Îmi cer scuze că vin cu un răspuns întârziat. Boala se mai numește și boala Duhring-Brocq și se manifestă ca un herpes pe corp, în special pe genunchi, coate, spate, cap. Am fost în Canada, la specialiști care ne-au recomandat medicamente pe care soțul meu a refuzat să le ia, în speranța că vom reuși să scăpăm pe cale naturală de boală. Am aflat de pe Internet că boala este de fapt o alergie la gluten (o substanță care se află în grâu, orz, ovăz și secară), deci excludeți total din alimentație aceste cereale și o să aveți rezultate foarte bune. Noi am încercat și am reușit pe „pielea noastră”. De doi ani, soțul meu e la regim strict, fără gluten, și pot să spun că abia mai are câte o bubă ici și colo. Mâncărimile erau groaznice, mai ales noaptea, se tăvălea încontinuu, iar acum doarme fără probleme. Acest regim trebuie ținut toată viața, dar merită. Apelați la mămăligă, orez, legume, fructe, dar excludeți total cerealele menționate. Soțul meu nu a luat niciodată vreun medicament pentru această boală, deoarece acestea dau dependență și au efecte negative. În primele două luni după regim o să vedeți rezultate excepționale. Boala nu e ereditară și se spune că apare în special la bărbați, mai ales în Europa și America. Vă dorim tuturor numai bine!
SIMONA – București
„Cum pot scăpa de nodulii cauzați de injecții?” (Răspuns pentru RAMONA, F. AS nr. 1267)
Și eu am făcut injecții pentru multe boli și – la fel – am rămas cu noduli dureroși, dar cu ajutorul unor sfaturi (mai din popor) am scăpat de ei. Vă spun și dvs. cum să procedați. Luați o frunză de varză crudă și o bateți cu sucitorul până se înmoaie fibrele și iese puțin lichid. După aceea o aplicați pe locul dureros (direct pe piele), o țineți până a doua zi și repetați procedura până dispar nodulii și durerile. Sper ca sfatul meu să vă ajute!
VALI – Brașov
„Sufăr de dermatoză la nivelul scalpului” (Răspuns pentru MONICA – București, F. AS nr. 1531)
Trebuie să vă spălați cu un șampon preparat din: 2 gălbenușuri de ou + 1 linguriță ulei de măsline + 1 linguriță Vitamina A (uleioasă) + 50 ml bere + 1 lingură de sare fină + 1 linguriță zeamă de lămâie. Se amestecă toate foarte bine și se aplică la rădăcina firului de păr; se acoperă capul cu un prosop călduț și se stă 20 de minute, după care se spală bine capul. Se clătește cu decoct călduț de iederă (se pun 3-4 linguri de plantă la 1,5 l apă fiartă). Sănătate și să fie cu folos!
SOFIA C. – București
„Am fost diagnosticat cu agorafobie și atacuri de panică” (Răspuns pentru LAURENȚIU – Galați, F. AS nr. 1531)
1. Agorafobia este legată de câteva gânduri dominante, pe care mintea nu le poate respinge. Este necesară exersarea unui alt gând dominant, suficient de puternic pentru a întrerupe teama de colaps în momentele dificile, dar și schimbarea modului în care priviți viața. Vă recomand să practicați o oră pe zi Rugăciunea inimii, rezumându-vă la repetarea mentală (fără asocierea cu ritmul respirator sau cu bătăile inimii); după ce va deveni obișnuință, o puteți exersa în orice moment dificil, dar și pentru a întrerupe alte gânduri negative (nu doar pentru teamă, ci și pentru conflicte, pentru a întrerupe imaginarea unor plăceri fizice etc.). O mare putere de risipire a gândurilor negative și de pacificare a minții o au cărțile „De la iadul deznădejdii la iadul smereniei” de Sfântul Siluan Athonitul și „Viața Sfântului Serafim de Sarov”. Vă mai recomand exerciții fizice și respiratorii care să vă obișnuiască cu schimbările de ritm ale bătăilor inimii și ale respirației (de multe ori, „palpitația” care generează atacul de panică e doar o accelerare de ritm normală, cauzată de o emoție sau un ușor efort fizic). Vă poate fi util aportul de calciu, magneziu și zinc (de la „Walmark”).
C. V. – Focșani
2. În urmă cu doi ani, am suferit și eu de atacuri de panică, dar după un tratament cu Xanax 0,25 mg (2 capsule pe zi: 1/2 dimineața, 1/2 la prânz și 1 seara), timp de șapte luni, mi-am revenit complet. Știu prin ce treceți, dar este o afecțiune reversibilă și o să vă vindecați. Starea dvs. poate avea diverse cauze: o dereglare hormonală, o carență de minerale (calciu, magneziu și vitamine), un șoc emoțional puternic. Vă recomand un tratament naturist pe care-l urmez și eu în perioade dificile. Faceți o infuzie dintr-o linguriță cu vârf de Lavandă (Levănțică) la o cană de apă fierbinte (lăsați să infuzeze timp de 10 minute și beți 2 căni pe zi, una dimineața și una seara. Se poate folosi și tinctura de Lavandă: 15-20 de picături, de două ori pe zi (dimineața și seara). O altă combinație de ceaiuri vă poate fi folositoare: 1 linguriță de Valeriană și 1 linguriță de Sunătoare se infuzează timp de 10 minute. Se beau două căni pe zi. Trebuie neapărat să luați suplimente de Ca și Mg, 10 zile pe lună, trei luni consecutiv, și vitamine. Puteți opta pentru tratamentul alopat prezentat sau pentru cel naturist, dar trebuie să știți că acesta din urmă este unul de durată și vă trebuie multă voință și perseverență. Dumnezeu să vă ajute!
ANGELA T.
„Băiețelul meu are o secreție la un ochi” (Răspuns pentru TEODORA – Baia Mare, F. AS nr. 1531)
Am o fetiță care a avut o problemă asemănătoare când a fost mică. Un ochișor îi lăcrima încontinuu și din cauză că trebuia șters tot timpul și copilul își ducea mâinile la ochi, după puțin timp s-a infectat. A apărut o secreție gălbuie și uneori se trezea cu ochiul lipit. Problema a fost următoarea: din naștere, canalul lacrimar a fost blocat. Ochiul se umezește încontinuu și lacrimile se scurg prin acest canal înspre nas. Fetiței noastre lacrimile îi ieșeau în afara ochiului. Am fost cu ea la un medic oftalmolog din Oradea, care a făcut o mică intervenție chirurgicală (a introdus un ac bont dinspre ochi spre nas și l-a ținut pentru câteva minute acolo) apoi am folosit un unguent oftalmic cu kanamicină pentru a vindeca infecția existentă și a preveni alte infecții. După câteva zile, copilul a fost foarte bine. Nu-mi amintesc numele doctoriței care s-a ocupat de fetița noastră, dar bănuiesc că nu este o intervenție foarte complicată și mulți medici oftalmologi o pot face. Multă sănătate!
LILIANA C.