Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea are dermatită herpetiformă” (Răspuns pentru CLAUDIA – Vaslui, F. AS nr. 1242)

Foto: Shutterstock

Îmi cer scuze că vin cu un răspuns întârziat. Boala se mai numește și boala Duhring-Brocq și se manifestă ca un herpes pe corp, în special pe ge­nunchi, coate, spate, cap. Am fost în Canada, la spe­cia­liști care ne-au recomandat medicamente pe care soțul meu a re­fu­zat să le ia, în speranța că vom reuși să scă­păm pe cale naturală de boală. Am aflat de pe In­ternet că boala este de fapt o alergie la gluten (o sub­stan­ță care se află în grâu, orz, ovăz și secară), deci excludeți total din ali­men­tație aceste cereale și o să aveți rezultate foarte bune. Noi am încercat și am re­ușit pe „pielea noas­­­tră”. De doi ani, so­țul meu e la regim strict, fără gluten, și pot să spun că abia mai are câte o bubă ici și colo. Mân­­că­ri­mile erau groaznice, mai ales noap­­tea, se tăvălea încon­tinuu, iar acum doar­me fără probleme. Acest re­gim trebuie ținut toată viața, dar me­ri­tă. Apelați la mă­­măligă, orez, le­gu­me, fructe, dar ex­clu­deți total ce­rea­le­le men­țio­nate. So­­țul meu nu a luat ni­cio­dată vreun me­­­­dicament pentru aceas­­tă boală, de­oa­­­re­ce acestea dau de­­pendență și au efec­te ne­ga­tive. În pri­­mele două luni du­pă re­gim o să vedeți rezultate ex­cep­țio­nale. Boala nu e ere­di­tară și se spune că apare în spe­cial la bărbați, mai ales în Eu­ropa și America. Vă dorim tuturor nu­mai bine!

SIMONA – București

„Cum pot scăpa de nodulii cauzați de injecții?” (Răspuns pentru RAMONA, F. AS nr. 1267)

Și eu am făcut injecții pentru multe boli și – la fel – am rămas cu noduli dureroși, dar cu ajutorul unor sfaturi (mai din popor) am scăpat de ei. Vă spun și dvs. cum să pro­cedați. Luați o frunză de var­ză crudă și o bateți cu su­citorul până se înmoaie fibrele și iese puțin lichid. După aceea o aplicați pe locul dureros (direct pe piele), o țineți până a doua zi și repetați procedura până dispar nodulii și durerile. Sper ca sfatul meu să vă ajute!

VALI – Brașov

„Sufăr de dermatoză la nivelul scalpului” (Răspuns pentru MONICA – București, F. AS nr. 1531)

Trebuie să vă spălați cu un șam­pon pre­pa­rat din: 2 găl­benușuri de ou + 1 linguriță ulei de măsline + 1 lin­guriță Vitamina A (uleioasă) + 50 ml bere + 1 lingură de sare fină + 1 linguriță zeamă de lămâie. Se ames­tecă toate foarte bine și se aplică la rădăcina fi­rului de păr; se aco­peră capul cu un prosop căl­duț și se stă 20 de minute, după care se spală bine capul. Se clătește cu decoct călduț de iederă (se pun 3-4 linguri de plantă la 1,5 l apă fiartă). Sănătate și să fie cu folos!

SOFIA C. – București

„Am fost diagnosticat cu agorafobie și atacuri de panică” (Răspuns pentru LAURENȚIU – Galați, F. AS nr. 1531)

1. Agorafobia este legată de câteva gânduri do­mi­nante, pe care mintea nu le poate respinge. Este necesară exersarea unui alt gând dominant, sufi­cient de puternic pentru a întrerupe teama de colaps în momentele dificile, dar și schimbarea modului în care priviți viața. Vă re­co­mand să practicați o oră pe zi Rugăciunea inimii, re­zu­mându-vă la repetarea mentală (fără asocierea cu ritmul respirator sau cu bătăile inimii); după ce va deveni obiș­nu­ință, o pu­teți exersa în orice moment dificil, dar și pen­tru a întrerupe alte gânduri negative (nu doar pentru tea­mă, ci și pen­­tru conflicte, pentru a în­trerupe ima­ginarea unor plă­ceri fizice etc.). O mare pu­tere de risipire a gân­durilor negative și de pacificare a min­ții o au cărțile „De la iadul deznădejdii la iadul sme­reniei” de Sfân­tul Siluan Athonitul și „Viața Sfântului Se­ra­fim de Sarov”. Vă mai recomand exer­ciții fizice și res­piratorii care să vă obișnuiască cu schimbările de ritm ale bătăilor ini­­mii și ale respirației (de multe ori, „pal­pi­tația” care ge­ne­rează atacul de panică e doar o accelerare de ritm normală, cauzată de o emoție sau un ușor efort fizic). Vă poate fi util aportul de calciu, magneziu și zinc (de la „Wal­mark”).

C. V. – Focșani

2. În urmă cu doi ani, am suferit și eu de atacuri de pa­nică, dar după un tratament cu Xanax 0,25 mg (2 capsu­le pe zi: 1/2 dimineața, 1/2 la prânz și 1 seara), timp de șapte luni, mi-am revenit complet. Știu prin ce treceți, dar este o afecțiune reversibilă și o să vă vindecați. Sta­rea dvs. poate avea diverse cauze: o dereglare hormonală, o carență de mine­rale (calciu, magneziu și vitamine), un șoc emoțio­nal puternic. Vă recomand un tratament na­tu­rist pe care-l urmez și eu în perioade dificile. Faceți o in­fu­zie dintr-o linguriță cu vârf de Lavandă (Levăn­țică) la o ca­nă de apă fierbinte (lăsați să infuzeze timp de 10 mi­nute și beți 2 căni pe zi, una dimi­neața și una seara. Se poate folosi și tinctura de Lavandă: 15-20 de picături, de două ori pe zi (di­mineața și seara). O altă com­binație de ceaiuri vă poate fi folo­sitoare: 1 linguriță de Vale­riană și 1 linguriță de Sunătoare se infu­zează timp de 10 minute. Se beau două căni pe zi. Trebuie neapărat să luați su­pli­mente de Ca și Mg, 10 zile pe lună, trei luni consecutiv, și vitamine. Puteți opta pen­tru trata­mentul alopat prezentat sau pentru cel naturist, dar trebuie să știți că acesta din urmă este unul de du­ra­tă și vă trebuie multă voință și per­severență. Dumnezeu să vă ajute!

ANGELA T.

„Băiețelul meu are o secreție la un ochi” (Răspuns pentru TEODORA – Baia Mare, F. AS nr. 1531)

Am o fetiță care a avut o pro­blemă asemănătoare când a fost mică. Un ochișor îi lăcrima încon­tinuu și din ca­­uză că trebuia șters tot timpul și copilul își ducea mâi­ni­le la ochi, după puțin timp s-a infectat. A apărut o se­creție gălbuie și uneori se trezea cu ochiul lipit. Problema a fost următoarea: din naștere, canalul lacrimar a fost blo­cat. Ochiul se umezește încontinuu și lacrimile se scurg prin acest canal înspre nas. Fetiței noastre lacrimile îi ie­șeau în afara ochiului. Am fost cu ea la un medic of­tal­mo­log din Oradea, care a făcut o mică intervenție chi­rur­gicală (a introdus un ac bont dinspre ochi spre nas și l-a ținut pentru câteva minute aco­lo) apoi am folosit un un­­guent of­tal­mic cu kanamicină pentru a vindeca in­fec­ția existentă și a preveni alte infecții. După câteva zile, co­pilul a fost foarte bine. Nu-mi amintesc numele doctoriței care s-a ocu­­pat de fetița noastră, dar bă­nuiesc că nu este o inter­ven­ție foarte complicată și mulți medici oftalmologi o pot fa­ce. Multă sănă­tate!

LILIANA C. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian