Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi pentru protejarea speciilor

O grădină prietenoasă

Foto: Shutterstock

Pentru a proteja fluturii și albinele, e de ajutor să plantăm în grădină sau pe balcon cât mai multe tipuri de flori, ierburi sau legume care înfloresc pe tot parcursul anului. Specialiștii recomandă, de exemplu, un amestec de Floarea soarelui, Cimbru, Salvie, praz și ceapă. Cea mai bună protecție le-o oferă diferitelor specii grădinile cu cotloane sălba­tice, unde cresc urzici, ciulini și alte buruieni. Buta­șii sau grămezile de vreascuri sunt locuri în care pot trăi iarna gândaci, melci și păianjeni. De evitat sunt pesticidele și îngrășămintele chimice, solul cu turbă, precum și sursele de lumină artificială.

Cuiburi pentru păsări

Zidurile din piatră, copacii, arbuștii, gardurile vii și căsuțele pentru păsări le oferă acestora adă­post și protecție împotriva prădătorilor, precum jderii ori pisicile. Locul clasic de cuibărit pentru lăstunul de casă este fațada locuinței, unde această pasăre din familia rândunicii beneficiază de pro­tecția oferită de streașină. Păsările trebuie să aibă mereu la dispoziție apă pentru băut și pentru îngri­jirea penajului.

Să mâncăm cu gândul la mediu

Potrivit unui nou studiu al World Wildlife Fund (WWF), produsele de origine animală, precum carnea, cârnații, ouăle, laptele de vacă sau brânza, dețin, de departe, cea mai mare pondere a ampren­tei ecologice negative, care pornește de la faptul că animalele producătoare de lactate și carne sunt mari poluatoare ale mediului, prin emanațiile to­xice din urina lor. De aceea, cine consumă mai pu­ține asemenea produse protejează clima și duce totodată o viață mai sănătoasă.

Pește pe masă

Ca să putem cumpăra pește cu conștiința împăcată, ar trebui să ne interesăm înainte de toate de proveniența lui, de felul în care a crescut și de modul în care a fost prins. Date suplimentare în acest sens se pot găsi din belșug pe internet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian