Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de peladă” (Răspuns pentru ADELA – București, F. AS nr. 1484)

Foto: Shutterstock

Pelada este o afecțiune a pielii care constă în pierderea părului. Cauzele sunt multiple: o imuni­tate scăzută, carențe de vitamine și minerale, stres, lipsa de odihnă, un șoc puternic, accident, boli in­fec­țioase. Pentru regenerarea firului de păr, alegeți dintre următoarele tratamente:   

* Cremă de arnică (se găsește la plafar). Se apli­că de două ori pe zi, pe zonele afectate. Sti­mu­lează regenerarea părului.

* Frecții cu usturoi: se ia un cățel de usturoi, se crestează pe lungime ca să lase sucul și se fricțio­nează locul afectat cu mișcări circulare, până când usturoiul nu mai este suculent. Se învelește locul cu un prosop sau pansament curat și se lasă să acțio­neze timp de 24 ore, după care se spală cu apă caldă sau cu ceai de urzică sau mușețel (alternativ). După o săptămână de tratament, părul începe să apară, la început, ca un puf alb. În timp, își va că­păta culoarea obișnuită.

* Oțet de mere – se masează zilnic locurile afectate.

Tratamentele se fac alternativ.   

* Consumați vitamina E.

* Nu folosiți șampon în timpul tratamentului.

Vă doresc sănătate!

ZAMFIR E. – Drăgășani

„Soțul meu suferă de ginecomastie, dar mi-e teamă să nu aibă cancer de sân” (Răspuns pentru OANA S. – București, F. AS nr. 1522)

În urmă cu aproape 30 de ani, aveam dureri la    sânul drept și m-am dus la doctor, la control. A des­coperit niște noduli pentru care mi-a recomandat niște medica­mente. Apoi am citit într-o revistă despre bioenergie. Se aplică pal­mele pe locul bolnav. Mâinile să fie curate. Vă frecați palmele îna­inte de aplicare. Acest lucru l-am făcut vreo 3-4 luni, aproape în fie­care zi, seara. Palmele se țin cam 15 minute pe locul bolnav (proce­deul se poate face și pe ficat, sto­mac, burtă, ochi). Eu am pus palmele și la gât, pe tiroidă, chiar și la spate, pe rinichi, peste tot unde se poate ajunge. La copii, pot părinții să aplice palmele pe locul bolnav, dure­ros. Pare simplu, dar este ne­maipomenit de eficient acest tratament cu bioenergie. Pe mine m-a scos din necaz. Vă doresc sănătate și să aveți în­credere deplină!

EMILIA C. – Constanța

„Sunt anemic de când mă știu” (Răspuns pentru CORNEL – Iași F. AS nr. 1519)

Anemia se produce ca urmare a deficitului de hemoglobină, se manifestă prin paloare, amețeli, pierderea echilibrului, ritm cardiac modificat.

* Earl Mindell, în „Biblia vitaminelor”, pre­cizează următoarele: Fierul este esențial în produ­cerea hemoglobinei. Acționează în prezența cupru­lui, cobaltului (sau a Cobalaminei, vitaminei B12), manganului, a vitaminei C, E. Carența de fier pro­duce anemie, imposibilitatea de asimilare a vitami­nei B, nu se formează enzimele și apar probleme digestive, mâini și picioare reci. Acidul folic are rol esențial în formarea globulelor roșii, carența de acid folic produce anemie nutrițională. Acționează în prezența vitaminei B. Vitamina B12 contribuie la formarea și regenerarea celulelor roșii. Carența de B12 se resimte cinci ani, duce la anemie perni­cioasă, somnolență, pierderi de memorie, lipsă de concentrare, iritabilitate, mirosul neplăcut al corpu­lui. Acționează împreună cu calciul (care acțio­nează în prezența vitaminei D3) și în prezența celor­lalte vitamine B, A, E, C. În combinație cu acidul folic, regenerează, revitalizează întregul organism. B6, pentru producerea de celule roșii și absorbția B12. Anemia este provocată de carența de mangan, B2, B3, B12, vitamina E, care duce la amețeli (precum și a celor precizate mai sus).

* Cereți sfatul medicului sau farmacistului, pri­vind durata tratamentului. Prospectele unor supli­mente alimentare prevăd 3-6 luni de folosire, altele prevăd o perioadă mai scurtă, pauză, reluare.

* Multiminerale cu multivitamine, acționează sinergic (împreună) 1 tabletă pe zi, apoi primăvara și toamna. Vita Max sau Hri Vitalion, 2 tablete pe zi (conține fier, mangan, cupru, vitamina C, E), trei luni.

* Feoptim, capsule, 1 pe zi (fier + acid folic + vit. C + B6 + B12).

* Acid folic + B1 + B2 + B3 + B5 + B6+B7 + B12, conform prospectului.

* B12 injectabil, 2 fiole de 50 mcg (total 100 mg) în mușchi cu o singură înțepătură nedureroasă, o singură dată pe lună, până la sfârșitul vieții (sau verificați la analizele de laborator valorile nor­male). Nu are contraindicații.

* Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, Doppel Herz sau Walmark.

* Coenzima Q10 Dual, 1 tabletă pe zi, pentru inimă.

* 50-60% alimentație „vie” cu legume, fructe. Excluse mezelurile.

* Ceai antianemic (Biblioteca F. AS 2012): 15 g frunze de urzică, 15 g rădăcină de căpșuni, 5 g frunze de nuc, 10 g frunze de gălbenele, 10 g vârfuri înflorite de cimbru. Plantele se amestecă, 30 g plante se infuzează în 1 l apă, 15 minute. Se beau trei cești cu ceai, între mese.

* Ceai de urzică, 3 cești cu ceai pe zi.

* Ceai de angelică (Angelica archangelica) – 1/2 linguriță de plantă, 300 ml apă rece, se lasă la macerat peste noapte. Se îndulcește cu miere.

* Sfecla roșie conține fier, fos­for, vitaminele B1, B2, C. Consu­mați sfeclă crudă sub formă de suc: sfe­clă – suc, 1-2 pahare pe zi; sfeclă + măr + țelină + morcov – 1-2 pa­hare pe zi; suc de morcovi (3 părți) + suc de sfeclă (1 parte); 100 ml suc de sfeclă + zeama unei porto­cale.

* Extract din muguri de brad, 40-50 picături în 100 ml apă, de 3 ori    pe zi. (Biblioteca F. AS, 2012).

Multă sănătate!

MARIANA M.

(Răspuns valabil și pentru CEZARA T, „Amețesc pu­ter­nic, doar când merg”, F. AS 1520)

„Caut leac pentru răgușeală” (Răspuns pentru MARIA – Sibiu, F. AS nr. 1520)

Răgușeala poate fi cauzată de infecțiile virale, aerul uscat din cameră, alergie la praf, uscăciunea gurii, refluxul acid gastric. Nu dregeți vocea.

* Sintusin (conține rădăcină de nalbă-mare și extract din lichen islandez), pentru răgușeală.

* Gel de Aloe Vera, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

* Gargară cu ceai de sânziene, busuioc, nalbă-mare.

* Umidificator.

* Aparatul SALIN (pe bază de sare).

Multă sănătate!

M. M.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian