Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Uleiuri de fructe

– Dați-le o scurtă vacanță de­machiantelor cosmetice și cre­melor antirid. Obținute din fruc­te, uleiurile presate la rece au însușiri binefăcă­toa­re pentru obraz. Cu o condiție: să nu abu­zați de ele. Aplicați-le o săptă­mână da, una nu –

ULEIUL DE MĂSLINE

Foto: Shutterstock

De ce să nu facem și noi precum femeile din Antichitate, care nu mer­geau niciodată la baie fără să-și ia cu ele vasul cu ulei de măsline? După baie sau duș, fricționându-vă corpul cu ulei, veți înlătura deshidratarea produ­să de calcarul din apă. Bine­facerile unt­delemnului de măsline sunt redes­co­perite cu încântare atât în ali­men­tație, cât și în cosmetică. S-a constatat, de pil­­dă, că uleiul pre­sat la rece conține toate proprietățile fructului cules din pom (ceea ce nu e cazul cu ule­iurile in­dustriale). El con­ține vi­tamine, dar și acizi grași, benefici mai ales pentru tenurile uscate sau iritate. Dar uleiul de măsline conține mai ales faimoșii an­tio­xi­danți despre care se vor­bește așa de mult.

Mod de folosire: în fie­care dimi­neață și seară demachia­ți-vă fața cu câteva picături de ulei de măsline, apli­cate pe un tampon de vată. Dacă aveți tenul gras, clătiți-vă după aceea cu apă călduță. Ștergeți-vă apoi prin simpla apăsare a prosopului pe o­braz.

* Uleiul de măsline se recoman­dă și ca un­guent corporal, pen­tru cei care fac gimnas­tică de întreținere, fiindcă previne cârceii și întin­derile musculare.

* În ce privește efec­te­le sale for­tifiante asu­pra bu­zelor și un­ghi­ilor, ele se datorează vi­taminelor pe care le conține. E sufi­cient să încălziți puțin unt­­­delemn de măsline, să adău­gați câ­te­va picături de lămâie și să aplicați ames­tecul obținut pe unghiile fragile. În scurtă vreme se vor întări.

Cremă de față cu ulei de măsline

Ingrediente: 100 ml ulei de măs­line, o lingură de flori uscate de Mu­șețel, 150 ml apă, o lingură de miere lichidă, 10 g ceară de albine (de la apicultori), două linguri de glicerină vegetală (farmacie), două picături de ulei esențial de Mușețel (ulei aromat, se găsește în comerț).

Mod de preparare: – Puneți apa la fiert și, când dă în clocot, adău­gați Mu­șe­țelul. Lăsați-l să fiarbă 5 minute, apoi să se infuzeze până ce se răcește. Stre­curați infuzia. – Puneți uleiul, mierea și ceara să se topească pe baie de aburi. Adăugați glicerina. Amestecați bine. Tra­­geți vasul de pe foc și adăugați infu­zia de mușețel, bătând compoziția cu fur­culița. Cre­ma obținută repară și for­tifică epi­derma.

Mască cu ulei de măsline, pentru piele normală și uscată

Amestecați un gălbenuș de ou cu o lin­guriță de ulei de măsline și câ­teva picături de lămâie. Aplicați com­po­ziția pe față și lăsați-o să acționeze două­zeci de minute. Spălați-vă cu apă rece.

ULEIUL DE MIGDALE

Un remediu ideal contra ridurilor

La fel ca toate uleiurile vegetale, și uleiul de migdale (se găsește în far­ma­cii) are o mare afinitate cu pielea, grație vitaminelor liposolubile pe care le con­ține și care penetrează ba­riera cuta­na­tă. Iar între ele, la loc de frunte se află vi­tamina E, supra­numită și „vitamina vieții” datorită însușirii sale de a opri penetrarea radicalilor liberi în celulele pielii, împiedicându-le să îmbătrâ­neas­că și să moară. Exact ceea ce trebuie pentru a întârzia apariția ridurilor sau pentru a le atenua pe cele existente.

Mod de folosire: în fiecare dimi­neață și seară, pe obrazul curat, apli­cați puțin ulei de mig­­dale în zona ochilor și masați-l în piele, cu miș­cări ușoa­re, orizontale, din­spre nas către tâmple. Re­pe­tați cu răb­dare ma­sa­jul (de 30-40 de ori) până ce uleiul pătrun­de în piele. După o săp­tă­mâ­nă, veți avea un obraz de excepție. (Ex­tindeți ma­sa­jul și la ce­lelalte părți ale feței, tot de 30-40 de ori fie­ca­re miș­care. În­tr-o săp­tămână, vă va pri­vi din oglindă un chip înti­nerit.)

Mască antirid

Ingrediente: o jumătate de lin­guriță de suc de lămâie, 4 picături de ulei de mig­dale, două lingurițe de miere de Salcâm.

Mod de preparare și folosire: a­mes­­te­cați componentele rețetei până ce obți­neți o emulsie spu­moasă. Aplicați-o pe față și lăsați-o să acționeze 30 de minu­te. Spălați-vă cu apă distilată, apoi ma­sați-vă obrazul cu câteva picături de ulei de migdale.

Mască cu amidon pentru piele uscată

Amestecați cantități egale de ami­don de cartofi și ulei de migdale. Întin­deți pasta pe față și lăsați-o să acționeze un sfert de oră. Spălați-vă cu apă căl­duță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian