Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Urinez foarte des, mai ales iarna” (Răspuns pentru COSTIN C. – Craiova, F. AS nr. 1398)

Foto: Shutterstock

1. Simptomatologia descrisă de dvs. este tipică pentru adenomul de prostată, o tumoră benignă care apare la un procentaj foarte ridicat de bărbați trecuți de o anumită vârstă. Manifestările provocate de adenom pot apărea brusc, ceea ce s-a petrecut probabil și în cazul dvs. Manifestări asemănătoare pot fi generate și de alte afecțiuni ale aparatului urinar, de exemplu o cistită cronică, o prostatită cronică sau o contracție insuficientă a sfincterului uretral, ca urmare a slăbirii musculaturii aferente. În acest din urmă caz se pot obține rezultate bune prin administrarea medicamentului Driptane. În ca­zul prostatitei sau cistitei, tratamentul se va institui de medicul specialist urolog, în funcție de rezultatul antibiogramei realizate pe baza unei uroculturi, prin care se stabilește cu precizie agentul patogen și anti­bioticele sau sulfamidele la care acesta este sen­sibil, asigurându-se astfel un tratament pe baze științifice. Eventuala apariție a unui adenom de pros­tată se va stabili tot de urolog, pe baza tușeului rectal și a unei ecografii, urmând a fi instituit trata­mentul medicamentos alopat necesar sau indicația unei operații urgente, în funcție de stadiul și natura tumorii. Ca tratament adjuvant naturist vă pot fi utile ceaiul de Ghimpe (Xanthium Spinosum) – îl puteți procura de la magazinele Plafar – și băile calde de șezut cu ceai de Mușețel, băile fiind eficiente și în cazul prostatitelor. La fel de utile sunt și supozitoarele cu propolis preparate de apicultori. În concluzie, nu ezitați să vă adresați de urgență unui medic specialist urolog, pen­tru determinarea cu precizie a a­fec­țiunii de care suferiți și a sta­diu­lui acesteia. Vă doresc sănătate!

VALI – Timișoara

2. Pentru afecțiunea dvs., în cazul în care este acută, luați o linguriță de tinctură de Ienupăr dizolvată în jumătate de pahar cu apă, pe stomacul gol, de trei ori pe zi. În cazul în care afecțiunea este mai veche sau recidivantă, luați câte 2 lingurițe de tinctură de trei ori pe zi, pe stomacul gol.

* Folosiți în locul apei de băut 1-2 l ceai de Coada-calului. Se fierbe ceaiul la foc mic timp de 10 minute, apoi se îndulcește cu miere de albine.

* Seara, la culcare, faceți neapărat o baie de șezut cu ceai fierbinte (cât puteți su­porta), preparat dintr-o mână de Coada-calului și o mână de Coada-șoricelului la 5-6 l de apă. După baie, băgați-vă ime­diat în pat înfășurat într-un halat gros, fără să vă ștergeți cu prosopul. Respectați rețeta și în 10 zile scăpați definitiv de cistită. După vindecare, folosiți în continuare ceaiul de Coada-calului. Vă doresc multă sănătate!

MARIA F. – Videle

„Fac repetate infecții în gât cu streptococ betahemolitic” (Răspuns pentru DORINA – București, F. AS nr. 1481)

M-am chinuit și eu ani de zile cu streptococul betahemolitic, un microb cu care cred că am trăit mulți ani fără să știu ca îl am. În primul rând, trebuie văzut câți din familie sau dintre persoanele apropiate sunt infectate, urmând ca toți să facă tratamentul. Problema nu este cum să scapi de el, ci cum să te imunizezi, să nu te mai infectezi. Deci trebuie mers la ORL și urmat tratamentul recoman­dat de doctor. Eu am făcut tratament cu Decaris (1 tabletă la 7 zile), Irs 19 – un medicament franțuzesc (2 tablete pe zi, dimineața și seara) și Protargol 1% – 10 g (preparat în farmacie). Astfel am scăpat de acest microb și de un an de zile nu mai am dureri în gât, n-am mai răcit și mă simt foarte bine. Multă sănătate!

V. F. – Cluj-Napoca

„Am tulburări digestive de aproape zece ani” (Răspuns pentru CATINCA – jud. Suceava, F. AS nr. 1518)

Tulburările digestive pot avea cauze diverse: paraziți intestinali sau giardioză, carențe de mine­rale și vitamine, intoleranțe la gluten, lactoză, fruc­toză, carențe de enzime, infecții cu bacterii, viruși, enteroviruși. Analizele de laborator recomandate de medic semnalează paraziții intestinali.

Earl Mindell, în „Biblia vitaminelor”, preci­zează că tulburările digestive apar din cauza caren­țelor din organism. Carența de fier împiedică meta­bolizarea vitaminelor și formarea enzimelor nece­sare digestiei. Carența de Vitamina B3 produce tul­burări gastro-intestinale și diaree. B3 acționează în prezența vitaminelor B1 (ajută la digestie), B2 (îm­potriva uscăciunii gurii, limbii, aftei), B5 (re­duce efectele toxinelor), B6 (previne uscăciunea limbii). Carența de vitamina K produce colită, diaree. Vita­mina F se găsește doar în semințele de floarea-soa­relui, de dovleac, în nuci și semințe, contribuie la starea de bine a organismului și ajută la distri­buirea calciului. Acidul folic asigură protecție îm­po­triva paraziților intestinali și împotriva toxinelor din organism. Vitamina C previne infec­țiile cu bacterii, viruși, stimulând sistemul imunitar.

* Multivitamine cu multiminerale „Vitamax”, 1 tabletă pe zi.

* B complex (B1-B12), conform prospectului (conține B3).

* Vitamina K – conform prospectului.

* Feroptim, capsule (fier + acid folic + vit. C + B6 + B12), 1 tabletă pe zi.

* Acid folic + B1 + B2 + B3 + B5 + B6 + B7 + B9 + B12, con­form prospectului.

* Acidophilus aromatizat, de 3 ori pe zi, 1-2 linguri.

* Dual BiActive D-Tox (tulbu­rări intestinale, diaree, afte), 1 ta­bletă pe zi.

* Digenzym (Mezyn) – enzime pentru digestie, cf. prospec­tului.

* Afti Block (pentru afte).

* Eridiarom pentru diaree. Smecta, Imodium sau Antidiareice „Plantavorel”, 4-8 tablete pe zi.

* Ceai de obligeană: o lingură rasă de rădăcină de obligeană + 250 ml apă rece se lasă la ma­cerat peste noapte. Se strecoa­ră. Se beau doar șase linguri de ceai pe zi: 2-2-2, dimineața, la amiază și seara, câte o lingură înainte de mâncare, o lingură după mâncare. Are o influență deosebită asupra florei intes­tinale, în tulburările cronice de digestie, diaree etc.

Alte ceaiuri: chimen negru, turiță-mare + frunze de afin + scoarță de stejar; frunze de afin, cimbru, 1 linguriță + 250 ml apă, infuzie, 2-3 căni pe zi. Ceai de salvie – combate diareea: o linguriță de plantă la 250 ml apă, infuzie.

Dietă: 2-3 zile fără alimente solide.

* 150 g orez + 500 apă se lasă 2-3 clocote mici, se aruncă apa. Se pune 500 ml apă, se continuă fier­berea. Se bea apa de orez. Orezul rămas se ames­tecă cu banană.

* Piure de cartofi + carne fiartă (pui, curcan).

* Mâncare proaspătă, neîncălzită (încălzită din nou poate conține bacterii), luată direct de pe foc.

* Nu se consumă lapte, produse din făină al­bă, cu gluten, fructe crude, cu coajă – pentru into­le­ranță la lactate, gluten, fructoză.

* Dacă nu cedează tulburarea digestivă, con­sultați de urgență un medic, pentru a preîntâmpina posibile situații grave. Multă sănătate!

M. M.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian