Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot scăpa de herpesul genital?” (Răspuns pentru F. D. – București, F. AS nr. 1370)

Foto: Shutterstock

În cartea sa „Medicină cu plante”, un reputat medic din Curtea de Argeș (dr. Ion C. Nicuț), reco­mandă în cazul dvs. următorul tratament:

* Levănțică: pensulații sau tamponări de 3 ori pe zi cu tinctură alcoolică (100 g flori macerate 30 de zile în 500 ml alcool). Se poate folosi și apă de colonie cu lavandă.

* Săpunariță: extern – cataplasme cu frunze proaspete, strivite, loțiuni sau comprese cu decoct de frunze, 100 g la 1 litru apă. Intern – decoct de frunze, 30 g la litru, câte 3 pahare pe zi. Se fierbe planta 5-10 minute, strecurându-se apoi.

* Trei-frați-pătați: macerat (8 ore) de vârfuri înflorite și frunze uscate, 30 g la 1 litru. Macerația se încălzește până dă în fiert, adăugându-i-se 300 ml lapte dulce. Se strecoară și se ia câte o cană de 250 ml dimineața, pe nemâncate, timp de 10 zile.

Să sperăm că aceste rețete vă vor fi de folos. Vă doresc însănă­toșire grabnică. Cu stimă,

EMANOIL S. – Curtea de Argeș

„Mama are angină pectorală” (Răspuns pentru LIVIA – Anglia, F. AS nr. 1491)

Angina pectorală este o durere mare în piept, datorită faptului că inima nu primește suficient sânge încărcat cu oxigen. Cea mai frec­ventă cauză este depunerea de substanțe grase pe pereții arte­relor, ceea ce deter­mină blo­carea vaselor de sânge, care iri­gă inima. Durerea angi­noasă începe în spatele sternului și ira­diază spre umăr, brațe și man­dibulă și este însoțită de dificultăți de respirație, grețuri, amețeli, bătăi de inimă nere­gulate, anxietate. An­gina pec­torală nu blochează com­plet fluxul de sânge către inimă. Pe lângă medicația recomandată de medic, există o multitudine de căi pentru a ne reduce frecvența sau pentru a preveni producerea cri­zelor.

* Dacă criza se declan­șează când sunteți în picioare, așezați-vă și odihniți-vă timp de câteva minute.

* Dacă sunteți întinsă-n pat, schimbați-vă po­ziția ridi­cându-vă în șezut sau în pi­cioare.

* În cazul în care sunteți stresată emoțional sau anxioa­să, încercați să vă calmați sin­gură.

* Ajutați-vă inima cu alimente și suplimente cum ar fi acizi grași Omega 3, care se găsesc în ulei de pește și care vă protejează inima și vasele de sânge sau consumați de cel puțin două-trei ori pe săp­tămână, pește, macrou, somon, sardine, și nu mai aveți nevoie de aceste capsule.

* Un cățel de usturoi pe zi, consumat crud, dimineața, pe stomacul gol sau în salate, reduce colesterolul și scade tendința de coagulare a sân­gelui. Dacă nu-i suportați mirosul sau sunteți aler­gică la usturoi, folosiți capsule (se găsesc în farmacii, la plafar) de 400 mg alicină, și luați zilnic 400-600 mg, o dată pe zi.

* Cea mai bună sursă de vitamine este con­sumul de alimente cum ar fi: carne slabă, pește, ouă, lactate, legume cu frunze, fructe (în special citrice pentru acidul folic).

* Un program de exerciții fizice, dar numai sub supravegherea medicului.

* Feriți-vă de locurile unde se fumează.

* Nu mai consumați cafea. Aceasta crește ris­cul declanșării crizei anginoase.

* Evitați mesele copioase.

* Încercați să vă mențineți greutatea, consu­mând cereale integrale, alimente cu amidon: car­tofi, paste, orez, fructe, eliminând alimentele bo­gate în grăsimi, în special prăjeli, mezeluri, cioco­lată.

Vă doresc multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani, Vâlcea

„Caut un remediu naturist pentru adenomul de prostată” (Răspuns pentru VIRGIL D. – Arad, F. AS nr. 1504)

Domnule Virgil, după cum știți, probabil, aceas­tă afecțiune – adenomul de prostată, afectează un procent ridicat al bărbaților ajunși la vârste mai înaintate (dar nu este o regulă). Vă scriu din proprie experiență, căci am pățit-o si eu, am suferit de această boală, dar în urmă cu 4 ani. Simptomele pe care le aveam erau extrem de supărătoare: mer­geam foarte des la toaletă, mai ales noaptea, ajun­sesem să fiu obosit permanent. Aveam jetul slab, întrerupt, iar după ce urinam, aveam senzația că vezica tot nu mi s-a golit complet. Atunci am luat hotărârea de-a merge la medicul urolog. PSA-ul era 16, iar prostata se mărise în volum. Medicul mi-a recomandat să urmez un tratament alopat clasic, cu Omnic Tocas și Avodart, care au ameliorat situația, însă pentru o perioadă scurtă de timp. Văzând că nu sunt mari îmbunătățiri ale stării mele de sănă­tate, m-am gândit să încerc și alte variante de tratament. Astfel, m-am gândit să încerc un trata­ment naturist. Norocul meu a venit din revista „For­mula AS”, de la un bărbat care scria cum și-a rezolvat problema adenomului de prostată cu ajutorul unor preparate din plante. M-am gândit că ar fi bine să încerc și eu – nu am ce pierde! Așa am ajuns să sun la numărul de telefon pe care acea persoană îl indicase: 0748/11.24.22, și să îmi cumpăr produsele din plante recomandate pentru diagnosticul meu, adică Elixir of Youth și Digestton Ca­nadian Sweet Extract. Pe cât am putut, am redus considerabil za­hărul alb, am renunțat la carnea roșie, la afumături, la mezeluri și murături (cum erau indicațiile primite în colet) și am început să consum mai multe legume, fructe, pește sălbatic și proteine vegetale (ciuperci, soia nemodificată gene­tic etc.). Am renunțat cât am putut la alimentele de origine ani­mală, ca și la grăsimi. Am mai adop­tat și alte măsuri pe care le amintesc acum, poate le vor fi de folos și altor bărbați care citesc aceste rânduri: zilnic am consumat o lingură de ulei de dovleac, o lingură de semințe de dovleac neprăjite, am mân­cat roșii (sunt bogate în lico­pen, un antioxi­dant care ajută celulele prostatei), am mâncat 200 g porumb fiert pe zi, am băut ceai de pufuliță cu flori mici – 2 căni pe zi. Am făcut și băi calde de șezut, cu ceai de mușețel. A fost prima oară în viața mea când am avut răbdare cu mine însumi, căci doream să mă însănătoșesc. După două luni de la adminis­trarea acestor preparate din plante, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor, nu mai urinam așa de des, iar jetul era mult mai bun. Faptul de a mă simți mai bine m-a încurajat să țin cura încă 6 luni. Medicul urolog, la tușeul rectal care se prac­tică la prostată, mi-a spus că nu mai am prostata infla­mată, iar PSA-ul revenise în parametri nor­mali, semn că acest tratament cu plante își arătase eficiența. Puteți încerca și dvs., poate va avea efect și asupra dvs.

Vă doresc multă sănătate!

CĂTĂLIN D. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian