Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu naturist pentru depresie postnatală” (Răspuns pentru A. D., F. AS nr. 1294)

Foto: Shutterstock

Adresați-vă de urgență unui medic psihiatru, stați de vorbă cu acesta și, pe baza discuției, o să vă prescrie un tratament și eventual câteva ședințe de psihoterapie. Cu depresia nu este de glumit; ea se poate trata cu succes, dar trebuie multă răbdare și voință. Eu nu am dat importanță acestor simp­tome care au apărut imediat după ce am născut, și problemele s-au accentuat, astfel că urmez un tra­tament și acum, dar mă simt mult mai bine! Dacă lăsam rușinea la o parte și mă adresam încă de la început unui medic, poate că era mult mai bine! Nu uitați să spuneți că alăptați, căci medicația poate fi dăunătoare pentru copil. Dacă cineva poate să vă ajute sau să vă degreveze de unele treburi casnice, ar fi foarte bine, deoarece aveți nevoie de multă odihnă. Pentru somn (în cazul în care aveți insomnii) vă recomand un tratament naturist: 2 pastile de Passiflora seara, înainte de culcare, sau Nervocalmin relaxare sau Sedocalm V – tranchi­lizante ușoare, făcute din plante, care vă ajută să vă recăpătați odihna. Dumnezeu să vă ajute să vă regăsiți liniștea și echilibrul interior, atât de nece­sare pentru creșterea copilașului dvs.!

LILIANA

„Caut un tratament pentru escare” (Răspuns pentru CORNELIU V. – București, F. AS nr. 1304)

Pen­tru escare, se ung locurile cu unguent de gălbenele și se fac colaci ro­tunzi și moi din burete acoperit cu pânză, care să depășească cu 2-3 de­gete escara. Se spală es­ca­rele de 2-3 ori pe zi, ușor, cu ceai de mu­șețel, la tem­pe­ra­tura camerei. Se întoarce persoana în cauză când pe par­tea dreaptă, când pe stânga, evitând statul pe spate. Mul­tă sănătate!

VALERIA P. – Brașov

„Sunt disperată! Sufăr de teniază” (Răspuns pentru MARI – Focșani, F. AS nr. 1312)

Stimată doamnă, sunt pensionară. Am lucrat în să­nătate 37 de ani. La un mo­ment dat, am făcut, la ce­rere, cursuri de perfec­ționare la Clinica Fundeni. În cadrul aces­tor cursuri, o doamnă pro­fesoară de la Institutul de Epi­demiologie ne-a dat o rețetă naturistă pentru vindecarea definiti­vă a teniazelor, speci­fi­când că orice produs medica­mentos alopat este foarte toxic, câteo­dată făcând mai mult rău decât bine. Vă transmit mai jos rețeta pentru un adult: 400 g sâmburi de dovleac neprăjiți, curățați de coajă. Se ia o can­titate dublă de apă (800 ml) și se fierbe la foc mic 60 minute. După acest inter­val, se mace­rează sămânța de dovleac în lichidul ră­mas. Pasta obținută se lasă la rece până a doua zi. A doua zi se îndepărtează uleiul ridicat deasupra. Li­chidul rămas se bea cu lin­gurița, timp de o oră. După 3 ore, se ia un pur­gativ. Se recomandă ca evacuarea scaunului să se facă pe o oliță. Așa se poate urmări dacă a fost eli­minat scolexul (capul) teniei. Dacă nu s-a eli­minat – se face pauză o săp­tămână și se repetă. Până nu se stârpește sco­lexul, ea va pro­duce în con­ti­nuare mari pro­bleme de sănătate. Stimată doam­­nă, dacă respectați indica­țiile, sigur vă vindecați! Dar, atenție! Gazda intermediară a teniei este por­cul – omul se infec­tează consu­mând produse de porc in­complet pro­cesate. Cel mai sigur este să con­sumați carne de porc și pro­duse foarte bine fierte, ca să fie distruse larvele de tenie. Să vă ajute bunul Dum­nezeu.

Toată dragostea mea, apre­ciere și stimă fără margini pentru întreaga redacție și pentru doamna Sânziana Pop. Oameni buni, sunteți adevărați „apos­toli” în marea păgână în care ne scufun­dăm. Bunul Dumnezeu să vă ocrotească!

RODICA C. – Târgu Jiu

„Din cauza rinitei alergice nu mai am miros de cinci ani” (Răspuns pentru C. S. – București, F. AS nr. 1508)

Singura soluție pentru a vă recăpăta mirosul este să tratați în mod cores­pun­zător atât rinita alergică, cât și astmul bronșic, eliminând cauzele care le produc. Alergiile sunt reacții de apărare ale orga­nis­­mului față de anumite substanțe iritante denu­mite alergeni, care sunt foarte numeroși. Este nece­sar să vă adresați unui medic specialist alergolog bun, prefera­bilă fiind internarea într-o clinică de alergologie (de exem­plu, Spitalul „Carol Davila” din București, care are o asemenea clinică). Printr-o serie de teste de spe­cialitate, vi se va determina cu precizie alergenul și vi se va indica un tratament adecvat de desen­sibilizare a organismului la aler­genul res­pectiv. Desensibilizarea este asemănă­toare unui vaccin, de această dată urmând a vi se admi­nistra mai multe injecții subcu­tanate în concentrații și doze crescânde tocmai cu alergenul respectiv. Astfel, organismul se va obișnui cu el și nu va mai reacționa prin rinită și astm bronșic (în cazul dvs.), vinde­carea fiind astfel definitivă. Orice alte medi­ca­mente antihistaminice tratează nu­mai efectele alergiei și nu cauza ei, pe care nu o rezolvă, ușurând numai starea de moment a bolnavului. De altfel, am reținut din scrisoarea dvs. că nu ați apelat până în prezent la un alergolog, limitându-vă nu­mai la tratamente indicate de me­dicul spe­cialist ORL. Vă doresc vin­decare grabnică.

VALI M. – Timișoara

„Ajutați-mă cu un leac pentru coxartroză!” (Răspuns pentru CLAUDIA – Pitești, F. AS nr. 1518)

Acum câțiva ani, mama mea era în aceeași situație ca dvs., avea dureri mari, aproape nu mai putea să mear­gă, își târa picioarele ca pe niște bu­tuci. M-am chinuit timp de 5 luni de zile. Îi făceam băi de picioare cu men­tă, boz, salcie pletoasă. Referitor la salcie: se pun crengi de salcie tăiate cam 30 cm (un smoc cât cu­prinzi cu ambele mâini) la mace­rat în apă rece, o noapte, apoi se fierb. Se folosește cât suportați de fierbinte. Se pune fiertura în lighean și se țin picioarele în el, acoperite cu o pătură. Am folosit și cataplasme cu coada-calului, aplicate pe locurile dureroase. Tot în acea peri­oadă, am dus-o într-o stațiune de băi termale. De asemenea, o un­geam cu diferite unguente anti­infla­matoare. Îi puneam supozi­toare. Durerile se ameliorau pe o perioadă scurtă și iar reveneau. Rezultatul cel mai eficient l-a avut după ce a urmat tratamentul cu injecțiile ALFLUTOP. Ajută foarte mult în coxartroză. Se fac altfel: în prima lună 20 de fiole (1 fiolă pe zi, intramuscular. După trei luni tot 20 fiole (1 fiolă pe zi). După 6 luni, 20 fiole (1 fiolă pe zi). Am re­co­man­dat medicamentul mai multor persoane și le-a fost de folos. Multă sănă­tate și Dumnezeu să vă ajute!

STELA – Bârlad, jud. Vaslui

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian