Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Urinez des și mult” (Răspuns pentru IUSTINA B., F. AS nr. 1453)

Foto: Shutterstock

* S-ar putea să aveți o fistulă a vezicii urinare. Leac bun pentru ce aveți: se rad câteva rădăcini de pătrunjel (crud) din care se mănâncă de mai multe ori pe zi. Se face și o supă de pătrunjel rădăcini. Luați, alternativ, o zi rădăcinile rase, o zi – supa. Și una și alta se înghit lent, câte o lingură, la interval de o oră. După 3 zile se simte ameliorarea, după 10 zile, vezica urinară va funcționa normal.

* Beți ceai de Crețișoară – 4 căni pe zi. Frecați ușor partea regiunii vezicale cu tinctură de Traista-ciobanului.

* Luați seara, la culcare, o linguriță de miere. Luți vitaminele B1 și B6, alternativ, câte o pastilă, dimineața, timp de 2 săptămâni.

Alt tratament bun: Într-un pahar cu apă caldă se pune o linguriță suc de Rostopască și o linguriță ulei de măsline. Înainte de mese, se bea câte un pahar de 3 ori pe zi. Vindecă! (Sucul de usturoi îl obțineți prin mixare și strecurare prin tifon.) Se bea până la vindecare, care nu va întârzia.

Multă sănătate!

C. S. – București

„Sufăr de sindromul picioarelor neliniștite” (Răspuns pentru VICTOR D. – Râmnicu Vâlcea, F. AS nr. 1457)

Stimate domn, și eu sufăr de acest cumplit sin­drom, de peste 10 ani. Mi-a făcut viața (mai ales nopțile) un calvar. Nu există alt tratament, decât cel alopat, recomandat de un doctor psihiatru. Eu am apelat la un psihiatru foarte bun, care, cu ajutorul unui tratament adecvat, a reușit, treptat, să-mi țină această năpastă sub control. Boala nu se vindecă niciodată, ca orice afecțiune psi­hică, de altfel, dar poate fi ținută sub control și viața dvs. poate re­veni la normal. Trata­mentul nu are efecte secundare și este singurul care vă aduce alinarea simptomelor. Tot ce aveți nevoie este un psihiatru cu experiență. Mult succes!

ANCA V. – București

„Tatăl meu este chinuit de ciocuri la călcâie” (Răspuns pentru RAREȘ – Craiova, F. AS nr. 1457)

Luați de la farmacie pudră de rădăcină de Tătăneasă, pe care o amestecați cu tinctură de Tătăneasă până devine pastă. Pansați ciocurile cu această pastă. Dacă nu găsiți pudră, luați bucățele de rădăcină pe care le măcinați în râșnița de cafea. Leacul l-am găsit în „Formula AS”, acum vreo zece ani, și așa am scă­pat de ciocuri, într-o lună. Multă sănătate!

DARIA – Piatra Neamț

„Mama a fost diagnosticată cu melanom malign la ureche” (Răspuns pentru GINA S. – Slobozia, F. AS nr. 1532)

Bună ziua, dragă redacție! Îmi place mult să citesc revista „Formula AS” și văzând o întrebare a unei cititoare m-am hotărât să vă scriu, sperând să fiu de folos. Vecina mea, care m-a crescut la un moment dat, a primit și ea acest diagnostic, mela­nom malign, tot la ureche. A umblat prin multe spitale, dar nu vedea nici o îmbunătățire. Am găsit în colecția mea de reviste „Formula AS” un pacient care scria despre cabinetul „Lacrima Naturii”, unde a făcut un tratament și s-a vindecat. Am luat legă­tura cu el și am ajuns și eu, cu vecina mea dragă, la acest cabinet. Doamna doctor i-a întocmit o schemă de tratament și un regim alimentar. Din prima săp­tămână, au început să se vadă îmbunătățiri. Trata­mentul a fost de uz intern și extern, i s-a dat să facă o cataplasmă dintr-un ulei din mai multe plante și o pulbere din mai multe ciuperci. În decurs de 6 luni, melanomul a fost vindecat, iar acum nu mai are nici-o problemă.

Vă mulțumesc că existați și ne ajutați atât de mult, cu atât de multe remedii și sfaturi atât de bune! Cu respect,

TABITA COVALIUL – Rădăuți, tel. 0721/96.83.82

„Fiica mea are afte bucale” (Răspuns pentru RODICA – București, F. AS nr. 1546)

Aftele bucale apar datorită unor agenți patogeni, cum ar fi bacterii sau viruși, sau unor agenți fizici sau chimici. De asemenea, apar din cauza unei imu­nități scăzute.

Pentru vindecarea aftelor faceți gargară, de două ori pe zi, cu infuzie din următoarele plante: frun­ze de Afin, Busuioc, Sulfină, petale de Tran­dafir. Ceaiurile se prepară din 1-2 lingurițe de plan­tă, la 250 ml apă clocotită.

* Gargară cu bicarbonat de sodiu: o linguriță de bicarbonat la 100 ml apă caldă. Nu înghițiți lichidul.

* Consumați legume și fructe proaspete.

* După fiecare masă clătiți-vă gura cu unul din aceste preparate, inclusiv seara, înainte de culcare, fără să mai consumați ceva.

* Evitați condimentele, mezelurile, grăsimile.

* Consumați dulceață de Trandafiri, făcută în casă. Luați o linguriță de dulceață, o țineți mai mult în gură, după care o înghițiți.

* Pentru gargară mai puteți folosi propolis sau bitter suedez.

Vă doresc multă sănătate!

N.G. ZAMFIR – Drăgășani

„Ce pot face pentru senzația de nisip în ochi?” (Răspuns pentru CĂTĂLINA, F. AS nr. 1549)

E nevoie de un consult la un medic oftalmolog specialist dintr-un spital sau un cabinet particular dotat cu aparatură de ultimă ge­nerație. Aveți nevoie de o tri­mitere de la medicul de familie și o pro­gramare. Dacă aveți pro­bleme cu ochii, similare cu ale mele – glau­com și cataractă – și faceți trata­mente cu diferite picături, aceste senzații de nisip în ochi, lăcrimare, înroșirea ochi­lor, usturimi, mân­că­rimi, sunt reacții adverse ale medi­camen­telor folosite perioade lungi de timp (2-3 ani). Sunt menționate aceste reacții și în prospectele me­dicamentelor. Așa am avut și eu: herpes la ochi, senzație de nisip în ochi (keratită), o rană pe cornee, o eroziune care irită ochiul. Se tra­tează în una–două săptămâni și se vindecă. Trebuie schimbată medi­cația. Multă să­nătate!

AURELIA U. – Târgu Mureș

„Caut un leac pentru keratoză pilară” (Răspuns pentru BIANCA T., F. AS nr. 1549)

Și eu am avut și probabil am încă o formă de keratoză lichenoidă, un lichen pe piele declarat nevindecabil și fără tratament. Una din pete, bă­nuită a fi cancer, am operat-o. Ulterior, am aflat că ar putea ajuta uleiul de cânepă, pe care l-am găsit la Farmacia Tei din București. Nu irită pielea. Faceți una-două aplicări pe zi și urmăriți efectele. Mie mi-au dispărut petele apărute atunci cât și cele care au apărut ulterior. Multă sănătate!

VIOREL C. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian