
Dacă fratele dvs. nu are leziuni ale coloanei vertebrale, adresați-vă unui kinetoterapeut și solicitați câteva ședinte de elongații ale coloanei vertebrale, combinate cu tratament chiropractic. Ca unguent pentru masarea zonei dureroase, folosiți o pulbere de ardei iute combinată cu ulei de măsline, obținut prin presare la rece. Rezultatele benefice ale acestui tratament apar în maximum două săptămâni. Vă doresc multă sănătate!
SANDU – Bacău
„La doar 23 de ani, am monturi dureroase” (Răspuns pentru DIANA, F. AS nr. 1318)
Foarte eficient este tratamentul cu Extract de muguri de plop. Eu i-am constatat efectul pe propria-mi piele, urmând tratamentul pentru alte afecțiuni. Eu am folosit tinctura (intern: tratamentul recomandat pentru gută și reumatism).
A.G. – Piatra-Neamț
„Există vreun leac pentru blefarospasm?” (Răspuns pentru EUGEN R. – Brăila, F. AS nr. 1509)
* Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a mușchilor și nervilor. În combinație cu calciul, acționează ca un tranchilizant (calmant) natural. Acționează în prezența calciului, fosforului, vitaminei A.
Carența de magneziu în organism provoacă carența de vitamine B1, B2, B6, ducând până la convulsii și, totodată, provoacă contracția, zbaterea pleoapelor, respectiv blefarospasmul.
* MagneB6 (magneziu+B6), conform prospectului.
* „Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu”, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.
* „Multivitamine cu multiminerale”, Vita Max, 1 tabletă pe zi (se reia în fiecare primăvară și toamnă), conține 23 vitamine și minerale.
* B complex, 1 tabletă/zi.
* Tinctură din muguri de plop – 10 picături în 1/2 pahar cu apă; tinctură de sunătoare, la fel.
* Alimentație 50-60% pe bază de legume și fructe proaspete, se exclud mezelurile, carnea grasă, prăjită, afumată, sucurile carbogazoase, tot ce conține coloranți, E-uri.
Sănătate multă!
MARIANA M.
(Răspuns valabil și pentru TATIANA – București, „Sufăr de blefarospasm”, F. AS nr. 1518)
„Transpir abundent, mai ales noaptea” (Răspuns pentru P. P. – Tulcea, F. AS nr. 1520)
Faceți analizele pentru diabet, analizele de laborator pentru Giardia (lamblii), paraziți intestinali. Analizele de sânge pun în evidență prezența toxinelor în organism ca urmare a prezenței paraziților intestinali (euzinofile mărite).
* Carența calciului provoacă transpirație abundentă. Calciul acționează în prezența magneziului, fierului, fosforului, a vitaminelor D3 (!), E, A, C. Iodul controlează metabolismul, zincul și seleniul, acidul folic, vitaminele B1-B12 au rol deosebit. Mineralele și vitaminele nu acționează decât sinergic – împreună.
* „Multiminerale cu multivitamine”, Vita Max; Centrum etc. (primăvara și toamna), 1 tabletă pe zi, sau Hri Vitalion – 2 tablete pe zi.
* Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.
* „Acid folic + B1 + B2 + B3 + B5 + B6 + B7 + B9 + B12”, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.
* B12 injectabil – 2 fiole a 50 mcg (total 100 mcg) o singură injecție nedureroasă în mușchi, o dată pe lună, până la sfârșitul veții. Carența de B1 se resimte timp de 5 ani, provocând o depreciere a sănătății, inclusiv la nivel neurologic. În prezența acidului folic regenerează tot organismul. Nu are contraindicații.
* Frunzele de nuc (conțin iod) au un efect benefic. Puneți frunze de nuc într-o husă pentru pernă, sub cearceaf; aerisiți bine camera; folosiți lenjerie intimă și pentru pat numai din bumbac (etichetă 80-100% bumbac).
* Pentru ceai, folosiți frunzele de nuc treptat, la început în doze moderate. Se amestecă 40 g frunze de nuc, 40 g coada-calului, 10 g frunze de salvie și se face ceai din 1 linguriță de plante la 250 ml apă fierbinte.
* Contra transpirației abundente nocturne: 20 g salvie, 20 g crețișoară, 20 g coada-calului. Se amestecă plantele, 2 lingurițe cu vârf la 250 ml apă fierbinte. Ceaiurile se beau 1-3 căni pe zi, timp de o săptămână și în continuare, la nevoie. Puneți 2 cuișoare și un vârf de scorțișoară.
* Un pumn de frunze proaspete de nuc (sau o lingură de frunze uscate) + 200 ml apă se fierb la foc domol, până scade compoziția la 1/2. Se pune o lingură de miere. Timp de o săptămână se beau 100 ml pe zi. Contraindicații: diabet, hipertiroidie, ulcer duodenal (Biblioteca F. AS, 2012).
* Băi călduțe (apa să ajungă până la nivelul inimii, nu mai sus) cu frunze de nuc / coajă de stejar / busuioc / salvie / 2 căni cu sare iodată / săculeț cu tărâțe. După baie îmbrăcați un halat, fără să vă ștergeți, și stați așa timp de o oră. Plantele se pot folosi în amestec, în prealabil sub forma unui ceai concentrat, care se pune în apa pentru baia cu plante.
* Peste zi și înainte de culcare, pudrați corpul cu bicarbonat de sodiu și pudră de talc, în părți egale.
* Dietă 50-60% cu vegetale (fără mezeluri), legume și fructe, semințe de floarea-soarelui, dovleac.
Multă sănătate!
M. M.
„Sufăr de diverticuloză sigmoidiană” (Răspuns pentru MARIA R. – București, F. AS nr. 1521)
Stimată doamnă, aceeași boală o am și eu, și mă descurc cu ea, la vârsta de 83 de ani. Folosiți cu încredere produsul natural pentru constipație „Colonhelp”, de la firma Zenyth, pe care îl găsiți la magazinele naturiste. Pe cutie aveți toate instrucțiunile de folosire. Eu consum 2 lingurițe pe zi, amestecate cu apă, ceai, iaurt, cât cuprinde într-o căniță de cafea, dimineața. Toată ziua consum 2 litri apă, ceai și fac multă mișcare, gimnastică. Multă sănătate!
MARIA – București