Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„După operația de tumoră la mandibulă mă simt tot rău”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, la 25 de ani, am următorul diagnostic: osteo­mielită mandibulară dreapta. Mi s-a făcut biopsie, iar rezul­tatul a fost: frag­mente osoase corp mandibular – fibroză laxă intraoso­asă, fo­care de inflamație cronică acuti­zată, osteită cronică acu­tizată, ganglion limfatic cu histoci­toză reactivă. Pe biletul de ieșire din spital scrie: bol­nava a fost inter­nată cu diagnos­ticul tumoră corp man­di­bular drept și iese în stare „vindecat chirurgical”. La aproape opt luni de la intervenție, am aceleași dureri insuportabile ca înainte, mi se umflă și mi se blochează mandibula pe partea dreaptă. Nu pot deschide gura decât o jumătate de centimetru și durerea nu se liniștește cu niciun analgezic. Îi rog pe cititorii care au suferit de această afecțiune și au reușit să se trateze pe cale naturistă să-mi întindă și mie o mână de ajutor. Cu mii de mulțumiri,

ANA-MARIA S. – București

„Caut tratament pentru tumoră osoasă benignă”

Vă rog din suflet să mă ajutați cât mai repede cu un tratament na­tu­rist pentru un tânăr în vârstă de 21 ani, care suferă de tumoră osoa­să benignă (operată) la glezna stân­gă. Vă mulțumesc! Să vă dea Dum­nezeu sănătate!

CLAUDIU – Arad

„Am fost diagnosticat cu icter mecanic”

Sunt în etate de 81 de ani și am fost diagnosticat cu icter mecanic. De Paște, când au venit copiii în vizită, s-au speriat când au văzut cât sunt de galben. M-au dus ur­gent la București și doctorii au crezut că am vreo piatră la fiere. După multe analize, au constatat că este obstrucționat ficatul. M-au operat laparoscopic și, încet-în­cet, mi-am revenit la normal. Nu mai eram galben, mân­cam și mă sim­țeam bine bine. Dar luna trecută a început din nou să-mi fie rău și acum parcă m-am îngăl­benit din nou. Dacă știți vreun doctor spe­cialist în ficat, vă rog să-mi scrieți urgent. Acum stau mai mult la pat. Bunul Dum­nezeu să vă răsplă­tească!

SIMION D. – jud. Călărași

„După histerectomia totală, am un abces parietal”

Acum doi ani am fost operată de fibrom uterin și mi s-a fă­cut histerectomie totală. După un an au apărut compli­ca­țiile, iar de curând am fost diagnosticată cu abces parietal. Exis­tă tratament naturist pentru această afecțiune? Vă mul­țumesc.

ANTONIA

„Soțul meu are candidoză cronică medicamentoasă”

Dragă redacție, soțul meu, în vârstă de 58 de ani, a suferit în urmă cu zece ani un infarct, și de atunci ia multe medicamente. Acum două luni a început să aibă dureri acute în gât, urmate la scurt timp de difi­cultăți la înghițit. Medicul spe­cialist ORL a stabilit că suferă de o candi­doză cronică medi­ca­men­toasă care i-a afectat și esofagul. A urmat tratamentul prescris, dar situația nu s-a îmbunătățit, poate și din cauza faptului că, în toa­tă această perioadă, nu a putut înghiți decât lichide, și acestea în cantități foarte mici. Dacă știți vreun trata­ment naturist care să-l ajute pe soțul meu să se simtă mai bine, vă rog să-mi scrieți pe adresa revistei. Cu mulțumiri,

LUCIA D. – Sibiu

„Sufăr de pseudo­-tumoră oculară infla­matorie”

Anul trecut, din senin, mi s-a umflat ochiul stâng. După o perioadă, am făcut un CT și mi s-a depistat o pseudo­tumoră ocu­lară infla­matorie. O­chiul este umflat, dar nu mă doare. Am urmat un tratament cu Pred­nison și după un timp um­flătura s-a mai retras puțin, dar pentru că mă simțeam rău, am în­trerupt tratamentul. Ochiul s-a umflat din nou și culoa­rea galben-roșiatică a pleoapei a reapărut. Caut un tra­tament naturist sau homeopatic pentru a scăpa de această infla­mație, care să poată înlocui cor­tizonul. Vă mulțumesc.

ȘTEFANIA – Târgu-Jiu

„Fetița mea are varice, la numai 14 ani”

Am o fetiță care la 14 ani, are deja vari­ce. Nu sunt pro­nunțate, în relief, dar venele ne­gricioase sunt vizibile sub piele. Medicii din Iași i-au reco­man­dat unguent și un sirop pe cale orală, dar totul este în za­dar, fiica mea acuză în continuare dureri de picioare. Nu suport s-o văd cum se chinuie din cauza vari­celor și nu am nicio putere să-i iau dure­rea. Poate un cititor milos îi va recomanda un leac, un trata­ment sau un medic care să o scape de du­reri. Vă mul­țu­mesc.

ANCA R. – Iași

„Am scurgeri gălbui din ambii sâni”

Stimată redacție, am 38 de ani și în 2019 am    făcut o operație la sân (mi s-a scos un nodul be­nign de la sânul drept). După ope­rație, nu mi s-a recomandat niciun tratament, iar după câteva luni am con­statat că am o scurgere gălbuie, sporadică,    din sânul stâng. M-am speriat, dar între timp ve­nise pandemia și nu m-am dus la medic până la sfârșitul anului trecut. Mi s-a spus că nu am nimic și, într-adevăr, totul a fost bine până acum, când au apărut din nou scur­gerile, din ambii sâni, de data aceasta. Din păcate, eu nu mai am asigurare medicală și să merg la o clinică privată nu am bani. V-aș fi recunos­cătoare dacă mi-ați da vreun sfat, o rețetă, orice… Aștept un răs­puns în revistă. Vă mulțumesc din suflet!

ADRIANA – Tulcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian