Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

România în festival

– Cu cât e greul mai mare, cu-atât mai mare e pofta de a trăi. Scăpați de epidemie, ne bucurăm de o mie de ori mai tare de lucruri firești. Cum e pri­măvara, de exemplu. Sau muzica. Nu e colț de țară în care să nu răsune, risipind frumusețe, bu­curie și optimism –

BUCUREȘTI

„Bucharest Street Food Festival”

Pe 14-15 Mai, Bulevardul Kiseleff din Capi­tală e locul de desfășurare al unui eveniment ur­ban de amploare, găzduind între trotuarele lui, trans­formate în spații verzi, Bucharest Street Food Festival. Mani­fes­tarea se adresează tuturor iubi­torilor de street food şi experiențe culinare auten­tice, dar și de muzică bună. Primele trupe anunțate sunt Om la lună și Deliric X Silent Strike. Intrarea este liberă, iar bunătăţile oferite de comercianţii stradali sunt inspirate din toate colțurile lumii: bur­geri, hot dogs, tacos, grătare de tot felul, clă­tite, înghețată și multe alte varietăți culinare. Exis­tă și standuri cu băuturi alese. Succes garantat! Nimic nu se potrivește mai bine cu alcoolul decât muzica. Trebuie doar să vă convocați gașca de prieteni ce vă va însoţi.

st.ART – muzică și artă stradală în Capitală

Prima ediţie a acestui festival cu nume aiurea care se vrea modern, dar e cât se poate de in­si­pid, va avea loc în pe­rioada 21-22 Mai, în zona Calea Victoriei. Străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi din Centrul Vechi, aflate în vecinătatea Muzeului Național de Istorie a României, vor fi închise traficului rutier și vor fi transformate în ring de dans. Pe scenă vor urca artiști locali precum: ROA, Bogdan Simion, Gramofone, Dobrican, K-LU, KOV, Du Mad şi Bross, însă organizatorii evenimentului promit și alți artiști-surpriză.

Dar pe Calea Victoriei nu va răsuna numai muzică. Arta, în toate formele ei, va fi și ea pre­zen­tă. Spațiul public va fi reinterpretat de artiști care promit să redescoperim Bucureștiul, așa cum nu l-am mai văzut până în prezent.

(Pentru eveniment, puteţi achiziţiona un bilet de o zi, de 50 lei, sau un abonament de 75 lei. Co­piii cu vârsta până în 7 ani beneficiază de gratui­tate.)

IAȘI

Festivalul CATEDRAL

Bucuria primăverii ajunge și-n Iași. Grădina Palas Mall, din capitala Moldovei, îşi deschide porţile în peri­oada 20-21 Mai, festivalului CATE­DRAL, un mix de muzică și arte vizuale. Sunt in­vitate nume cunos­cute din industria muzicii româ­nești și internaționale, pre­cum: trupa germană Milky Chance, solista iraniano-olandeză Sev­daliza şi vedetele autohtone Ale­xan­dri­na, Moonlight Break­fast, Dimitri’s Bats și Zimbru și alți invitați-surpriză.

Show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă, pro­iec­tată de o echipă de artiști, îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER, cu două pre­mii pentru „video mapping”, în 2020 și în 2022.

(Un abonament la acest eveniment costă 192 de lei.)

TIMIȘOARA

Festivalul The Carnival

Se desfășoară în perioada 20-22 Mai, în curtea Muzeului Satului Bănățean, cu trei zile de muzică bună. Tradiția locului obligă! Timișoara a creat fenomenul Phoenix, neegalat până azi.

Pe scenă vor urca: Akua Naru, Vama, Subcarpați, The Motans, Otros Aires, The Mono Jacks, De­liric X Silent Strike, Robin and the Backstabbers, Cred Că Sunt Extra­terestru, Argatu, Basska, Om la lună, Balkan Taksim, Gojira & Pla­net H, Vlad Dobrescu (DJ set).

Şi, ca să puteţi rezista la acest super-maraton, va exista şi mân­care tip street food, ofe­rită la un pas dis­tanţă de scena distracţiei.

(Abonamentul pentru cele trei zile de eveni­ment costă 129 de lei, iar biletul de o zi, 65 de lei.)

BOȘOROD – HUNEDOARA

Cioclovina Mioritic Fest #2

Satul și peștera Cioclovina sunt două oferte de vârf ale turismului românesc și internațional. Se află la poalele Munților Șureanu, pe direcția Ha­țeg-Călan. Eveni­mentul se află la a doua ediție și se adresează tuturor iu­bitorilor de natură și mu­zică. Se anunță cinci zile cu aer de munte, muzică și priveliști de vis. Ama­torii se pot caza în lo­cuințe tradiționale sau camping; oferta culinară va fi zonală, cu accent ciobănesc. În plus: plim­bări prin sat și petreceri, seară de seară, la foc de tabără, greu de refuzat!

Îi veți putea asculta pe: Yoyo & Vali Goran, Cross the Line, Ana Teodora şi Old Lady’s Band, Da­notte, Sibip, Adina Chiuchiu și Oliver Goilean. Muzici, câte stele pe cer.

(Festivalul are loc în perioada 28 Mai – 1 Iunie. Accesul cu animale de com­panie este permis în camping. Prețul unui bilet este de 300 lei (iar acesta include accesul la festival, organizarea și plim­bările. Cazarea se va achita separat, la fața locului: 35 lei/noapte, la cort sau 65 lei/noapte, în casă. Detalii suplimentare şi bilete găsiţi în format electronic pe iabilet.ro.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian