Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Pentru Matei, Crăciunul înseamnă încercarea vieții lui”

În atenția doamnei director Sânziana Pop,

Numele meu este Irninis Miricioiu și apelez la dvs. și la cititorii revistei „Formula AS”, ca unică speranță de ajutor, pentru un copil al cărui destin a fost frânt de un cuvânt care stârnește fiori oricărui om care îl aude: cancer.

Sunt mamă și nu am putut rămâne impasibilă la suferința colegilor mei, Ana Maria și Alin Ca­ra­via, editori de imagine la Televiziunea Română, atunci când au aflat că Matei, fiul lor în vârstă de doar 15 ani, a fost diagnosticat cu meduloblastom cu nodularitate extensivă grad IV, o formă agre­sivă de cancer la creier. În urmă cu două luni, uni­versul lui Matei, adoles­cen­tul conștiincios, cu­minte și sensibil, s-a făcut cioburi, atunci când, din senin, a început să aibă amețeli și dureri agresive de cap, care l-au imobilizat la pat și i-au schimbat pentru totdeauna cursul vieții. Nu a mai putut să meargă la fotbal, sport în care face performanță, nu și-a mai putut vedea colegii de la Colegiul Na­țional „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești, nu a mai putut ieși cu prietenii, fiind țintuit pe un pat de spital. În loc să se bucure de viață și să aștepte Crăciunul alături de familia lui, a fost pus în fața celei mai grele încercări pe care o poate duce un om: bătălia pentru viață.

După o serie de investigații amănunțite, a venit dignosticul care ne-a cutremurat pe toți: o tumoră cerebrală, care trebuia eliminată urgent, pentru că amenința să se mărească și îi amenința viața copilului. Ziua de 16 noiembrie a fost cea în care Matei a fost operat într-o clinică din Italia. Chiar de Sfântul Matei, în speranța că poate Dumnezeu va face o minune și îi va reda o viață normală. Însă adevăratul calvar abia atunci a început: Matei are nevoie de chimioterapie și radioterapie, o veste care a venit ca un trăsnet, pentru întreaga familie, pentru că părinții sunt oameni modești, care nu își permit să susțină din veniturile familiei costurile unui tratament în străinătate, un tratament de care atârnă, ca de un fir de ață, viața copilului lor. Având cunoștință despre misiunea umanitară pe care „Formula AS” o face de zeci de ani, am în­drăznit să vă scriu, apelând la dumnevoastră și la cititorii revistei, pentru a deveni îngerii lui Matei, oameni care, prin contribuția lor, îl pot ajuta să învingă în lupta pen­tru viață. Numără­toa­rea inver­să a în­ceput. Orice minut contează. La fel și orice leu pe care îl strângem, având în vedere că este nevo­ie de un tratament pe termen lung. Dacă pentru noi, cei care avem copii sănătoși, Crăciunul în­seam­nă o perioadă de grație, plină de bucurii, pen­tru Matei, Crăciunul înseamnă încercarea vieții lui, un copil singur și speriat, față în față cu cancerul.

Dragi cititori ai revistei „Formula AS”, vă rog din tot sufletul meu de mamă, ca printre darurile pe care le pregătiți pentru cei dragi, să fie și unul pen­tru Matei: o spe­ranță la viață. Aju­tați-i părinții să poa­tă susține financiar tratamentele la clinica din Ro­ma, acolo unde este internat în prezent. Pu­țin cu puțin se face mult. Se face viață.

Vă mulțumesc tututor! Vă doresc Crăciun Fe­ricit și multă sănătate copiilor! Pentru toți cei care vor și pot să ajute, atașez conturile deschise pe numele ANA MARIA CA­RAVIA MO­RO­IA­NU, la Banca Raiffeisen, SWIFT: RZBRROBU:

– RO57 RZBR 0000 0600 2414 3443 – Cont RON

-    RO04 RZBR 0000 0600 2414 3912 – Cont EURO

Revolut: RO21 BREL 0005 5258 4614 0100 sau ANA MARIA C:@anamaraiv2

IRNINIS MIRICIOIU

„Am 5 copii. Avem nevoie de lemne și îmbrăcăminte”

Bună ziua,

Sunt Sztașac Simona Ștefania, flotantă în orașul Ștei, județul Bihor, și vă rog foarte mult să mă ajutați și pe mine. Am 5 copii și sunt despărțită de soțul meu. Vine iarna și mi-e groază de frig. Ne tre­buie lemne și îmbrăcăminte pentru copii. Sunt în vârstă de 35 de ani. Ați ajutat mulți oameni ne­căjiți, vă rog ajutați-mă și pe mine, să trecem Cră­ciunul cu o farfurie de mâncare pe masă.

Pentru cei care vor să ne ajute cu încălțări și hăi­nuțe pentru copiii noștri (și omul care-mi stă ală­turi acum are 2 copii), iată detalii: Mario, 12 ani (măsura 36 la pantofi); Sergiu, 10 ani (măsura 35); Mirabela, 13 ani (măsura 36); Liviu, 11 ani (măsura 35); Martin, 7 ani (măsura 34); Alex, 5 ani (măsura 31); Andrei, 3 ani (măsura 24).

SZTAȘAC SIMONA ȘTEFANIA – str. Garofiței nr. 6, ap. 2, loc. Ștei, jud. Bihor, cod 417320

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian