Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ce pot face pentru refacerea florei intestinale la copii?” (Răspuns pentru MARIA – Timișoara, F. AS nr. 1168)

Foto: Shutterstock

1. Stimată doamnă, simptomele descrise pot să apară și din cauza unei anumite insuficiențe hepa­tice. De aceea cred că e bine să faceți și câteva in­vestigații în acest sens. Iată câteva posibile remedii naturiste:

– Pen­tru refacerea florei intestinale este foarte eficient lac­to­ba­cilul Acidophilus.

– Apă de orez: o lingură de orez se fierbe într-o jumătate de litru apă.

– Infuzie de afi­ne, chimen (semințe), puțin co­riandru (semințe), puțin le­uștean (frunze) și Mentă.

– Iaurtul ajută la menținerea unei flore nor­male, pe când laptele dulce și brânzeturile fa­vo­ri­zează fermentațiile din colon. Rețetă de aliment cu ia­urt: se amestecă germeni de grâu (care se găsesc în ma­ga­zinele naturiste), puțin morcov crud dat pe răzătoarea măruntă, iaurt și puțină miere de albine.

– În general, în­cercați să nu îi dați fetiței mai mult de trei mese pe zi, iar mâncarea trebuie să fie bine mestecată.

SERGIU B. – București

2. Folosiți Triferment după fiecare masă prin­ci­pală. Con­­sultați medicul pediatru pentru a vă sta­bili corect do­za. Probleme ase­mă­nă­toare am avut și eu cu fetița mea chiar de la naș­tere. Aceste pro­bleme au devenit de­o­sebit de grave după vaccinul anti­polio­mielitic, când nu mai putea să mă­nânce nimic, având sca­une dia­re­i­ce, chiar cu sânge, când orice pi­că­tură de lap­te îi pro­vo­ca dureri de nesupor­tat, nepu­tân­du-se odih­ni nicio cli­pă. În ur­ma mul­tor ana­lize și în­cercări ne­re­u­șite de tra­­ta­men­te sofis­ti­cate, i s-a sta­bilit acest tra­ta­ment ca­re, pe cât a fost de simplu, pe atât a fost de mi­ra­cu­­los.

RODICA S.

„Sufăr de psoriazis, extins pe față” (Răspuns pentru MARIOARA RĂICAN – Deva, F. AS nr. 1504)

Sufăr de ace­eași boa­lă și am în­cercat întâi cu ungu­ente re­co­man­date de dermatologi, dar mă sim­țeam tot mai rău. Am fă­cut apoi terapie cu raze ultraviolete (PUVA) într-un spi­tal, eram aproa­pe vinde­cat după o lună, dar curând după aceea mi-au cres­cut alunițele de pe corp și am aflat din di­verse surse că trata­mentul poa­te produce cancer de piele, așa că am renunțat. Am fost iarăși mai rău, până am des­coperit tratamentele ho­meopatice, care au făcut mi­nuni în ceea ce mă privește: psoriazisul mi-a dis­pă­rut total vre­me de doi ani, iar când mi-a reapărut, a fost într-o formă atât de ușoară, încât pot să uit de el: câteva pete și foarte rar mâncărimi, dar numai dacă mă scarpin. E ca și cum n-ar fi, după chinurile de dinainte. Deci, vă re­comand cu multă încredere și un tratament ho­meo­patic – dar e foarte important să vă vadă un medic bun! – și, în plus, pe cât se poate, ignorați boala, chiar da­că pare imposibil. Vă doresc sănă­tate!

MARIAN G. – Brăila

„Am condropatie la ambii genunchi” (Răspuns pentru S. T. – Alba-Iulia, F. AS nr. 1509)

Pentru afecțiunile sistemului osos există ungu­en­tul OS­TEO­CICATRAT TR pe bază de Tătăneasă (Symphy­tum officinale) și Rostopască (Chelido­nium majus). Tă­tă­nea­sa este foarte eficientă în com­bate­rea durerilor ar­ti­cu­lare (are rol antiinfla­mator) și con­tribuie la refacerea ca­lusului osos, resoarbe monturile și ciocurile osoase. Pro­dus natu­rist fără efecte toxice, unguentul este în­re­gistrat ca produs de uz veterinar și este folosit cu succes și în tera­peutica umană, în afecțiunile prezentate mai sus.

GABI D.

„Am fost diagnosticată cu spasmofilie” (Răspuns pentru MIHAELA S. – Galați, F. AS nr. 1523)

1. Se spală o cană de grâu și se pune la fiert cu patru căni (aceeași măsură) de apă. Se fierbe până ce rămâne o cană de zeamă, care se consumă pe sto­macul gol, numai joia dimineața. De menționat că boabele de grâu fiert se pot consuma în restul zi­lei, amestecate cu mere sau nuci. De asemenea, pe parcursul zilei nu se bea alcool. Tra­ta­mentul este simplu și eficient, dar de lungă durată; prac­tic, se reia ori de câte ori este nevoie. Re­țeta îi aparține ves­­titei Vanga din Bulgaria și o urmez și acum, după doi ani de când m-am vindecat de spasmofilie, în­trucât este be­nefică și în alte afecțiuni. Multă sănătate!

LUCREȚIA – Bacău

2. Vă recomand o rețetă testată, cu efi­ciență 100%, pentru spasmofilie: –    30 ouă de găină (de la țară) se in­tro­duc într-un vas sau borcan de 5 kg. –    Se storc 6 kg lămâi (zeama) peste ouă. După o săptămână se scot pielițele de la ouă și con­ținutul se freacă bine. După aceasta, se adaugă 2 kg miere de albine (de luna mai). Tot conținutul, care în prealabil a fost în borcan de sticlă, se închide cu capac filetat. Cura se face primăvara și toamna. Se ține la temperatura de 7-10°C. Se consumă câte 75 g de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înaintea me­se­lor principale. Se repetă doi ani conse­cutiv. Multă să­nă­tate!

EUGENIA – Timișoara

„Am fost diagnosticat cu agorafobie și atacuri de panică” (Răspuns pentru LAURENȚIU – Galați, F. AS nr. 1531)

Vă puteți vindeca, însă tre­buie să vă înarmați cu multă voință și multă speranță! Din scrisoa­rea dvs. reiese că nu ieșiți din casă, probabil de teamă că veți suferi un atac de panică. Va trebui să încer­cați să în­vingeți această teamă prin a ieși din casă, la început însoțit de ci­ne­va (o per­soană apropiată) și apoi singur. „Expu­nerea”, căci așa se nu­mește această teh­nică, va trebui să dureze destul de puțin pentru în­ceput și trebuie să creas­că pro­gresiv. Încercați să ieșiți câte 10 mi­nute pe zi în pri­ma săptămână, după care rămâneți cât mai mult afară și în­de­păr­tați-vă cât mai mult de casă! În tot acest timp, este bine să aveți o „vorbă interioară” pozitivă, de ge­nul: „Sunt cal­m, sunt per­fect relaxat, nimic rău nu mi se poate în­tâmpla!”. Repetați de câte 30 de ori, gân­dindu-vă la zilele când afară vă simțeați bine. De asemenea, în­cer­cați să vă bucurați, în momen­tele expunerii, de tot ce vă înconjoară: copaci, flori, soare, chiar și ploaia poate fi uneori in­te­re­santă! Bine ar fi să învățați și niște tehnici de re­laxare. Dacă anxietatea este atât de mare încât nu vă poate per­mite expune­rea, încercați un tratament natu­rist: Se­dolcalm, Pas­siflora, Nervosedin; sunt an­xio­litice na­tu­­rale și nu dau depen­dență! Evitați cât mai mult posibil anxio­li­ticele și tranchilizantele alo­pate, ce pot da ușor de­pen­dență! Vă doresc multă sănătate!

MIHAELA S. – Alba-Iulia

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian