Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru SANDU M. – jud. Teleorman, F. AS 1523: „Caut tratament pentru colon iritabil”

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Carmen Ponoran

Pe lângă regimul alimentar – de cruțare, cu alimente pe care să le identificați în timp că nu vă provoacă simptome neplăcute și pe care să le consumați într-o stare de calm (stresul este unul dintre factorii declanșatori și de întreținere a disfuncționalităților de la nivel intestinal) – vă propun o cură cu extracte gemoterapice (terapia cu extracte din muguri și alte părți ti­nere de plantă), eficiente în multe cazuri cu acest diagnostic. Extractul din mlădițe de Merișor este principalul gemoterapic recomandat pentru acțiu­nea antiinflamatoare, de reechilibrare a florei intestinale și a tranzitului intestinal (atât în caz de diaree, cât și în caz de con­stipație, care pot să fie pre­zente, uneori ambele, alter­nativ). Extractul din muguri de Smochin se va administra pentru efectele benefice la nivel de tub digestiv – re­glează secreţia gastrică, ci­catrizează mucoasa gastrică şi intestinală şi normali­zează reacţiile somatice la nivel digestiv, de la sto­mac până la colon, în cazul tul­burărilor neurovegetative generate de stres. Cura se va completa cu Extractul din muguri de Nuc, pentru com­baterea balonării, și cu Ex­tractul din muguri de Tei argintiu, cu efect spasmolitic, de reducere a dis­confortului intestinal și sedativ – calmant, pentru un somn odihnitor. Se vor administra Extract din mlădițe de Merișor (2 ml dimineața), Extract din muguri de Smochin (2 ml la prânz), Extract din muguri de Nuc (2 ml după-amiază) și Extract din muguri de Tei argintiu (2 ml seara) timp de 2-3 luni. Dacă persistă balonarea, puteți administra Extractul din muguri de Nuc de 2 sau 3 ori pe zi. Vă recomand să urmați această cură de două ori pe an, pentru întreținerea stării de bine la nivel in­testinal.

Multă sănătate!

„Am fost diagnosticată cu spasmofilie” (Răspuns pentru MIHAELA S. – Galați, F. AS 1523)

Doamnă Mihaela, vă recomand o cură cu ex­tracte gemoterapice cu eficiență în tratamentul spasmofiliei, cu efect benefic și pentru reechili­brare la nivel psihic, pe lângă aportul de minerale pe care îl aduc și care este ușor și eficient asimilat de organism. De administrat, timp de 2 luni, Extract din muguri de Brad și Extract din muguri de Smochin, dimineața și la prânz, și Extract din muguri de Tei argintiu, seara. Doza pentru fiecare extract gemoterapic este de 2 ml, care se admi­nistrează diluați în puțină apă. Efectele se insta­lează în general după două săptămâni, dar este bine să urmați această cură timp de 2 luni de zile, astfel încât starea de bine să persiste și după finalizarea ei.

Multă sănătate vă doresc!

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, nutriție, aparatură electromedicală și biorezonanță, cabinet ”Lacrima naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„Soțul meu suferă de ginecomastie, dar mi-e teamă să nu aibă cancer la sân” (Răspuns pentru OANA S. – București, F. AS nr. 1522)

Ginecomastia este creșterea în dimensiuni a sânului la bărbați. Benignă, de obi­cei, poate fi dureroasă sau nu. La palpare se decelează o zonă mai fermă, ca un nodul în spatele areolei sau dezvoltată concentric în jurul acesteia. Ginecomastia poa­te fi detectată atunci când țe­sutul glandular depășește 0,5 cm în diametru. Se vor observa modificările areolei, prezența sau absența scurgerilor mamelonare, pre­zența sau absența adenopatiilor axilare. Gineco­mastia apare prin dezvoltarea țesutului glandular.

Tratamentul naturist care vine în ajutorul acestei afecțiuni este următorul: detoxifierea or­ganis­mului (eliminată carnea, consu­mate multe legume crude și ver­de­țuri). Pentru detoxifiere, reco­mand FIN DETOXIS, un remediu natural din plante, RQ Detox nr. 1 (se administrează di­mineața) și RQ DETOX nr. 2 (se adminis­trează seara). – Glandy­caps, un reglator al glandelor endocrine și MYCELCAPS, care elimină ce­lulele tumorale. În toată această perioadă, recomand și COLON­HIDROTERAPIA – minimum 6 ședințe. După o lună de tratament apar îmbunătățiri substanțiale.

Multă sănătate!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

„Fiica mea are rinită alergică” (Răspuns pentru ALEXIA – București, F. AS nr. 1518)

În vestul Europei, în ultimii 10 ani, prevalența rinitei alergice a crescut de 3-5 ori, alergia la polen afectând 15-20% din populație. Cauza cea mai frec­­ventă este expunerea la praful de acarieni (Der­matophagoides) și la alergenii de origine ani­mală (câini, pisici, animale de companie).           

Rinita alergică este o boală imu­nă ereditară, cu manifestări specifice la nivelul mucoasei nazale: obstrucție nazală cu senzație de nas înfundat, rinoree seroasă (nasul curge conti­nuu), strănut în salve, prurit nazal, hipoanosmie (pierderea miro­su­lui), tuse provocată de secrețiile nazale care se scurg în faringe, cefalee, afectarea conjunctivelor cu lăcrimare abundentă și dureri oculare.

Pe    primul loc în planul te­ra­peutic al rinitei aler­gice se află carența alergenică, aceas­ta însem­nând evitarea alergenilor din apro­pierea pacien­tului: polenul, praful de casă, mucegaiul, pene și fulgi, plante și animale de casă. Vă recomand ur­mă­toarea schiță de tratament:

* Dimineața și seara, după ce mâncați, faceți un    lavaj (spălare) al foselor nazale, cu o soluție salină (1 lingură sare gemă, la 1 litru apă călduță), sau soluții sterile din apă de mare (Rhi­nomer, Na­zomer, Sterimar).

* Se instilează în fosele nazale câte 2 picături dintr-o soluție prepa­rată (rețetă magistrală proprie).

* 10 zile ședințe de aerosoli cu câte o fiolă de Flixotide nebules (0,5 mg) sau Dexametazonă (diluată    în 10 ml ser fiziologic).

* Pulverizații cu    Ocnasept (aerosol salin natu­ral, cu extract din plante medicinale aromatice) în aerul din încăperi, în special deasupra patului unde dormiți, în vederea optimizării microclimatului ambiental și îndepărtării alergenilor din aerul respirat.

* Tratamentul fondului atopic-alergic și al crizelor de dispnee prin: hiposensibilizare, admi­nis­trare de antihistaminice orale, glucocorticoizi și simpaticomimetice, numai sub stricta suprave­ghere a medicului curant.

* Completarea tratamentului alopat cu ex­tract din Coacăz-negru (2 x 50 pic./zi), ceai de trei-frați-pătați și ceai de urzică, câte 2 căni/zi.

* Aerosoloterapie salină în stațiunea bal­neo­climaterică Ocna Sibiului.

* Ionizări endonazale cu sol. de calciu 1%.

Tratamentul complex al rinitei alergice se efec­tuează la cabinetul medical O.R.L. dr. Ioan Ghe. Mărginean, din Sibiu.

Pentru pacienții din țară și străinătate se asi­gură: cazare, masă și transport.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Îmi apar foarte multe alunițe” (Răspuns pentru LAURA – Constanța, F. AS nr. 1520)

Imaginile din satelit arată că stratul de ozon s-a refăcut 85%. Soarele nu mai este nociv cum era în urmă cu câțiva ani și de aceea este indicat să profităm de energia cosmică oferită de razele soarelui la ore potrivite. În acest fel, organismul nostru produce canti­tățile optime de vitamina D3 care fi­xează calciul în oase.

Petele și alunițele care apar la per­soane tot mai tinere arată starea de sănătate a ficatului și tractului digestiv.

Otrava pe care o ingerăm zilnic cu alimentele, apa, aerul și cu medicamentele al căror consum este sport național este eliminată parțial prin fe­cale, urină, transpirație. Restul se depozitează sub forma acestor alunițe.

Argila „ALGO” elimină masiv toxinele și me­talele grele din organismul uman. Vă recomand să consumați zilnic, fără pauze, 3 linguri cu argilă. Aceasta vă echilibrează metabolismul și încet, încet dispar și alunițele.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„Sunt anemic de când mă știu” (Răspuns pentru CORNEL – Iași, F. AS nr. 1519)

Vitaminele și suplimentele alimentare de sinte­ză chimică pe care le consumați nu se asimilează. În schimb, argila „ALGO” are inteligența naturii, știe unde este nevoie de ea și reglează întregul metabolism. Vă re­comand o cură de 2-3 luni cu 200 g argilă/zi. Conține fier natural ușor asimilabil. În con­tinuare, vă recomand 3 linguri cu argilă/zi, pentru întreținere, fără pauze.

Pentru detalii vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian