Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

La dezlegat de colinde – PAULA SELING și ȘTEFAN BĂNICĂ

– Anul ăsta, Crăciunul are doi vestitori măreți. Așa cum se cade, pentru ca sărbătoarea să-nceapă bine și să ne putem recunoaște în ea –

PAULA SELING – „Colindăm, Colindăm”

Suntem la capătul unui an plin de amenințări. Viața noastră s-a transfor­mat într-o baricadă. Mereu atenți și la pândă, e greu să mai ce­lebrăm sărbători. Dar Cră­ciu­nul reprezintă o ex­cep­ție, normalitatea de care avem nevoie ca să putem spera. Și cine este oare mai potrivit să ni-l aducă în case decât Paula Seling, stăpână pe un tezaur fantastic de colinde vechi românești? Maramure­șeanca, mai pre­sus de trece­rea timpului și de mode, a pregătit un con­cert special cu cântece de Crăciun. Inti­tulat „Colin­dăm, Colindăm”, concertul ei pro­mite să fie o feerie de iarnă, un prilej de a da grijile la o parte, pen­tru a primi bucuria unică a Crăciunului. „Dragi prieteni, în curând începem să «Colindăm, Colin­dăm» și m-aș bucura tare mult să ne revedem în cadrul turneului pregătit special pentru voi. Primiți cu colinda?”, scrie Paula Seling pe pagina de facebook.

Turneul artistei poartă ti­tlul albumului de debut („Co­lindăm, Colindăm”) apărut în 1997. Dar în cei peste 25 ani de carieră, Paula Seling a lan­sat cinci discuri cu cântece de Crăciun, cel mai nou dintre ele fiind „Steaua Răsare” (2018). Pre­gătiți-vă s-o primiți!

Și pentru că îi place să facă daruri, în luna decembrie, Paula va lansa și o nouă melodie, al că­rei videoclip a fost filmat la Bâlea Lac, pe Trans­fă­gărașan. Iată recoman­darea: „Un nou clip, pen­tru o piesă de iarnă, un cântec vechi, cu par­fum «arhaic», plin de culori. În curând…”.

Din 5 decembrie, Paula Seling pleacă la colindat prin țară. Programul arată astfel: Constanța – 5 dec.; Ploiești – 7 dec. (va susține două reprezentații); București – 8 dec.; Brașov – 10 dec. (un dublu concert); Cluj – 11 dec.; Deva -12 dec.; Timișoara – 13 dec.; Galați – 15 dec.; Focșani – 17 dec.; Iași – 21 dec.; Botoșani – 22 dec. Turneul ei se va ter­mina pe 23 decembrie, la Piatra– Neamț.

(Tichete pentru acest eveniment găsiți pe bilete.sublime.ro sau în rețeaua Iabilet.)

ȘTEFAN BĂNICĂ – Trei concerte extraordinare

După o pauză de doi ani, impusă de pandemie și restricții, Ștefan Bănică revine în luna Decem­brie, la Sala Palatului din Capi­tală, cu celebrele lui Concerte de Cră­ciun.

Actor, com­pozi­tor, interpret, regizor, producă­tor, cu o ca­rieră artistică de pes­te 35 de ani, Bănică este un artist fără ge­nerație, idol, deopo­tri­vă, pen­tru maturi și tineri. Dovadă sunt și spec­tacolele lui de Crăciun, repetate, adesea, la cererea spectato­rilor. O rețetă a succesului rezis­tentă la timp.

Cu 16 albume de autor, premiate cu 6 discuri de aur și două de platină, cu zeci de videoclipuri muzicale, și peste 30 de roluri în film și teatru, Bănică este un reper în lumea artistică românească. Nu e, deci, de mirare că are mulțimi de fani, ceea ce se vede și atunci când susține concerte.

Inițial, artistul a anunțat două spectacole de Crăciun, pe 16 și 17 decembrie, dar cum biletele s-au epuizat în foarte scurt timp, Bănică a mai adăugat o reprezentație. „Sunt bucuros să aflu că doriți să veniți în număr atât de mare la concertele mele de Crăciun, de la Sala Palatului. Concertele anunțate pe 16 și 17 decembrie sunt deja SOLD OUT. Mulțumesc! Așa că, împreună cu organiza­torii, am decis suplimentarea cu încă un concert, pe 15 decembrie. Vă aștept cu drag, pe 15, 16, 17 decembrie, de la ora 19:30, pentru al nouăsprezece­lea an la Sala Pa­latului, ca să fim din nou împreună, după doi ani, și să trăim acea energie unică, magică a concertului de Cră­ciun”, li se adresează Ștefan Bănică fanilor săi.

O altă surpriză pregătită de artist este și noua sa melodie, „Cât mi-e de dor”, lansată pe 23 noiembrie, în colaborare cu Connect-R (o puteți asculta pe paginile de YouTube ale celor doi artiști). „Piesa asta a venit lin, într-o după amiază. Și textul a venit imediat, dar cu o temă care m-a sur­prins la început. Parcă l-a dictat cineva. Eu, mai întâi compun muzica, apoi scriu textul. După ce am terminat cântecul și am ascultat vorbele, am simțit nevoia instinctiv de încă cineva care să împărtă­șească cu mine aceeași experiență. Și, uite așa, am ajuns la Connect-R, care a adus în cântec propria lui poveste. Ne-am înțeles per­fect, de la început… Piesa, așa cum e orchestrată, mă scoate din zona mea de confort. A fost o provocare pen­tru mine. Sper să vă pla­că și să vă emoționeze. Este un cântec despre bunicii noștri”.

(Pentru concertul de Crăciun al lui Ștefan Bă­nică din 15 decembrie mai găsiți bilete doar la categoria VIP – 350 lei – în rețeaua Iabilet.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian