Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama are o tumoră pe piele, la picior”

Mamei mele i-a apărut o tumoră pe piele, la piciorul drept, sub genunchi. E mare cât o unghie și sângerează. A făcut tratament cu Spânz și cu Mă­rul-lupului și părea că s-a vindecat, dar tu­mo­ra a recidivat. De curând, i s-a spus că are me­ta­staze. Acum pune com­pre­se cu tinctură de Rosto­pască, Tătăneasă și bitter suedez, dar tot sânge­rează. Vă rog din suflet să ne ajutați cu un leac. Doamne ajută!

CATI – jud. Vâlcea

„Fratele meu are displazie epitelială bucală”

Vă scriu în speranța că poate există un cititor sau un medic care-mi poate explica exact ce în­seamnă dis­plazie epitelială bucală, care sunt cauzele acesteia, dacă este vindecabilă și even­tual un tratament în afară de ope­rație. Fratele meu are 36 de ani și nu a fost niciodată bol­nav, dar de o vreme, îl durea mereu gâtul. Cum diferitele tratamente nu-și făceau efectul, i s-a fă­cut de curând un examen histopatologic și i s-a pus acest diagnostic. Acum e mai rău: au început să se i umfle limba, bu­zele și gan­glionii de la gât și nu mai poate mânca, deoa­rece are dureri groaznice. În prezent ia doar analgezice pen­tru calmarea durerii și com­prese cu bitter suedez, dar de câte ori încearcă să mă­nânce, durerea revine. Ne puteți da un sfat? Vă mulțumesc!

LILIANA – Bacău

„Caut un remediu pentru pitiriazis versicolor”

Acum doi ani, mi-au apărut pe piele niște pete mai deschise la cu­loare. Diagnosticul a fost piti­ria­zis versicolor – o ciupercă de piele pe care, probabil, am luat-o de la pla­jă. Nu mă doare, singurul incon­ve­nient fiind cel de natură estetică. Deși am urmat tra­ta­mentul pre­scris de doctor (Exoderil – soluție și Travo­gen – cremă), nu am obținut niciun re­zultat. Din con­tră, pe­tele s-au înmulțit și și-au schimbat culoarea (acum sunt cafenii). Rog per­soa­nele care știu vreun leac să mă ajute prin inter­mediul revistei. Cu mulțumiri,

LIVIU – Brăila

„Băiețelul meu face crize de hipocalcemie”

Am un băiețel în vârstă de 8 ani care la fie­care două luni face crize de hipocalcemie ciclice acetonice. I se pun perfuzii cu glucoză două-trei zile, apoi își revine. Cum îl pot ajuta să scape de aceste crize? Este din ce în ce mai slăbit, de aceea vă rog din su­flet să ne ajutați cu un tratament naturist. Doamne ajută!

LUMINIȚA – București

„Am arsuri în gură și saliva este vâscoasă”

Stimată redacție, am vârsta de 77 de ani și acum patru ani am fost nevoit să-mi pun o pro­teză dentară. Din acel moment, sta­­rea mea de sănă­tate s-a schimbat în rău. Am arsuri groaznice în gu­ră, saliva a de­venit vâscoasă, buzele le simt sărate și uscate și, în plus, am căpătat un tic: mestec înconti­nuu.    Sto­matolo­gul mi-a spus că materialul din ca­re a fost confec­ționată proteza este antialergic, deci nu ar trebui să am probleme din cauza ei. Dacă cineva s-a confruntat cu această situație, îl rog să-mi re­co­mande un tratament sau un cabinet unde să mă pot adresa, să scap de acest necaz. Vă mulțumesc.

GRIGORE T. – Buzău

„Fiica mea are amenoree secundară”

Fiica mea, în vârstă de 34 de ani, a folosit ani de zile anticon­cepționale, fără pauză. Acum, când s-a hotărât în sfârșit să facă un copil, nu mai are deloc ciclu menstrual. A fost la ginecolog și i s-a pus diagnosticul amenoree secundară. I s-a spus că aceste tablete i-au inhibat total funcția ovarelor și că ar fi trebuit să facă pauze de 1-2 luni pe an. De două luni, urmează un tratament medicamentos, dar problema ci­clu­lui nu s-a rezolvat. Ne puteți recomanda un tratament naturist? Cu mulțumiri,

MARILENA – Iași

„Am faringită micotică acută”

Stimată redacție, am 26 de ani și în urmă cu un an, am fost diag­nosticată cu faringită micotică acută. Am fost și inter­nată la ORL, am urmat toate    tratamen­tele pre­scrise, dar nu reușesc să mă vin­dec. Aș dori mai multe amă­nunte despre această afecțiu­ne, un regim alimentar adecvat și o metodă de vin­decare. Vă mulțumesc!

CAMELIA – Craiova

„Am fost diagnosticată cu sindrom vertiginos”

Dragă redacție, vă rog să mă ajutați să am din nou o viață normală. La doar 32 de ani, viața a de­venit pentru mine un coșmar. M-am hotărât să vă scriu, în speranța că există cineva care a mai trecut prin așa ceva și-mi poate da și mie un răs­puns. Am amețeli, stări de vomă și o stare de agi­tație în tot corpul (uneori îmi tremură picioa­rele și mâinile). Mă tem să ies singură din casă, stau tot timpul încordată, de teamă să nu mi se facă rău… Cu alte cuvinte, frica a pus stă­pânire pe mine. Mi s-a pus diagnosticul sin­drom vertiginos și mi s-a prescris Betaserc și Emetix, dar nu se vede nicio ameliorare. Am o fetiță de 5 anișori și nu pot nici măcar să merg cu ea în parc, mi-e teamă să nu pățesc ceva și să rămână sin­gură. Soțul meu trebuie să se ocupe și de copil, și de treburile din casă. În speranța că se va găsi cineva care să-mi recomande un tratament naturist, vă mulțu­mesc.

MELANIA – Zalău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian