Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de reumatism articular” (Răspuns pentru GEORGE – Brăila, F. AS nr. 1083)

Foto: Shutterstock

Vă trimit o rețetă naturistă cu care veți uita că ați avut reumatism. Într-o sticlă de 1,5 l se introduc ur­mă­toarele: 1 cană și jumătate de hrean ras; 1 cană de ulei de floarea-soarelui presat la rece și gaz până la umplerea stic­lei. Se agită bine, se lasă la macerat 10 zile la tem­peratura camerei și se agită de trei-patru ori pe zi. Apoi se strecoară și se folosește la masajul zonelor dureroase. Am rețeta de la o mătușă și a fost aplicată în familia mea cu succes. Ca în orice tratament naturist însă, se cere per­severență.

MARIA – Constanța

„Doresc un tratament naturist pentru cancer la tiroidă” (Răspuns pentru A. G., F. AS nr. 1257)

Am răspuns apelului dvs. deoarece și eu am trecut prin­tr-o traumă asemănătoare și sunt în mă­sură să vă îm­părtășesc din experiența mea. Am fost operată de can­cer tiroidian acum 18 ani. După cum remarcați, se poate trăi cu acest diagnostic. Mie mi-a fost extirpată tiroida și fac tratament de substituție pe viață cu L-Thyroxin 100 (Berlin-Chemie) – 2 pastile/zi. Am trei intervenții chi­rur­gicale pe tiroidă, care mi-au mâncat toată tinerețea. Am plecat de la o gușă endemică, de la lipsa de iod din apă (zona Moldovei, Piatra-Neamț, Bacău etc.) și moștenirea genetică de pe linia mamei mele. Așa încât, după un in­terval de timp, boala recidiva și iar ajungeam la cuțit. La ultima revenire a bolii, s-a metastazat pe o porțiune mai mare din gât și torace și a fost nevoie să fac tratament cu iod ra­dioactiv. N-a fost simplu deloc, dar am fost pu­ternică, încre­zătoare în forțele mele și dornică de viață, așa încât bunul Dumnezeu m-a ajutat. Am fost tratată la Cli­nica de Oncologie din Cluj-Napoca, unde am avut noroc de medici buni. Dar în cea mai mare parte, vindecarea s-a pro­dus prin contribuția mea. M-am rugat mereu, am participat la sluj­be­le Sfântului Maslu și Sf. Vasile, am postit cât am pu­tut. M-am infor­mat despre boala mea. Am vrut să știu totul despre mecanismul de­clanșării ei, despre so­luțiile de re­zol­vare. „Formula AS” mi-a oferit multe rețete pe ca­re le-am încercat și care mi-au in­flu­ențat în bine sta­rea de să­nă­tate. Calea naturistă este una din cele mai efi­cien­te, în primul rând alimentația sănătoasă, bazată pe fruc­te, legume și lactate proas­pete. Bineînțeles că, în lipsa ti­roidei, efectele în timp se resimt. Sunt tot felul de sen­sibilități, dar nu impo­sibil de re­zol­vat. Vă recomand un regim preponderent lacto-ve­ge­tarian, cu mențiunea să eli­minați carnea și za­hărul (în­locuiți zahărul cu mie­rea de albine). Vă re­comand cartea „Hra­na vie” de Ernst Gün­ther (nu de­­geaba îi spune „o spe­ranță pentru fie­care”). Iată câteva re­co­man­dări im­por­­tante:

* Beți zilnic    1,5 l suc din mor­­cov, mere, sfeclă ro­șie, varză crudă, țelină, pătrun­jel, păstârnac, cas­­traveți.

* Apă de tă­râțe de grâu (se pun două linguri în­tr-un pahar cu apă de cu seară și se bea lichidul di­mi­neață, pe sto­macul gol). Tă­­râțele rămase se ames­tecă cu miere, nu­că sau brân­ză de vaci și se consumă ca atare.

* Mâ­ncați zilnic o ceș­cu­ță de semințe de do­vleac neprăjite sau se­mințe de floarea-soa­­relui și in.

* Consumați cât mai mul­te portocale, grep­fruit și lămâi.

* Zilnic înghițiți drojdie de bere proaspătă, cât o nucă.

* Frecții zilnice cu o cârpă în­muiată în apă rece (elimină toxinele).

* Luați supli­mente pe ba­ză de vitaminele A, E, C, B6, calciu și mag­ne­ziu.

* Faceți gar­­gară adâncă cu ceai de Drăgaică (Sân­ziene), Găl­benele și Nalbă.

* Puneți com­prese la gât cu flori de Sân­ziene și Nal­bă, proas­păt zdro­bite, sau cu frunze proaspete de Pă­tla­gi­nă fre­ca­te cu sare (se aplică seara);

* Comprese cu Coa­da-calului timp de două ore (doi pumni de plantă se pun pe o stre­cu­rătoare dea­supra unui vas cu aburi, iar când sunt fier­binți, se așază într-o cârpă curată care se aplică pe gât).

* Ceai anticancerigen: se pun în părți egale Coada-șo­ri­ce­lu­lui, Urzică, Gălbe­nele. Se bea zilnic, cu 30 de mi­nu­te îna­in­te de mesele principale. Se poate pune în ceai și o lin­gu­riță de bitter suedez.

* Argila dă rezultate mi­­ra­cu­loase (folosiți argila „ALGO”, de la d-l Mircea Bocan).

Dar în primul rând trebuie să aveți încredere în dvs. înșivă, în Dum­nezeu și Mai­ca Domnului. Mie mi-au dat doctorii de fie­care dată foarte puțin timp de trăit. Am avut în­țe­lep­ciunea să cred că Dumnezeu mă iu­bește și voi trăi. Purtați-l pe Dum­nezeu în suflet, ru­gați-vă și veți vedea că și El vă iubește. Este un mo­ment de cum­pănă în viața dvs., dar va trece. Veți fi mai puternică.

* Vă mai re­co­mand o rețetă folosită la orice fel de cancer: 500 g unt de casă (nesărat), 500 g untură de casă (nesărată), 500 g mie­re polifloră, 500 g lămâi (cu tot cu coajă) tocate mă­runt, 250 g cafea mă­cinată. Se ames­tecă toate și se ia câte o lingură din ames­tec, cu 30 de minute înainte de me­se. Vă doresc să­nă­tate, putere să ieșiți din acest impas și Dumnezeu să vă ajute! Cu pri­e­tenie,

VERONICA – Bacău

„Caut un leac pentru sinuzită cronică” (Răspuns pentru M. SAFTA – Constanța, F. AS nr. 1454)

Răspunzând dorinței dvs. de a vi se indica unele tratamente naturiste, men­ționez faptul că flora atât de bo­gată a României ne oferă o multi­tudine de plante medicinale cu efec­te benefice în sinuzită și care pot fi utilizate atât se­parat, cât și în ames­tec, atât sub formă de ceaiuri con­su­mate de două-trei ori pe zi, cât și sub formă de inhalații. Folosiți flo­rile de Soc (Flores sambuci), Coa­da-șoricelului (Flores millefolii), Busuiocul (Occinum basilicum), Trei-frați-pătați (Herba violae tricoloris) sau florile de Tei (Flores tiliae).

* Apiterapia poate contribui și ea la ame­lio­rarea și vindecarea bolii, mai ales prin puternicul efect de­zinfectant al propolisului, pe care îl puteți găsi la api­cultorii din piețe. Aceștia au și tincturi de propolis, ur­mând ca dvs. să solicitați o soluție de 10% pro­polis, pe care o veți utiliza ca picături nazale.

* Ar fi foarte necesar să recurgeți și la un tratament balnear la Băile Govora, stațiune spe­cializată atât în tratamentul afecțiunilor de natură respiratorie, cât și al celor reumatismale de care suferiți. Sunt sigur că trata­mentul în această stațiune, renumită da­torită dotă­rilor sale corespunzătoare și benefi­ciind de un personal medical cu o bogată experiență în balneo-fi­zio­terapie, vă va fi de un real folos. Vă doresc multă să­nătate.

EMILIAN F. – Timișoara

„Cum pot scăpa de crăpăturile din palme?” (Răspuns pentru FLOAREA – jud. Ilfov, F. AS nr. 1482)

Și eu am avut această problemă și am folosit rețeta ur­mătoare: se topește seul de la 4 rinichi de oaie, se fil­trea­ză și, cald fiind, se amestecă cu 50% ulei de parafină (se găsește la farmacie). Seara se ung mâinile cu această so­luție și se lasă până dimi­neața (se protejează cu ciorapi din bumbac). Să vă fie de leac!

V. E.

„Sunt anemic de când mă știu” (Răspuns pentru CORNEL – Iași, F. AS nr. 1519)

În anemia feriprivă se reco­mandă: Cătină albă, Ur­zică, teci de fasole, Țintaură și Coada-șo­ri­celului. Doar tecile se fierb trei minute, restul plantelor in­fu­zân­du-se 10 minute. La 250 ml apă fiartă se pune o lin­guriță din amestecul de plante. Se beau trei căni de ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese.

* Infuzia din fructe de căti­nă: se pune o linguriță de fructe zdrobite la 200 ml apă clocotită; se infuzează până la răcire. Se beau trei căni pe zi, din care una seara, la culcare. Ceaiul se poate în­dulci cu miere de mană, care conține de patru ori mai mult fier decât mierea deschisă la culoare.

* Sucul de sfeclă roșie este foarte eficient, fiind bogat în fosfor, fier și vitaminele B1, B2 și C. Se bea zilnic câte o jumătate de pahar, numai după micul dejun și cină, timp de trei luni. Sucul se prepară astfel: sfecla cu­rățată se spală, se dă pe răzătoare, se pune într-un să­cu­leț de tifon și se stoarce bine.

* De asemenea, se re­co­mandă un lapte forti­fiant pregătit din 500 ml lapte, 4 lin­guri drojdie de bere proaspătă, o cană de lapte praf de­gre­sat, o lingură de miere de albine. Când mierea s-a di­zol­vat, se adaugă încă 500 ml lapte proaspăt, conti­nuând amestecarea. Se obține o băutură bogată în fier, calciu, minerale, vitamine din grupul B. Se bea un pahar între mese și unul seara, la culcare. Se consumă timp de 20 de zile pe lună.

* Pentru com­baterea anemiei trebuie să aveți o dietă bogată în zarzavaturi și fructe proaspete, fructe de mare, ficat de vițel și    alte viscere. Consu­mați pâine nea­gră. La fel de eficient este și produ­sul Hercules și Mul­ti­fruct Total nr. 1 (se găsesc la Plafar). Beți cât mai multă apă minerală Vâlcele. Multă sănătate!

RADU F. – Arad

„Băiețelul meu, în vârstă de 9 luni, e agitat și suferă de constipație” (Răspuns pentru ALINA S. – București, F. AS nr. 1532)

Bună ziua! Referitor la solicitarea d-nei Alina    privind starea băiețelului său de 9 luni, care este agitat și suferă de constipație, îi recomand să se adreseze Cabinetului de Medicină Holistică din București (dr. Florinela Stoian). Nepotul meu, care suferă și el de constipație, în urma unor tratamente holistice, s-a vindecat.

Cu stimă,

I. POPESCU – Râmnicu Vâlcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian