Sânziana Pop,

Mă numesc Muntean Gheorghița, sunt din Pi­tești și am mai scris la revista dvs., solicitând ajutor pentru nepoțica mea, Denisa-Maria, care are im­plant cohlear la urechea stângă, surditate bilaterală profundă neurosenzorială congenitală, miopie la amândoi ochii. Atâtea nenorociri, pe capul unui biet copil! Menționez că stăm patru persoane într-o garsonieră socială dată de primăria Pitești, care este pe numele surorii mele, care are handicap gr. I cu însoțitor. Nepoțica mea are 7 ani și 5 luni, este la Școala nr. 17 „Tudor Mușatescu” din Pitești, cla­sa zero. Facem logopedie în particular, câte 2 ore pe săptămână, 150 lei.

Revin la dvs. cu marea rugăminte de a ne ajuta încă o dată. Fetița nu vorbește clar, înțelege greu, mă simt datoare s-o ajut cât pot. Vă depun toate do­cumentele ca să vedeți și dvs. cât de gravă e situația. Vă trimit un extras bancar, pe numele surorii mele, Bratu Constanța, deoarece eu am popriri pe cont, făcând împrumut în bănci, pentru spitalizări, reglaje și controale. Mama fetei are 22 de ani, este la școală, la Liceul „Dimitrie Dima”, anul III. Tată nu are fetița, în dreptul lui este trecută linie. Sunt singura care face totul pentru familie. Nu mai pot. Am apelat la dvs., în disperare, pentru ajutor. Cu multă dragoste, respect și rușine.

Cont în lei, deschis la Raiffeisen Bank, RO89RZBR0000060023445243, deschis pe numele BRATU CONSTANȚA

MUNTEAN GHEORGHIȚA – str. Aleea Naum Râmniceanu nr. 2, bl. G1, sc. C, ap. 4, Pitești, jud. Argeș, cod 110260, tel. 0747/67.09.13

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian