Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament pentru leucemie mieloidă cronică”

Foto: Shutterstock

Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. (ediția online) și vă scriu cu o mare rugăminte: să ajutați un prieten să găsească un tratament, prefera­bil na­turist, pentru îngrozitoarea boală de care su­feră: leucemie mieloidă cronică. E tânăr, are 41 de ani și o familie superbă (are trei copii). Aș dori foarte mult să pot face ceva pentru el și pentru fa­milia lui, și de aceea vă rog să-mi recoman­dați tipuri de trata­mente, cabinete medicale și nume de terapeuți cu rezultate în vindecarea acestei boli. Cu respect,

DANIELA – Londra, Anglia

(Prima recomandare: Cabinetul „Lacrima Naturii” din București. Tel. 0744/87.01.94. Avem scrisori de la cititori, pentru boli vindecate.)

„Mama a fost diagnosticată cu melanom malign la ureche”

Mama mea, în vârstă de 81 de ani, a fost diag­nosti­cată cu mela­nom malign pe pavilionul auricu­lar drept, cu me­tastaze ganglio­na­re la gât și pa­reză la pleoapa o­chiu­lui drept. Acum face tratament cu Tramadol, Mialgin, Algocal­min, Movalis, Pa­race­ta­mol, dar du­­rerea cedează doar pu­țin, pentru scurt timp, și este mult mai puter­nică noaptea. Altfel nu se simte rău, e plină de energie, dar durerea o macină tot timpul și ne e greu să o vedem suferind. Ce tra­tament ar tre­bui să urmeze? Aștep­tăm cu multă spe­ranță un răs­puns din partea specia­liștilor dvs.

GINA S. – Slobozia

„Am fost diagnosticată cu hipogonadism”

Dragă redacție, am 17 ani și am fost diagnosticată cu hipo­gona­dism (insuficiență ova­riană, puber­tate întârziată). Am urmat trata­men­tul prescris de medicul endo­cri­­no­log cu Duphaston, Etiniles­tradiol și Premarin, dar fără re­zultat. Vă rog să mă ajutați, reco­mandându-mi un tra­tament alternativ. Vă mulțu­mesc!

CRINA M.

„Sufăr de poliartrită reumatoidă”

Stimată redacție, am 49 de ani și din cauza unor du­reri tot mai persistente la articulațiile mâinilor și la ge­nun­chiul stâng, acum doi ani am făcut o serie de analize. Am fost diagnosticat cu poliartrită reumatoidă și mi s-a pre­scris trata­ment cu Methotrexat și Prednison. De cel puțin două ori pe an refăceam analizele și de fie­care dată se constata că boala a evoluat. Am urmat fără în­tre­rupere tratamentul prescris, până la înce­putul acestui an, când din cauza durerilor mari și a umflării exage­rate a genunchiului, am fost tri­mis la chirurgie. Chirurgul ortoped mi-a spus că trebuie să îndepărteze de urgență mem­brana si­no­vială de la genunchi, din cauza îngro­șării exa­gerate a acesteia. Mi-a spus că dacă nu mă ope­rez, articulația ar putea fi distrusă ire­me­diabil. M-am operat în luna februarie. Reuma­to­logul mi-a prescris în conti­nuare același tratament, dar mi-e teamă că dacă timp de doi ani, aceste me­dicamente nu au avut efect, nu vor avea nici de acum în­colo. Membrana se va reface probabil în timp mai în­de­lungat, însă fără un trata­ment adecvat, boala își va ur­ma cursul. Durerile și inflama­țiile persistă. Vă rog să mă ajutați cu un sfat, dacă nu să stopez, măcar să încetinesc evo­luția bolii. Vă mul­țumesc.

PETRE D. – București

„Băiețelul meu, în vârstă de 9 luni, e agitat și suferă de constipație”

Am un băiețel în vârstă de nouă luni, care este foarte agitat, mai ales noaptea, când doarme foarte puțin și plânge întruna. În timpul nop­ții mănâncă foarte mult, ca și cum ciclul noapte-zi ar fi total in­ver­sat. În plus, suferă de o constipație se­veră și are scaun numai cu supozitoare. Am fost cu el la medicul pediatru, care i-a prescris un somnifer, deși e bebe­luș, ceea ce nu pot accepta. Există metode naturiste, plante, ceaiuri, pro­duse api­cole etc. (sau poa­te pas­tiluțe homeopate) care să-l li­niștească și să-i echilibreze orele de alimentație? Ce so­­luții există pentru a rezolva problema con­stipației, care probabil îi între­ține starea de agitație? Vă mulțu­mesc și aștept răspuns.

ALINA S. – București

(Solicitați opinia d-lui dr. Rareș Simu, el însuși creator de medica­mente homeopate.)

„Caut leac pentru hidrosadenită”

Soțul meu, în vârstă de 52 de ani, a fost diagnosticat cu hidro­sadenită. Glandele sudoripare sunt inflamate la ambele axile și în zonele inghinale.    Pielea este fier­binte, roșie, pulsatilă și dure­roasă la palpare. În regiunea axilară se pot simți și ganglioni infla­mați. Face tratament de aproape cinci ani, dar fără niciun rezultat. Aș dori să știu dacă această boală se poate vindeca. Vă mulțu­mesc anticipat.

SANDA L. – jud. Vrancea

„Durerile lombare sunt greu de suportat”

Stimată redacție, am 32 de ani și vă scriu cu speranța că cititorii dvs. mă vor ajuta în rezolva­rea unei probleme de sănătate pe care o am de aproximativ trei ani. În urma unui efort, am înce­put să am dureri mari de spate. Am fost la un con­trol de specialitate, unde am fost diagnosticat cu discopatie lombară cu deplasare L4-L5. Am făcut mai multe ședințe de fizioterapie și mi s-a spus să mă feresc de frig și de umezeală. M-am simțit bine un timp, apoi durerile lombare au reapărut. Sunt greu de suportat, chiar și atunci când doresc să mă odihnesc. Aștept orice fel de sfat. Vă mulțumesc!

ALEXANDRU T. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian