Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am un polip lingual median central” (Răspuns pentru SERGIU – Arad, F. AS nr. 1196)

Foto: Shutterstock

Ceaiul de Drăgaică (Sânziene galbene) vă poate fi de ma­re ajutor. Pro­ce­dați astfel: într-o cană puneți o lingură cu vârf de plantă, peste care turnați apă clocotită. Clă­ti­ți-vă gura câteva mi­nute cu ceai călduț, apoi scuipați. Re­pe­tați procedeul pâ­nă se termină tot ceaiul. Zilnic, beți trei căni cu ceai de Dră­gaică, înghițitură de înghițitură, cu jumătate de oră îna­inte de mese. Înainte de culcare, ba­dijonați-vă limba cu bitter suedez. Repetați până la vin­decarea totală. Mul­tă sănătate și Doamne ajută!

MARIA S. – Iași

„Caut un tratament naturist pentru cardiopatie ischemică” (Răspuns pentru TINCA – Galați, F. AS nr. 1347)

Cu 12 ani în urmă, am oprit prin tratament me­di­ca­men­tos un început de angină, dar nu am mai pu­­tut lua dozele de întreținere din cauza unor aler­gii pu­ternice. Am recurs, atunci, la un substitut na­tu­ral. De circa 8 ani, nu mi-a    revenit niciunul dintre simptomele afec­țiunii. Este vorba despre un adaos alimentar simplu, dar ex­trem de eficient, care ține loc de mic dejun sau se con­sumă între mese. Cum­părați câte o pungă din următorii fulgi de ce­reale: grâu ger­mi­nat, secară sau orz, ovăz, orez. Se toar­nă din fiecare câte o măsură într-un castron. Pen­tru echilibrarea principiilor nutritive se mai adau­gă, în cantități echivalente, ur­mă­torii consti­tuenți: soia gra­nu­lată, se­mințe de floarea soarelui decor­ticate, ne­prăjite (în lipsă, miez de nucă)    – necesare asimi­lării vitaminelor li­posolubile A, D, E – apoi 1/2 măsură de semințe de su­san (foar­te bogate în cal­ciu). Mixtura acestora se păs­trează într-un borcan închis.

– Zilnic se toarnă în­tr-o cană 2-3 linguri de fulgi care se acoperă cu ceai, lap­te, com­pot, cafea (sau cu iaurt, chefir, sana, după caz). Se con­sumă după înmuiere. Persoa­nele care nu au probleme pon­de­rale sau cu glicemia pot face ali­men­tul mult mai gustos dacă adau­gă fructe uscate. Problema se re­zolvă mai ușor cumpărând o cutie de Musli, după ce se verifică pe car­ton con­ținutul a cel puțin 3 din tipurile de fulgi menționați, plus 6-7 fe­luri de fructe uscate. Evident, în această situație, cum­­părați fulgii care lip­sesc, adăugându-i în canti­tăți co­res­­punzătoare. Eficiența re­gi­mului se resimte în două-trei luni și poate fi demonstrată prin analize medi­cale. În cir­ca un an, se poate renunța la me­di­ca­men­­tele de între­ținere, cu consim­țământul medicu­lui. Un ar­gu­ment de autoritate pen­tru eficiență: în urmă cu trei ani, s-a dat publicității rezultatul alcă­tuirii hărții carac­te­relor ereditare ale omului. Pe lângă alte noutăți șo­can­te, întâlnim: „Cor­pul uman este «programat» să se adap­teze condi­țiilor exterioare prin scindarea și recombinarea secvențelor protei­ce, pentru a ob­ține proteina potri­vită cir­cumstan­țe­lor”. Noi trebuie deci să acoperim ne­ce­si­tă­țile unei alimentații omni­vore echilibrate, restul va re­zol­va or­ganismul în­suși, prin metabo­lism. Astfel, se va fa­­bri­ca proteina cea mai potrivită afecțiunii fiecăruia.

IOAN C. – București

„Caut un tratament naturist complementar pentru cancer uterin operat” (Răspuns pentru LAVINIA – București, F. AS nr. 1384)

Tot ce vă scriu este din experiență proprie, pentru că am trecut prin multe încercări. Printre bolile cu care am fost diagnosticată, am avut și cancer uterin în faza a treia, și neoplasm mamar cu metastază chistică la sânul drept, în fază avansată. În ciuda tratamentelor la diferite spitale din Bucu­rești, boala avansa. Am refuzat orice intervenție chirurgicală sau radiații, zicându-mi că și așa mor, dar să mor nemutilată. M-am hotărât, la disperare, să nu mai iau niciun fel de tratament și să urmez o dietă strict vegetariană (foar­te puțin trecută prin foc), totul crud – fără carne, za­hăr, prăjeli, cafea. Am mâncat multe legume și zar­za­va­turi, fructe și salate. Zilnic am mâncat un ou crud (fe­cun­dat) cu miere și lapte călduț; tărâțe de grâu înmuiate, musli făcut din grâu, orz, ovăz, secară, orez, măcinate ca de păsat, înmuiate de seara, amestecate cu miere, nuci și mere rase. Am băut ceaiuri de Tătăneasă, Dră­gaică, Mă­rul-lupului, Gălbenele, Coada-șori­celului – 2 l pe zi. Am con­sumat zilnic multă miere, 1-2 linguri de polen, 2-3 lin­guri de ulei de măsline. Zilnic am făcut o clismă cu Trifoi-roșu și Coada-șoricelului (alternativ). Am luat 3 linguri de bitter suedez, de trei ori pe zi. Am pus comprese cu frun­ze de Tătăneasă    și frunze de varză zdrobite cu suci­to­rul pe partea bolnavă. Am ținut 16 luni acest re­gim, timp în care am avut dureri, vărsături, diaree, ceea ce a dus la dezintoxicarea organismului și la vindecare. Acum sunt un om normal și mănânc de toate (fără abuz). Multă sănătate!

EUGENIA – jud. Gorj

„Mi s-a depistat un meningiom benign” (Răspuns pentru IULIANA – București, F. AS nr. 1455)

Același diagnostic am avut și eu, adică un me­ningiom parietal stâng (2×2,5 cm). După atâția ani, spun cu convingere că asemenea boli nu pot fi tratate decât chirurgical. În ultima vreme, sunt o mare ad­mi­ratoare a tra­ta­men­telor naturiste, dar cred că acestea sunt bune preventiv, adică înainte de a fi diagnosticată boala, precum și după operație. Aici este nevoie de mă­ies­tria unui chi­rurg specialist, care să în­depărteze cu abi­li­tate partea afec­tată. Eu nu spun că in­ter­venția chi­rur­gicală este ușoară, dimpotrivă, este foarte grea, dar si­gură și singura soluție. Toate su­plimentele nu­tri­țio­nale și trata­mentele na­tu­riste se pot lua ulterior ope­rației, când aportul lor este sem­­nificativ. Așa că, după părerea mea, este mai efi­cient să se apeleze cu toată încrederea la un medic neu­­rolog chi­rurg, care sigur vă va rezolva problema.

LAURA – București

„Sufăr de steatoză hepatică și am colesterolul mare” (Răspuns pentru C. P. – București, F. AS nr. 1524)

Se face următorul preparat: zil­nic, se taie o lămâie în două. Jumă­tate se stoarce într-un pahar, cea­laltă ju­mă­tate se taie mărunt și se pune la fiert în 250 ml apă, la care se adaugă o linguriță de zahăr. Se fierbe la foc mic pâ­nă se în­moaie coaja. Se scurge bine și se amestecă cu su­cul pus în pahar. Cantitatea se împarte în două – o par­te se ia dimi­neața, cu o jumătate de oră înainte de ma­să, cealaltă parte se ia înainte de masa de prânz. Zil­nic, mergeți pe jos cel puțin o oră sau cu bicicleta 30 de mi­nute sau chiar mai mult. Să auzim numai de bine!

ANA C. – Sibiu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian