Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu are reflux gastro-esofagian din naștere” (Răspuns pentru DOINA S., F. AS nr. 1079)

Foto: Shutterstock

Dragă doamnă, vă înțeleg neliniștea, deoarece am tre­cut prin aceeași situație disperată, pentru că fetița mea s-a născut cu aceeași problemă. Deși am avut mai multe internări cu ea la Spitalul „Sf. Ma­ria” din Iași și i s-au aplicat diverse trata­men­te, un diagnostic cert (același) a venit abia la vârsta de un an și o lună, când mi s-a re­co­mandat să o țin cu capul în jos (foarte, foarte puțin) după ce îi dau să mănânce sau chiar și între îmbucături. Îi li­peam obrăjorul de al meu și mă aplecam de la bust odată cu ea, ținând-o în brațe. Am fost destul de neîncre­zătoare la început, dar cu multă speranță și credință în Dum­ne­zeu, acum am o mândrețe de fată, care nu are probleme. În­cercați, perseverați și veți reuși!

SILVIA – Pașcani

„Sufăr de depresie recurentă cu tulburări digestive” (Răspuns pentru SIMONA – București, F. AS nr. 1106)

Și eu, la rându-mi, din cauza unor stări prelun­gite de stres, suprasolicitări și decepții, am suferit ani mulți de stări depresive și tulburări digestive în același timp. In­ternările și avalanșele de pastile m-au liniștit tem­po­rar, dar efectele secundare m-au chinuit peste măsură. Este bine să vă faceți inițial calcemia (calciul ionic), pen­tru a fi sigură că nu aveți cumva și o carență în aceas­tă direcție.    Eu nu am crezut multă vreme în eficacitatea tra­tamentelor naturiste! La îndemnul unor prieteni, am început de câteva luni un tratament cu Su­nătoare-antidepresiv (se găsește la Plafar). Este foarte eficace, pe lângă faptul că este și un calmant sigur, acționând toto­dată și asupra căilor digestive (în special biliare). De la primele capsule am simțit o ameliorare a stărilor mele, care la scurt timp au dispărut ca prin far­mec. Pentru ca­rența de calciu, pu­teți lua câteva luni, în funcție de re­zul­tatul analizelor, 2-3 tablete de calciu lactic sfărâmate. Vă sfătuiesc să dormiți cât mai mult, să vă plim­bați la aer curat, să plecați la munte, în zone cu pădure de brad, aerul ozonat al acestora fiind recomandat în aceste stări. Foarte bună este și zona Mun­­ților Neamțului (450-500 m altitudine), cum ar fi ora­șul Piatra-Neamț și mai ales împre­ju­rimile sale (Mâ­năs­­tirile Văratec și Agapia). Dumnezeu să vă ajute!

ELENA – București

„Pielea de sub sâni mi se irită întruna” (Răspuns pentru IOANA – București, F. AS nr. 1419)

1. M-am confruntat și eu cu ast­fel de probleme. Încă nu am reu­șit să scap de ele în totalitate, dar sper să le dau de capăt. Am folosit foarte multe preparate, creme, tot ce-am auzit, dar fără rezultate spec­tacu­loase. Având o plan­­tă de aloe, mi-am adus aminte că am dat câteva frun­ze unei persoane care avea Zona Zoster și s-a vin­de­cat. Cred că e bine să în­cercați și dvs. Luați câte o frunză din care tă­iați bucățele mai mici sau mai mari, le desfaceți în două și vă ungeți cu sucul care se lasă din frunză (atenție la mar­­­ginile țepoase). Vor înceta mâncărimile, iar iritațiile se vor restrânge pe zone tot mai mici.

* De ase­me­nea, puteți consuma ceai de Cătină albă. Se face o in­fu­zie din două linguri de fructe zdro­bite la 500 ml apă clo­cotită, se lasă vasul aco­perit 30 de mi­nute și se bea frac­­ționat, pe durata unei zile.

* Extern, se poate folosi o in­­fu­zie din trei lin­guri de flori de Mușețel la o cană de apă clo­­cotită. Se spală locurile afectate, se lasă să se usuce fă­ră să ștergeți și apoi dați cu cremă de Mărul-lupului. Vă doresc în­să­nă­to­șire grab­ni­că!

MARIA T. – Brăila

2. Beți zilnic trei pahare de ceai de Coada-calului (1 lin­gu­riță plină la un pahar de apă – se fierbe și, după cinci minute, se strecoară și se bea căl­duț). Se face separat alt ceai mai concentrat de Coada-calului și se tamponează abun­­dent pielea. Se lasă să se usuce. Se repetă de trei-pa­tru ori pe zi. După o săptămână veți vedea rezultatul. Vă do­resc multă sănătate!

ILEANA – Sibiu

„Am trombangeită obliterantă” (Răspuns pentru PETRE D. – Craiova, F. AS nr. 1526)

Și eu am trecut printr-o situație asemănătoare, fi­ind diagnosticat cu arterită obliterantă, pe fondul unei circulații periferice slabe, oscilațiile având va­lori între 0-0,5. Din cauza unui traumatism la picio­rul drept, am avut o rană deschisă timp de peste un an. Precizez că tot timpul am fost sub control me­dical, am încercat o mulți­me de alifii, prafuri și spray-uri, dar fără rezultat. În final, degetul cu rană a fost amputat (prima falangă de la degetul mare), iar operația s-a cicatrizat. După câțiva ani, la același picior am avut o gangrenă pe laba picio­ru­lui, cu dimensiuni de circa 25-30 mm și o oarecare supu­rație între degete. Câteva întâmplări fericite, cu ajutorul lui Dumnezeu, mi-au scos în cale trata­mentul ce avea să mă scape de necaz. Pentru trata­rea bolii am procedat astfel:

* O baie la piciorul bolnav, seară de seară, timp de o ju­mătate de oră, cu ceai de Mușețel, Gălbenele și Tătăneasă. După baie, cu o pensetă făceam toa­leta rănii, crusta de pe margine o rupeam ușor (doar țesutul mort, fără să ating țesutul viu).

* După îndepărtarea țe­su­tului mort, spălam rana cu ser fiziologic, după o șter­gere ușoa­ră a rănii prin tamponare cu un tifon curat.

* Pe rana us­ca­tă puneam zahăr tos, turnat cu lingurița.

* Du­pă toate aces­te faze, în­fășuram piciorul, inclusiv rana, cu frunze de varză crudă (după o opă­rire prealabilă – in­tro­duse în apă clocotită și scoase după un minut), zdrobite cu o sticlă, aplicate căldu­țe, cât suportă pielea. Înfă­șuram pi­cio­rul până la genunchi cu 2-3 stra­turi de varză și aco­pe­ream cu ceva gros (prosop, molton), să stea cald. Se ține var­za cât suportă piciorul – dacă se poate, până di­mi­neața; peste zi se schimbă frunzele de varză de 2-3 ori. (Var­za stimulează circulația periferică, iar zahărul ac­ti­vează cir­culația sângelui și nu lasă să se facă puroi). Du­pă un timp, am folosit Debrisan. După baia cu ceaiuri, seara sau di­mi­neața, spălam rana cu ser fiziologic, puneam Debri­san și împachetam piciorul cu frunze de varză. Rana a scăzut în dimensiuni și după circa un an s-a în­chis. Pre­ci­zez că în acest timp am urmat și un tra­tament me­di­­ca­men­tos specific ar­teritei, la Spitalul de boli car­dio­vas­­culare de la Voi­nești-Co­vas­na, jud. Harghita. Doam­ne aju­tă!

MITICĂ S. – Timișoara

„Am scurgeri gălbui din ambii sâni” (Răspuns pentru ADRIANA – Tulcea, F. AS nr. 1534)

De secreții gălbui la sâni am fost operată la Institutul Fundeni din București, de d-l dr. Aldea Marius. Mi-a curățat canalele și în continuare am făcut și tratament endocrinologic. Telefon Spital Fundeni, 021/227.15.95.

ELENA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian