Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Dorința sfântă a românilor din Kristiansand, Norvegia, este să aibă o biserică”

Stimați cititori și stimată redacție a revistei „Formula AS”,

Foto: Shutterstock

Ne adresăm dvs. în numele unei comunități ro­mânești din îndepărtata Norvegie, Parohia Cinstirea Icoanei Maicii Dom­nului a Semnului, Sfântul Mare Mucenic Mina și Sfântul Cuvios Macarie Romanul din Kristiansand, care prin purtarea de grijă a Prea­sfin­țitului Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord are, din 17 martie 2018, rânduit un preot paroh, în persoana părintelui Mihai Liculescu.

Comunitatea de credincioși din Kristiansand este o comunitate mică, dar în continuă creștere, cu oa­meni inimoși, oameni frumoși, uniți în jurul Bise­ricii. Încă de la hirotonia părintelui Mihai Liculescu și instalarea sa în parohie, s-a născut ideea de a avea o locație proprie care să devină Biserica Ortodoxă a comunității din Kristiansand. Fiind o comunitate puțin numeroasă, posibilitatea de a avea o Biserică pro­prie era foarte mică, costurile fiind peste posi­bilitățile comunității. Dar prin efortul comun al Pă­rintelui Episcop Macarie, al preotului paroh și al oamenilor, acest vis a devenit rea­litate în luna Martie a anului 2021, când în data de 17 a fost semnat con­trac­tul pentru cumpărarea unei clă­diri. Imediat au urmat ample lucrări de renovare, care însă nu s-au finalizat, costurile lor fiind foarte ridicate. S-a reușit cât de cât amenajarea Bisericii într-o sală mare a clădirii, însă rămâne fierbinte dorința construirii unei Biserici, care să fie mângâiere pentru toți creștinii ro­mâni ortodocși, împânziți pe aceste meleaguri nor­dice.

Posibilitățile materiale ne sunt depășite, de aceea ape­lăm la dragostea și mila dumneavoastră, a cititorilor revistei Formula AS, care v-ați învrednicit să ajutați la ridicarea multor biserici, atât de dorite de românii care atunci când pleacă în străinătate, la muncă, își iau cu ei credința și pe Hristos. Nădăjduim ca prin sprijinul dvs. să împlinim această dorință Sfântă, a comunității euharistice din Kristiansand.

În primă fază, dorim să amenajăm un Iconostas, în locația pe care o folosim, iar pe viitor, dacă vor fi posi­bilități de a construi o Biserică, vom muta acest ico­nostas în biserica nouă.

PR. MIHAI LICULESCU – Kongshavnveien 54, 4639 Kristiansand, Norge

tel +47 923 05 682, e-mail: [email protected]

SUSȚINEȚI CONSTRUCȚIA bisericii noastre

Donații pentru achiziționarea/ construirea unui lăcaș de închinare propriu și pentru sprijinirea activităților misionare desfășurate în cadrul parohiei se pot face în conturile următoare:                                                                                                                   

Cont în koroane norvegiene                                                                                                                                                         

Sparebanken Sør: 28015089719

IBAN-nr: NO0828015089719

Titular: Den Rumenske Menighet I Kristiansand

Cont Revolut în Koroane Norvegiene: IBAN: LT95 3250 0453 2932 2402, BIC REVOLT21, Cont Revolut în Lei, IBAN RO75 BREL 0005 5043 1882 0100, Cont în lei Transilvania

IBAN RO11BTRLRONCRT0338256501

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian