Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea are o exostoză pe picior” (Răspuns pentru ILEANA – Constanța, F. AS nr. 1098)

Foto: Shutterstock

Rețetă: dacă este cu adevărat un os mort, în forma unui mic con (de mărimea unui bob de fasole), nu evo­luea­ză, nici nu doare, nici nu schim­­bă culoarea locului unde s-a format. Rețeta este valabilă și pen­tru mo­di­fi­cările ce apar la în­che­ie­turile de la degetele mâinilor și pi­cioarelor. Se procură o bucată de ta­blă de cupru cât să cuprindă pal­ma mâi­nii, iar gro­­si­mea să fie de 2-4 mm. Dacă nu se gă­sește de această gro­si­me, se poa­te folosi și o tablă de gro­si­me mai mică, dar se vor pune câteva bucăți una pes­­te alta, pentru a obține gro­si­­mea ne­ce­sară. Grosimea ta­blei de cu­pru are rol de în­ma­gazinare a căl­du­rii cu­pru­lui. Se în­căl­zește tabla de cupru la o sursă de căldură, cât să nu pro­ducă arsură. Se învelește tabla încălzită în câ­teva stra­turi de pânză (in, cânepă, bumbac – exclus fibre sin­te­tice) și, potrivit de caldă, se pune și se ia de pe locul afec­­tat până când de­vi­ne su­por­tabilă, apoi se lasă până ce căldura tablei se di­mi­nuează. Se desfac pe rând stra­turile de pân­ză, în ra­port de căl­dură, și se aplică în con­ti­nuare până când ta­bla însăși este potrivit de caldă pen­tru a fi su­por­tată di­rect pe piele. Pro­cedeul se face de re­gu­lă seara, timp de 10 zile con­se­cutiv. După apli­ca­rea ta­blei de cupru, se un­ge locul cu ori­ce ungu­ent an­ti­in­fla­ma­tor.

G. A. – Cluj-Napoca

„Caut un leac pentru bronșiolită” (Răspuns pentru ANCA – Brăila, F. AS nr. 1147)

Vă recomand următoarea rețetă apărută în „For­mula AS” în urmă cu câțiva ani, cu specificația că rezolvă orice formă de bronșită și tuse. Eu am avut curiozitatea s-o verific și am reco­mandat-o tuturor celor din jurul meu, copii sau adulți, și nu au fost dezamăgiți. Acesta este motivul pen­tru care mă grăbesc să v-o trans­mit. Rețeta: se fierb laolaltă, timp de trei ore, pe foc mic (cu capac), 1 l apă, 500 g ceapă rasă, 400 g za­hăr și 50 g miere. Se strecoară și se con­sumă câte o lin­gu­riță de sirop de 4-6 ori pe zi. Multă sănătate.

TATIANA F.

„Sufăr de ulcer duodenal” (Răspuns pentru CORINA L., F. AS nr. 1495)

M-am confruntat cu asemenea dureri de stomac cu patru ani în urmă, încât îmi doream să mi-l scot de la locul lui. Am urmat sfatul unei farmaciste și am luat me­dicamentul Almagel, conform prospec­tului (este o suspensie plăcută la gust), și Antacid tablete, care mi-au ușurat viața, deoarece au reglat pH-ul sto­macului în așa fel încât astăzi nu mai am nicio problemă. Să vă dea Dumnezeu sănătate!

VLAD E.

„Caut un remediu naturist pentru adenomul de prostată” (Răspuns pentru VIRGIL D. – Arad, F. AS nr. 1504)

Domnule Virgil, știu despre ce vorbiți, deoa­rece și eu am avut aceeași problemă în urmă cu doi ani: adenom de prostată. Această afecțiune mi-a cauzat și mie numeroase probleme: aveam prostata mărită în volum, urinam foarte des, câteo­dată aveam usturimi, jet slab, urinări incomplete, toate aceste stări nu mă lăsau să dorm, să mă odih­nesc, eram foarte obosit și abătut. Am stat așa crezând că o să îmi treacă, dar văzând că sufe­rințele nu cedau, m-am dus la doctor, așa am ajuns să încerc diferite tratamente alopate, Fokusin, Avodart…, dar nu prea am avut rezultatele dorite. Citind în revista „Formula AS” despre rezultatele foarte bune avute de numeroase persoane, în adenomul de prostată în urma unui tratament cu produse din plante, mi le-am procurat și eu. Se numesc Elixir of Youth și Cellforce. Am ținut în paralel și o dietă, am mân­cat 250 g porumb fiert pe zi, semințe de do­vleac, cam 100 g, am băut o cană de ceai de Ur­zică galbenă pe zi, o cană pe zi de ceai de Scor­țișoară, am mers 30-60 de mi­nute pe jos în fiecare dimineață, iar sâmbăta și duminica am mers la bi­se­rică. Toate acestea adu­nate m-au ajutat, au apă­rut îmbunătățiri simți­toare chiar după primele două luni, nu mai urinam așa des, jetul era ca îna­inte de a fi bolnav, nu mai aveam usturimi. Văzând aceste îmbunătă­țiri, m-am simțit încurajat să continui cu aceste medicamente din plante. După 6 luni, deși mă simțeam bine, m-am dus la medicul urolog și aces­ta mi-a con­firmat, în urma analizelor efec­tuate, inclusiv tușeu rectal, că nu mai am proble­me cu prostata. Vă re­comand cu toată încrederea să luați aceste produse naturiste, care pe mine m-au ajutat foarte mult și care sunt singur că nici pe dvs. nu o să vă de­zamă­gească.

Produsele se pot comanda la tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21.

Multă sănătate!

ION F. S. – Alba-Iulia

„Cum pot scăpa de arsurile la nivelul limbii?” (Răspuns pentru LIVIU R. – Brăila, F. AS nr. 1523)

Earl Mindell, în „Biblia vita­mi­nelor”, precizează că arsurile la nivelul limbii, leziunile gurii, bu­zelor apar ca urmare a carențelor vitaminelor B complex: B2, B6, B12.

* B complex (B1-B12, inclu­siv B2, B6) conform prospectului.

* B12 injectabil, 100 mcg sau 50 mcg + 50 mcg) o singură injec­ție în mușchi, o singură dată pe lu­nă, până la revenirea stării de să­nă­tate. Carența de B12 se resimte cinci ani și are ca efect pierderea me­moriei.

* Vitamax, 1 tabletă pe zi, mai ales primăvara și toamna. Vita­minele B2, B6, B12 acționează sinergic doar în prezența altor vitamine și minerale.

* Tinctură de propolis (Api­co­la sau Farmacie naturistă), 20 picături puse în ceai. Se folosește intern.

* Gargară: ceai din Sânziene (Drăgaică). Se elimină din gură după gargară.

* Dietă: Nu consumați mezeluri, carne grasă prăjită, grăsimi de orice fel, alcool, zahăr, produse de patiserie, de cofetărie. Folosiți multe legume, fructe în stare crudă, sucuri preparate în casă și folosite imediat, asigurând corpului o hrană „vie” în proporție de 50-60% și Omega 3 din somon, cod, macrou, hering, scrumbii (la cuptor/ grătar).

Multă sănătate!

M. M. – Cluj-Napoca

„Sufăr de dermatoză la nivelul scalpului” (Răspuns pentru MONICA – București, F. AS nr. 1531)

Earl Mindell, în „Biblia vitaminelor”, mențio­nează că aglomerările de celule, cojile uscate, găl­bui și grase de la nivelul scalpului indică o carență de B12, B6, vita­mina F, seleniu și alte vita­mine și minerale.

* B12 se regăsește în B com­plex (B1-B12), dar este eficient in­jectabil 100 mcg (sau 50 mcg + 50 mcg), o singură injecție în mușchi, o dată pe lună, până la reve­nirea stării de sănătate. Ca­ren­ța de B12 se resimte timp de 5 ani și duce inclusiv la pierderea me­moriei.

* B6, alte B-uri se re­găsesc în Eurovita, Mag­neziu B complex, 1 tabletă, la 2-3 zile.

* Vitamina F nu se găsește decât în semințele de Floarea-soa­relui.

* Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, „Dop­pel­herz”, 1 tabletă pe zi.

* Vitamax, 1 tabletă pe zi, în special primăvara și toamna.

Multă sănătate!

M. M. – Cluj-Napoca

„Fiica mea are dureri de cap și medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru MARIA D. – București, F. AS nr. 1536)

Și eu am avut dureri de cap insuportabile la vârsta de 21 de ani, care nu cedau la niciun tra­tament. M-am internat la Spitalul nr. 9, unde mi-au făcut injecții pentru somnoterapie. Dar după 15 zile, nu am mai putut dormi. Am fost externată, iar durerile de cap nu au cedat sub nicio formă. M-am dus la policlinica cu plată, la același medic unde fusesem internată. Analizând investigațiile mele, mi-a recomandat injecții intravenoase cu Calciu bromat și Sulfat de magneziu. Injecțiile erau al­ter­native – o zi, Calciu bromat, o zi, Sulfat de mag­neziu. Tratamentul a durat 30 de zile. După circa 3-4 zile, nu am mai avut dureri de cap. Vă su­gerez să mergeți la un doctor neurolog de la Spitalul nr. 9. Îi doresc din tot sufletul sănătate fetiței dvs. și să auzim numai de bine. Cu stimă,

GABI – București

„Sufăr de sindromul picioarelor neliniștite” (Răspuns pentru GHEORGHE B. – Focșani, F. AS nr. 1537)

Pentru sindromul picioarelor neliniștite vă pro­pun următorul tratament: beți apă magne­ti­zată. Folosiți un magnet pe care îl aveți în casă, sau dacă nu, sunați la doamna Lili Colotin din Galați (tel. 0236/43.58.88, 0754/41.25.21) să vă trimită unul. Pe acest magnet puneți o sticlă cu apă de la robinet și beți apa aceasta, câteva zile la rând. După ce beți, umpleți sticla la loc, de fiecare dată. Vasul să fie din sticlă, nu plastic, nu metal. Pe lân­gă acest tratament, e bine să faceți și ședințe de bio­energie. Acesta se face în felul următor: se așează palmele la spate, pe zona rinichilor, cu mâna dreap­­tă pe partea dreaptă, cu mâna stângă pe partea stângă. Aveți grijă ca podul palmei să fie pe rinichi. În timpul acesta, este foarte important să respirați conștient măcar 10 minute. Veți vedea că după doar o săptă­mână vă veți simți foarte bine. Continuați încă o săptămână. Mult succes!

E. C. – Constanța

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian