Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Desant transilvănean în București – COMPACT și LUNA AMARĂ

– Se spune că vinul, cu cât se învechește, cu atât e mai bun. Regula li se aplică și celor două trupe din Cluj, care promit să le ofere bucureștenilor desfătări muzicale de neuitat –

PAUL CIUCI și COMPACT

Două nume de nedespărțit, care vor să celebreze în Capitală, alături de fanii lor, peste patruzeci de ani de existență în muzică.

Promit un spectacol incendiar, care să reaprindă flacăra rockului românesc şi să deschidă caseta cu amintiri! Veți putea asculta cele mai reușite și iubite melodii ale lor: „Fata din vis,” „Cântec pentru prieteni,” „Eşti totul pentru mine”, „Doare al naibii de tare”, „Am curaj” și „Zâmbetul din ochii tăi”, interpretate inconfundabil și irepetabil de Paul Ciuci.

Remember

Trupa COMPACT a luat fiinţă la Cluj, în 1977, dobândindu-și celebritatea odată cu cooptarea lui Paul Ciuci, în calitate de solist, chitarist şi compo­zitor. Marele succes nu s-a lăsat prea mult aşteptat. În 1983, trupa a făcut pasul decisiv spre inima publicului cu piesa „Fata din vis”. O melodie de­venită „nemuritoare”, simbol de recunoaștere muzi­cală pentru mai multe generații la rând.

Au urmat sute de concerte şi prezenţe la festi­valuri naţionale, iar în anul 1985, formația COM­PACT și-a dobândit recunoaștere și peste hotare, după participarea la Festivalul Rock de la Dresda, cea mai importantă manifestare de profil destinată ţărilor din blocul comunist.

În 1988, COMPACT lansa un nou album me­morabil – „Cântec pentru prieteni”, urmat mai apoi de alte discuri de succes: „Pe tine te-am ales” (1997), „Compact 100%” (1998), „5.Compact” (2002), „In memoriam” (2005) şi „Compact live” (2007). Chiar dacă n-au mai avut succesul inițial, ele au consolidat reputația profesională a trupei.

În decursul timpului COMPACT a suferit mai multe schimbări. Azi e compus din: Paul Ciuci (voce-chitară), Ionuț „John” Micu (tobe), Lucian „Lucas” Iluț (chitară-bas) și Cătălin Tuță-Po­pescu (clape).

[Concertul din București al trupei COMPACT are loc la Hard Rock Cafe, pe 14 Octombrie. Spec­tacolul începe la ora 22.00. Biletele au prețuri cuprinse între 55 lei – categoria 2 – fără loc, și 115 lei VIP – loc la masă în faţa scenei şi poză cu artistul.]

Bine de știut

Spectacolul de la București al trupei COM­PACT este urmat de concerte în mai multe orașe din țară, căci trupa se află în plin turneu național. Programul arată astfel: Galaţi – 15 Octombrie; Arad – 21 Oct.; Timişoara – 22 Oct.; Ploiești – 28 Oct.; Tg. Mu­reș – 5 Noiembrie; Baia Mare – 6 Nov.; Cluj – 12 Nov. și Alba Iulia – 13 Noiembrie.

[Biletele pentru aceste con­cer­te se găsesc în rețeaua Iabilet.]

LUNA AMARĂ

Au trecut două luni de când trupa clujeană Luna Amară își lansa la București, în Club Quan­tic, vinilul „Pietre în Alb”. A­cum, ardelenii își cheamă fanii pe aceeași scenă, pentru promovarea unei noi melodii. „Ne revedem pe 20 Octombrie, la Quantic, să lansăm piesa nouă – «Ne iubim mai mult când dormim». Lansăm melodia la «Quantic» și apoi pe toate plat­formele de streaming din Uni­versul cunoscut!”, scriau ei pe pagina de Facebook.

Remember

Luna Amară este o trupă înființată tot la Cluj, în 1999, la două decenii după COMPACT, și s-a numit inițial Tanagra Noise. „Asfalt”, primul disc, a fost lansat în 2004, și a fost bine primit de public. Doi ani mai târziu au scos albumul „Loc lip­să”, care le-a adus, în 2006, no­minalizarea la categoria „Cel mai bun artist rock”, la Premiile MTV România, titlu pe care și l-au disputat cu Altar, Iris, Ocs și Zob. Au câștigat veteranii de la Iris, cu „Maxima”, dar Luna Amară devenea un nume nelipsit de la marile evenimente rock de la noi.

Clujenii și-au făcut fani și în rândul ecologiștilor, căci s-au implicat activ în cam­pania „Salvați Roșia Montană!” și au concertat la toate edițiile festivalului – „FânFest, Roșia Montană”. Până azi au lansat opt discuri, cel mai recent dintre ele numindu-se „Nord” (2018).

În cei 22 de ani de exis­tență, Luna Amară a avut parte de schimbări în com­ponență. Ultima ei alcătuire arată așa: Nick Făgădar (chitară, voce), Mihnea Bli­dariu (chitară, voce), An­drei Boțan (chitară), Sorin Mo­raru (chitară bas) și Robert Moțoc (tobe).

La București, în concertul de la Club Quantic, Luna Amară are ca invitată o tânără trupă rock din Moldova, înființată în anul 2014, la Suceava. Se numește Nightmarion și cântă metal alternativ. La finalul anului 2020, au lansat primul album, intitu­lat „Mediam Noctem”, iar anul trecut, pe 4 Decem­brie, au lansat piesa „Terapie”, însoțită de cel de-al doilea videoclip din carieră.

Nightmarion e compusă din: Adrian Jureschi (voce), Alex Florea (chitară), Mihnea Michetei (chitară), Alex Tipa (bas) și Cosmin Manolache (tobe).

[Luna Amară și Nightmarion concertează în Club Quantic joi, 20 Octombrie, de ora 19.00. Biletele pot fi găsite în rețeaua Iabilet și costă 65 lei – acces general.]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian