Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament naturist pentru arteriopatie”

Foto: Shutterstock

Am vârsta de 69 de ani și am dureri mari la am­­bele picioare, de la genunchi în jos. Sunt mai mereu amor­țite, iar degetele mă dor nu numai la mers, ci și când stau întins în pat. EKG-ul este normal, iar os­ci­­lometria – piciorul drept: 3 sub genunchi și 1 la gleznă, iar piciorul stâng: 4 sub genunchi și 2 la gleznă. Medicii au stabilit diagnosticul: insuficiență circu­latorie peri­ferică, ar­te­riopatie, și mi-au prescris medica­mentele Pen­to­xifilin și Dipiridamol. Iau de câteva luni aceste medica­mente, dar nu simt nicio amelio­rare. Menționez că nu fumez, nu consum alcool, iar alimentația se bazează pe lactate, legume, fructe, fără gră­simi ani­male sau pră­jeli. Apelez la cititorii care s-au confruntat cu aceeași boală să-mi comunice un tratament natu­rist sau un me­dic specialist. Vă mulțu­mesc!

VASILE T. – București

„Soțul meu suferă de Alzheimer”

Soțul meu are 71 de ani și toată viața lui a fost un om sănătos, nu a suferit de nicio boa­lă. Însă după ieși­rea la pensie, a început să aibă episoade de amnezie. Diagnosticul stabilit de medici este Alzheimer. Boala s-a ac­cen­tuat și niciun trata­ment nu a fost de folos. Nu-și mai recu­noaș­te fa­milia, nu mai vorbește, nu mai știe ab­so­lut ni­mic din ce se întâmplă cu el. Dacă ați mai cu­nos­cut un caz asemănător și știți vreun tra­tament care a dat rezultate, vă rog din suflet să-mi dați de știre. Cu respect,

MAGDA S. – Oradea

„Cum se tratează fibromialgia?”

Dragă redacție, am 44 de ani și de cinci ani sufăr cumplit din cauza fibromialgiei, care se manifestă prin dureri mus­culare în tot corpul și prin dureri ale încheieturilor – glezne, genunchi, șolduri, umeri,    degete. Mă simt tot timpul ca bă­tută și încheieturile mă dor de parcă mi le-ar smulge cineva. Nu pot sta în picioare de durerea tălpilor, a gleznelor și a genunchilor. Tot corpul mi-e ca plumbul și chiar când stau întinsă, simt că mă trage ceva greu în jos. Știe cineva vreun remediu pentru o astfel de boală? Cu mulțumiri,

A. E.

„Sufăr de chist hidatic recidivant”

Acum patru ani am fost ope­rată de chist hidatic pe ficat. Anul acesta, la un control eco­grafic, s-a constatat apariția unui nou chist. Recomandarea medicului spe­cialist este o nouă intervenție chirurgicală, lucru care mă îngrozește. Vă rog să mă ajutați, dacă este po­si­bil, cu un tratament naturist pentru eliminarea chis­tu­lui hidatic și prevenirea apariției pe alte or­ga­ne. Dumnezeu să vă dea sănătate!

CORINA D. – Buzău

„Fiica mea a fost operată de fibrolipom, dar a reapărut”

Vă solicit ajutorul pentru fetița mea, în vârstă de 10 ani. Anul trecut i-a ieșit un fel de nodul tare în talpă, am fost cu ea la medic și a fost operată. Rezul­tatul anatomo-patologic: fibrolipom. Mi s-a spus că nu va recidiva, dar acum a început să-i crească un alt nodul. Dacă s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problemă, îl rog să mă ajute cu un tra­ta­ment naturist, pentru a evita o altă operație. Cu speranța că mă veți ajuta, vă mulțumesc.

DOINA T. – Galați

„Fiul meu are celiachie”

Fiul meu suferă de celia­chie de la vârsta de 2 ani (acum are 13). Nu are voie să mănân­ce niciun produs pe bază de făină de grâu. Îi rog din suflet pe cititorii revistei care s-au confruntat cu această boală sau știu un tratament care mă poate ajuta, să-mi scrie pe adresa redacției. Vă mulțumesc.

LOREDANA D. – Focșani

„Sora mea are cistită interstițială hemoragică”

Stimată redacție, încă de la vârsta de 13 ani, sora mea a început să facă infecții urinare, care au fost tratate, după prescripțiile medicului, cu antibiotice. La început a răs­puns la tratament, apoi in­fec­țiile au devenit tot mai dese, iar în ul­ti­mii ani antibioticele nu au mai fost efi­ciente. A avut, pe rând, infecții cu toate bacteriile – E.coli, Enterobacter, Proteus, Klebsiella etc. După multe investigații, dorind să afle cau­za infecțiilor recidivante, a făcut două cito­scopii la Spitalul Panduri și Fundeni, un­de s-a stabilit diagnosticul cistită interstițială he­moragică, căreia nu i se cunosc cau­zele și nici nu răspunde la tratamentul cu anti­bio­tice. Această boală se manifestă prin dureri mari în ve­zică și bazin, până la spate, cu­prinzând și zona rinichilor. De mai multe ori a făcut pielonefrită. Deși a folosit diverse trata­men­te clasice și naturiste, ele nu au dat rezultat, durerile devenind tot mai pu­ternice și perma­nen­te, cu senzație de urinat frec­ventă. Rog persoa­nele care s-au confruntat cu aceas­tă boală și cu­nosc un tratament, să mi-l co­munice. Vă mul­țu­mesc.

ANGELA – București

„Caut un leac pentru dislipidemie”

Stimată redacție, am fost diagnosticată cu dislipidemie – trigliceridele, glicemia și colesterolul ies în­totdeauna foarte mari, mult peste limita normală. A­ceas­tă situație persistă de câțiva ani. Când țin regim alimen­tar foarte strict și iau Zocor, analizele ajung aproape de limita nor­mală, dar nu cred că e o soluție să iau toată via­ța acest medicament foar­te puternic. Aș dori ca prin in­termediul dvs. să pri­mesc un sfat sau adresa unei cli­nici unde se poate trata cu succes această boală. Cu drag,

CARMEN – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian