Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama are o eroziune pe vezică”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, mama mea, în vârstă de 61 de ani, a fost internată de urgență pen­tru că urina mai mult sânge. I s-a pus diagnosticul: eroziune pe vezică cu hematurie puternică. A fost caute­rizată pe vezică, însă medicii nu sunt convinși că problema s-a rezolvat. Ne-au spus că ea a apărut, ca urmare a ședințelor de iradiere la care a fost supusă, în urmă cu șase ani, pentru cancer la co­lon. Vezica mamei este foarte iradiată și poate ceda oricând. Din tot sufletul vă rog să ne ajutați cu un sfat. Acum mama e la pat, cu per­fuzii și sondă în vezică. Vă mulțumesc și urez tuturor Sărbători cu bine!

MELANIA – Brașov

(Farmacia Faltis din Brăila prepară medi­camente cu mare eficiență în sângerări. Sunați la tel. 0239.61.59.31.)

„Fratele meu are pneu­monie interstițială idiopatică”

Fratele meu are 43 ani și a fost diagnosticat cu pneu­monie interstițială idiopatică. Face tra­tament cu ciclo­fosfamidă, dar starea lui de sănă­tate nu s-a îmbunătățit. Aș dori să știu dacă există un tratament naturist. Îi rog și pe spe­cialiștii dvs. să-mi răspundă. Cu mii de mul­țu­miri,

RALUCA D. – București

„Sufăr de erizipel recidivant”

Stimată redacție, am 59 de ani și sufăr de edem limfatic la mâna dreap­­tă (am fost operată, în urmă cu opt ani, de cancer de sân). A­cum patru ani, la aceeași mână am făcut eri­zi­pel – o boală infecțioasă care a cedat doar la tratamentul cu Pe­ni­ci­li­nă 10-15 mi­li­oa­ne U.I. Am mai luat su­pli­mente alimentare pen­tru creș­terea imu­nității, am făcut și un vaccin an­timicrobian, dar cu toate aces­tea, erizipelul re­ci­di­vea­ză de două ori pe an, ma­ni­fes­tându-se cu fe­bră, roșeața mâi­nii, dureri și mână foar­te grea. Vă rog să mă ajutați prin recoman­darea unui tra­ta­ment naturist sau me­di­ca­mentos care să dea rezul­tate. Sunteți ultima mea speranță. Vă mulțumesc an­ti­ci­pat.

OANA F. – București

„Caut un tratament pentru otomicoză”

Fiul meu, în vârstă de 16 ani, a fost diagnos­ticat cu otomicoză și, deși face tratament de aproape trei luni, nu sunt semne de vindecare. Are în continuare supurații și mâncărimi. A făcut tratament cu Nizoral (două cutii) și picături lo­cale. În plus, i-am pus usturoi, câte o bucată, în pansament steril, în fiecare ureche. Îmi poate recomanda cineva un alt tratament eficient? Vă mulțu­mesc.

CLARA – Oradea

„Am sinuzită purulentă rezistentă la antibiotice”

Vă scriu pentru a vă cere sprijinul: sufăr de si­nu­­zi­tă frontală și maxilară purulentă. Puroiul nu se drenează prin puncție și mi se scur­ge în gât,    împiedicându-mă să respir cum trebuie. Nici antibioticele nu își fac efectul. Am de­seori dureri puter­nice de cap, nici nu mă pot concentra din cauza lor. Sunt contabilă, lucrez cu cifre și mi-e teamă să nu fac vreo gre­șeală la serviciu. Vă rog să îmi re­comandați un trata­ment na­tu­rist. Vă mulțumesc.

MARGARETA – Focșani

„Sufăr de o boală autoimună: pemfigus vulgar”

Dragă redacție, am 61 de ani și în urmă cu patru ani am fost diagnosticată cu pem­figus vul­gar cu localizare în gât și în gură. Este o boală autoimună, căreia nu i s-a găsit încă vindecarea. Se tratează doar simptomele, cu corticosteroizi. Am dureri cum­plite în gât, arsuri de neimaginat (ca și cum ai înghiți un cărbune încins) și senzație de corp străin în gât. Nu pot mânca, foarte greu înghit și apa. De o lună am început să iau un medicament pe bază de cortizon, Medrol, și fac la fiecare trei săptămâni o in­jecție cu Diprophos. Nu văd niciun rezul­tat în urma tratamentului. Îi rog pe cititorii re­vis­tei care s-au confruntat cu această boală să-mi reco­mande un tratament naturist sau alopat (dar nu pe bază de cortizon). Cu mii de mulțumiri,

SMARANDA

„Caut un leac pentru keratoză pilară”

Vă rog să o ajutați și pe fetița mea, în vârstă de 4 ani. S-a născut sănătoasă, dar la vârsta de un an, i-a apărut o erupție pe piele. Me­dicii au diagnosticat-o cu keratoză pilară (popular, „piele de găină”) și mi-au spus că este o boală de piele care nu se vindecă, dar care ar putea trece de la sine, la puber­tate. Pielea fetiței este foarte us­cată, aspră la atingere. Am în­cercat tot felul de cre­me, solu­ții și băi de plante… Vă rog din suflet să mă ajutați pentru că această erup­ție, foarte inestetică, a început să o afecteze și psihic. Vă mulțu­mesc!

BIANCA T.

„Am un polip hiperplazic la stomac”

Sufăr de gastrită de reflux și am un polip hi­perplazic la stomac. Aș dori un tratament natu­rist, poate știe cineva cum să mă ajute. Vă mul­țumesc mult.

LAVINIA

„Ce pot face pentru senzația de nisip în ochi?”

Acum un an a început să-mi lăcrimeze ochiul drept și aveam senzația de „nisip în ochi”. După o vreme, acest disconfort a apărut și la ochiul stâng. Am fost la medic, am încercat mai multe tratamente, dar degeaba. Mă puteți ajuta cu un sfat? Vă mulțumesc.

CĂTĂLINA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian