Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Dacă nu era cancerul, mi-aș fi crescut copiii în rând cu lumea”

Stimată redacție,

Bună ziua! Mă numesc Bârsan Marina-Lui­sia. În urmă cu un an, am scris la revista „For­mula AS”, și cu ajutorul lui Dumnezeu, scri­soarea a fost publicată, iar oameni cu inimă bu­nă ne-au ajutat. Le-am mulțumit atunci, și le mulțumim încă o dată. Pentru noi, au fost îngerii lui Dumnezeu. Dacă aș fi putut munci împreună cu soțul meu, ne-am fi putut crește copiii în rând cu lumea, dar această boală nenorocită, cancerul care mi-a luat și mama și mă chinuie și pe mine, nu mă lasă să-mi cresc copiii așa cum trebuie. So­țul meu are 68 ani, puțină lume îl mai ia cu zi­ua la muncă în sat, iar eu am doar pensia. Ne descurcăm tare greu, totul este din ce în ce mai scump. Nu vreau să supăr pe cineva, dar apelez iarăși la dvs., ca să pot plăti facturile la apă (4 milioane jumătate) și lumină (3 milioane). Și săraci, și datori. Ajutați-ne, vă rog frumos, nu avem nici o altă posibilitate la cine să apelăm și îmi este frică că vom rămâne, din nou, fără lumină și fără mâncare pentru copii.

Cont deschis pe numele BÂRSAN MA­RINA-LUISIA, la Banca Transilvania, Cont Euro RO59BTRLEURCRT0577845901 și Cont LEI RO12BTRLRONCRT0577845901

Cu recunoștință și respect, vă mulțumim frumos!

BÂRSAN MARINA-LUISIA – Sat Aliceni, nr. 2C, com. Poșta Câlnău, jud. Buzău, cod 127486

„Fata mea e amenințată de orbire, iar eu, de accident vascular”

Mă numesc Gürlen Marilena Irina, sunt din Bacău, am 50 de ani și sunt văduvă. Soțul meu a decedat în accident de mașină și nu am pensie de urmaș, deoa­rece lu­cra fără angajare. Am o fată de 24 de ani cu mari pro­bleme de să­nă­tate: este in­sulino-dependentă și are pro­bleme cu vederea (un astigmatism forte),    iar dacă nu reușește să țină diabetul sub con­trol, există riscul de orbire. Vederea ei este 20% fără ochelari și trebuie să poarte lentile cromatice, pentru că o deranjează lumina mai puternică. Locuiesc cu mama mea, în vârstă de 84 de ani, care are o pensie de urmaș de pe urma tatălui meu, în valoare de 1.000 lei. Banii se duc pe facturi, pe medi­camente, mai mult trăim din mila vecinilor. Eu am lucrat ca îngrijitoare la domiciliu pentru persoane vârstnice, dar nu aveam contract de muncă și nu am asigurare. Sufăr grav de hiper­tensiune, sunt la un pas de accident vascular, inima îmi este foarte bolnavă și am dureri cum­plite de cap.    Am fost la un doc­tor cardiolog și mi-a recomandat să fac un RMN cu substanță de contrast care costă 900 lei, dar de unde să-i iau, când ei reprezintă pensia ma­mei pe o lună? Avem nevoie de ajutor, orice spri­­jin este binevenit.   

Doamnă Sânziana Pop, menționez că am fost ajutată de două ori de revista „Formula AS”, în 2004 și 2009, pentru a putea merge cu fetița la spital, din cauza problemelor de să­nă­tate pe care le are, vă rog din suflet, dacă mai es­te posibil să ne aju­tați și de a­ceas­tă dată, în­tru­­cât situația mea este gravă.

Am deschis cont bancar pe nu­mele GÜR­LEN MARILENA IRINA, la Banca Tran­silvania, în lei – RO71BTRLRONCRT0143176102.

GÜRLEN MARILENA IRINA – strada Letea, nr. 9, Sc. B, ap. 1, Bacău, jud. Bacău, cod    tel. 0728/67.55.00   

„Viața mea a devenit umilință și chin”

Stimată redacție,

Mă numesc Roman Lică, am 65 de ani și lo­cuiesc în com. Răcășdia, jud. Caraș-Severin. În anul 2018, m-am adresat dumneavoastră, fiind ajutat cu suma de 2500 lei, pentru a introduce apă și canalizare în locuință, fapt pentru care v-am mulțumit din toată ființa mea. Precizez, însă, că din cauza stării materiale precare, cât și a celei de sănătate – fiind bolnav cu handicap gradul I, vă cer ajutorul din nou, pentru a putea achi­zi­ționa o tricicletă electrică, cu care să mă pot de­plasa și să nu mai chinui pe nimeni cu in­firmi­ta­tea mea. De zece ani eu nu ies din casă, iar străzile în comună fiind acum asfaltate, mi-ar fi necesară o tricicletă electrică, pentru a mă putea deplasa. Sunt om sărac, cu o pensie de boală de 1205 lei. Soția este casnică, având o in­demni­zație de asistent permanent. În susținerea soli­citării mele, anexez în copie actele medicale, cu toate bolile asociate accidentului meu de coloa­nă, pe care l-am avut în anul 2011, dată de la care viața mea a devenit umilință și chin.

Cu speranța că voi găsi sprijin încă o dată la dvs., pentru solicitarea mea legată de tricicleta electrică, vă mulțumesc din suflet.

ROMAN LICĂ – Com. Răcășdia, sat Răcășdia nr. 140, jud. Caraș-Severin, cod 327315, tel. 0767/79.97.69

„Ajutați-mă să-mi construiesc măcar o singură cameră”

Către doamna directoare Sânziana Pop, revistei „Formula AS”,

Mă numesc Stan Mitică, am 57 de ani, locu­iesc în comuna Niculițel, jud. Tulcea, și sunt diagnosticat cu două boli grave, con­form adeverințelor ane­­xate: tetrapa­reză in­tens spas­tică și tumoră benignă pe măduva spi­nării. În urma unei scrisori adresate revistei în urmă cu doi ani, am primit un ajutor pe care l-am folosit pentru a-mi cumpăra un teren de 100 m2, pe care să construiesc o casă. Momen­tan locuiesc la mama, în vârstă de 94 de ani, casa aparținând unui frate, iar după moartea mamei, acesta nu mă mai poate ține. Rugă­min­tea mea este să mă ajutați încă o dată, pentru a cumpăra paleți, BCA, ca să-mi fac măcar o sin­gură cameră. Mă gândesc cu groază că voi ră­mâne pe drumuri, singur și bolnav. Vă rog din suflet să luați în considerare cererea mea dispe­rată. Vă mulțumesc!

Am deschis pe numele meu, STAN MITI­CĂ, cont în lei, la CEC Bank:

RO90CECETL1808RON0450703.

STAN MITICĂ – comuna Niculițel, str. Fântâna Zmeului, nr. 7A, jud. Tulcea, cod 827165, tel. 0742/70.20.63

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian