Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fetița mea face des amigdalită” (Răspuns pentru DIANA – Iași, F. AS nr. 1351)

Foto: Shutterstock

M-am confruntat și eu cu o situație asemă­nătoare, care mi-a produs mari neplăceri și care după ne­nu­mă­rate re­­cidive și tratamente nu a putut fi rezolvată fa­vorabil de­cât prin extirparea amig­dalelor. Dată fiind vârs­ta fra­­­ge­dă a fetiței dvs., re­pe­tatele amig­­­dalite, faringite și laringite (răgușeala) pot fi deose­bit de periculoase, deoarece în cazul în care factorul in­fec­țios ar fi streptococul beta-he­molitic, copilului îi poa­te fi afectată grav inima. În consecință, vă recomand ca în ca­zul unei noi îmbolnăviri să nu vă limitați la tra­ta­men­tele cu care v-ați obișnuit, ci să faceți imediat unele in­ves­ti­gații de laborator, care pot preciza cu cer­ti­tu­dine agen­tul pato­gen: exudatul faringian (analiza se­creției re­col­tate din gâtul copilului) și analiza ASLO a sân­gelui. Cu aceste re­zul­tate vă veți adresa medicului spe­cialist ORL, care vă va institui un tratament cu an­tibiotice co­res­pun­zător ca doză și durată pentru dis­trugerea mi­cro­bului, ast­fel încât acesta, rămas în stare latentă, să nu poa­tă fi re­activat la primul contact cu li­chi­de sau ali­mente reci. În funcție de aspectul anatomic specific al amig­dalelor, nu­mai medicul specialist ORL va fi în mă­sură să sta­bi­lească dacă ope­ra­ția este sau nu ne­cesară pen­tru evi­ta­rea recidivelor și o vindecare de du­rată. Re­me­diile na­tu­riste solicitate de dvs. pot duce la unele ame­lio­rări (de exem­plu: gargara cu o soluție de 1-2 linguri de oțet de mere la un pahar de apă călduță, greu de efectuat de un co­pil în vârstă de doi ani), dar nu pot constitui, du­pă pă­rerea mea, un mijloc sigur de eradicare de­finitivă a agentului patogen. Mult succes!

VALI – Timișoara

„Am o rană care supurează întruna” (Răspuns pentru MĂRIOARA S., F. AS nr. 1366)

În fiecare seară se spală zona respectivă cu apă oxi­genată, se tamponează cu comprese sterile, apoi se unge cu alifie de Gălbenele și, pe toată zona care supurează, se așează comprese sterile îmbibate cu bitter suedez. Se prind compresele cu bandă de leucoplast. Eu m-am vindecat în 10-15 zile. Ali­fia și bitterul sudez au fost preparate în casă, dar se pot procura și de la Plafar. Sănătate și bucurii!

TEODOR H. – Focșani

„Sufăr de migrene groaznice, dar numai în weekend” (Răspuns pentru DANIELA – București, F. AS nr. 1477)

Durerile de cap se vindecă cu huști proaspete de borș, încălzite cât se poate suporta (să fie numai din tă­râțe de grâu și puțin mălai de porumb). Huștile încălzite se pun pe o pânză, apoi se pun pe cap, aco­perite cu un plas­­tic, pentru a se păstra calde. Împachetările se fac sea­­ra și e bine să nu se meargă prin frig câteva zile. Com­pre­sele cu huști se țin pe cap atât cât sunt calde, apoi se re­­încălzesc. Sănătate și numai bine!

ANA R. – Bacău

„Ajutați-mă cu un remediu natural pentru cancer la colon!” (Răspuns pentru DANIEL G. – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1522)

Și soțul meu a suferit foarte mult. I s-a pus acest diagnostic după doi-trei ani de tratament pentru altă boală și de fapt boala lui avansa foarte repede. Ajuns la spital la București, d-l dr. Oproiu l-a consultat, i-a pus diagnosticul real și l-a programat pentru operație, dar el a refuzat. S-a făcut bine cu un pre­parat naturist. Rețetă: se culeg nuci verzi (bune de dul­ceață), se taie în 4 (cu coajă cu tot), se pun într-o sticlă cu gura largă (sticla să rămână goală cam 2-3 degete), iar peste ele se adaugă țuică tare, dar curată (de țară) și se lasă la macerat mai mult timp. Dacă afară este cald, se lasă la ma­cerat timp de patru săptămâni. Se con­su­mă câte 100 g, cu 30 de minute înainte de mese, de trei ori pe zi. Vă doresc multă sănătate și răbdare! Veți cons­ta­ta sin­gură rezultatele.

FLORINA L. – Slatina

„Sufăr de eczemă seboreică și pitiriazis simplex” (Răspuns pentru FLORENTINA – Focșani, F. AS nr. 1531)

Dragă Florentina, am citit anunțul cu problema ta de să­nătate și sper că soluția pe care ți-o voi recomanda te va vindeca. Și tatăl meu a avut o eczemă pe spate care se în­­­­tindea, avea mâncărimi și era insuportabilă. Din fe­ri­cire, mama mea a găsit un remediu naturist pentru ec­ze­me, pe care i l-a aplicat cu succes tatălui meu. Remediul es­te ur­mătorul: se ia rășină proaspătă de Pin sau Brad și se aplică direct pe eczemă. Se cioplește cu un cuțit o bu­ca­tă de coajă de Brad sau Pin, se așteaptă până curge ră­șina, cu care se unge locul afectat. Îți urez sănătate și Dom­­nul să fie cu tine!

MARIA T. – jud. Vâlcea

„Am diabet și vederea mă lasă pe zi ce trece” (Răspuns pentru VIRGIL – Cluj, F. AS nr. 1533)

Stimate domn, cu aceleași probleme se con­fruntă și ta­tăl meu. De aceea, sunt în măsură să vă ajut cu câteva sfaturi, care în cazul lui au dat rezul­tate. Sucul de Afine, fruc­tele în sine, ceaiul de frun­ze de Afin și de­coc­tul din coa­jă și radăcini fac ade­vă­rate minuni în tratamentul bol­navilor de diabet.

* În primul rând se ia, conform prospectului, Diavit, un supliment naturist din Afine.

* Se beau 50-100 ml suc de Afine zilnic, în cure de două săp­tămâni pe lună. Pot fi con­sumate fructe proaspete (se găsesc la pia­ță), uscate (de la Plafar) sau con­gelate – câte 50-200 g/zi. Ca regulă generală, tratamentul cu fructe sau cu pro­du­se pe bază de Afin se va face intermitent, cu pa­uze între serii.

* Ceaiul din frunze de Afin trebuie folosit zilnic, în loc de apă. În loc de ceai puteți folosi decoc­tul. La un litru de apă se pune o lin­gu­riță de coajă sau rădăcină de Afin și se fierbe la foc mic timp de 30 de mi­nu­­te. Se bea câte o ceaș­că, de trei ori pe zi. Aceste ceaiuri trebuie prepara­te în fiecare zi (după 24 de ore, cea­iu­ri­le de plan­te me­­di­cinale își pierd ca­li­­tățile tera­pe­u­tice).

* Din alimentația dvs. nu tre­buie să lip­sească ceapa, us­tu­ro­iul, morcovii (cru­de sau sub formă de suc), salata ver­de, spanacul, țe­lina, urzicile, varza al­bă, iar dintre fructe – afi­nele, me­rele acrișoare, lămâile. Tra­ta­­men­tul este de du­ra­tă, dar răb­darea și perseverența sunt esen­ți­ale pentru reușită.

Vă doresc succes și să­nă­ta­te!

EMILIA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian