Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru MARILENA – București, F. AS nr. 1550: „Mama a fost operată de neoplasm mamar”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Din păcate, cancerul mamar poate ucide prin metastazare, pe cale limfatică și san­guină în alte părți ale corpului. Când cancerul este depistat și tratat la timp, dacă este limitat la canalele lactifere, când tumora este mică și înainte ca celelalte celule maligne să se răs­pândească la ganglionii limfatici, șansele de tratare cu succes sunt de 90-95%. Înțeleg din cele relatate că mama dumneavoastră a depășit această fază, prin practicarea celei mai invazive metode (ablație de sân cu evi­dare ganglio­nară), caz în care nu-mi ră­mâne decât să vă fac cunos­cute metodele de trata­ment post-operator.

Așadar, tratamentul pentru cancerul mamar depinde de mulți factori, dar de cele mai multe ori, presupune o com­binație de tratament chirur­gical, radioterapie hormo­no­te­rapie (înțeleg că i se ad­mi­nistrează Tamoxifen) și chi­mioterapie. Inconve­nien­tul constă în faptul că admi­nis­trarea Tamoxifenului poate produce, uneori, dezvoltarea unui nou neoplasm, cu pre­dilecție cu localizare uterină. Pentru acest motiv, pacientele care au beneficiat de tratament de substituție hor­monală cu estrogeni sunt sfătuite să-l întrerupă.

Anticorpii monoclonali (MOAB) fac parte și ei din tratamentul anti-cancer. Includ medicamentul Transtuzumab (Herceptin) și au afinitate pe supra­fața celulelor canceroase, fiind util pentru cancerul care produce cantități crescute de HER-2-neu.

Nu voi vorbi despre radioterapie, deoarece se pare că nu este necesară o astfel de procedură. În schimb, vă propun următorul tratament naturist adecvat cancerului de sân operat: Graviola, Casi­novita (vit. B17), Ulei de Tămâie, Ulei de canabis (pe cutie trebuie sa scrie CBD). Seleniu organic 400 mcg zilnic, luate în priza unică, dimineața pe stomacul gol. Celelalte remedii naturiste se vor administra conform prospectului. Pentru lămuriri suplimentare, contactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

„Sufăr de otomastoidită cronică colesteatomatoasă” (Răspuns pentru FLORICA D. – jud. Iași, F. AS nr. 1548)

Otita medie supurată cronică este o afecțiune inflamatorie a mucoperiostului urechii me­dii, caracterizată prin exis­tența unei perforații timpanale și a unui proces supurativ microbian. Se clasifică în otită supurată cronică simplă (bene­ficiază de tratament me­dicamentos și naturist) și otită medie supurată cro­nică colesteatomatoasă, care necesită pentru vindecare tratament combinat, chirurgical și medicamentos. Otita medie supurată cronică sim­plă se caracterizează clinic printr-o otoree sero-mu­coasă recidivantă, cu perioade de suprainfecție bacteriană cu scurgere purulentă și o moderată hi­po­acuzie (scădere de auz). Tratamentul în otita me­die supurată cronică simplă este complex (local, loco-regional, general) și insistent. Planul tera­peu­tic se poate schematiza astfel:

* Recoltarea secreției otice pentru efecuarea antibio-fungigramei.

* Tratament local cu aspirația secrețiilor, toaletă cu alcool boricat 4%, instilații de soluții antiseptice (Betadină diluată), Propolis (soluție 10%, cu acțiune antimicrobiană, antifungică, anti­inflamatorie și imunostimulentă).

* Efectuarea a 10 ședințe de unde scurte (doza 2, câte 10 minute, regiunea mastoidiană).

* Tratament loco-regional, patogenic: asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare, dezobstrucție nazo-farin­giană, corectarea disfuncției tubare (trompa Eusta­che) prin aerosoli medicamentoși și aerosolo-sali­no-terapie.

* Tratament general, care constă în terapia alergiei (Coacăz-negru – monodoze buvabile și ceai din Trei-frați-pătați), susținerea terenului imu­nologic cu Imunorezistan (extract din Echinacea), și al hipovitaminozelor cu Sirop vitaminizant (ex­tract natural de Măceșe și Că­tină – Fares) și 10 injecții cu vi­tamina B1 și B6, câte una pe zi!

* În cazul evoluției nefa­vo­rabile cu apariția complicațiilor (otomastoidită), tratamentul este chirurgical, urmat de pan­samente locale și controale pe­riodice la medicul specialist O.R.L., până la vindecarea com­pletă.

Tratamentul complex (natu­rist și alopat) al otitei cronice supurate recidivante se efectu­ează la cabinetul medical ORL dr. I. Gh. Mărginean din Si­biu.

Pentru pacienții din țară și străi­nătate, se asigură cazare, ma­să și transport.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„La doar 25 de ani, am circulația periferică deficitară” (Răspuns pentru DIANA F., – București, F. AS nr. 1547)

Ion Bobaru

Dragă Diana, este justificată preocuparea ta privind problemele cu circulația periferică. Dacă se cronicizează, va fi afectat întreg sistemul venos și vor apărea varice, ulcere varicoase, afecțiuni car­dia­ce și alte tulburări motorii. Vinișoarele mici de sânge (pe picioare, pe mâini sau față) sunt simp­tomele unei fragilități capilare numite telan­giec­tazie. Capilarele sunt dilatate și uneori se sparg.

Principalele cauze ale telangiectaziei sunt: de natură genetică (moștenire de la părinți), expunere prelungită la frig, soare, statul permanent în picioa­re, fumatul excesiv (dar spuneți că nu fumați), ali­mentație nesănătoasă (cu regimuri dispropor­țio­nate în triada proteine/glucide/lipide). De ase­me­nea, unele boli de piele (lupus eritematos, pem­figus vul­gar, acnee rozacee) au ca simptom te­langiectazia. Întrebi dacă gimnastica este de folos. Gimnastica forțată poate întreține și accentua apa­riția telan­giectaziei.

Pentru circulația periferică deficitară, pe lângă tratamentul clasic (medicamente alopate, laser, chi­rurgie vasculară sau scleroterapie), recomand și un tratament holistic, care presupune utilizarea unor preparate farmaceutice din plante medicinale.

Se fac tratamente atât intern, cât și extern.

Pentru uz intern: Saschiu, Salcâm japonez, Măceș, Ginkgo biloba, tescovină. (Farmacia Faltis are pe stoc plantele menționate mai sus pe care le cul­tivă în grădina proprie sau le culege din flora spontană.)

* Saschiu – se utilizează partea aeriană a plantei. Vincamina din com­poziția Saschiului regularizează fluxul sanguin la nivelul capilarelor.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de pică­turi, de 2 ori pe zi.

Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml de vin (2 lin­guri) pe zi, după masă.

* Salcâm japonez – se folosesc bobocii florali, care conțin rutozid și vitamina PP. Acestea cresc permeabilitatea pereților vaselor capilare.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Măceș – se folosesc fructele uscate, fără semințe, bogate în vitamina C care ajută la reface­rea capilarelor sparte.

Pulbere: se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml de vin (2 lin­guri) pe zi, după masă.

* Ginkgo biloba – se folosesc frunzele, bo­gate în bioflavonoide, benefice pentru troficita­tea capilarelor.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml de vin (2 linguri) pe zi, după masă.

* Tescovină – se folosesc cojile și semințele de la strugurii roșii. Tescovina conține resveratrol, antociani (pigmenți solubili în apă) și acizi grași nesaturați, benefici pentru elasticitatea vaselor ca­pi­lare.

Pulbere: Se iau câte 2 lingurițe de pulbere pe zi, după masă, în iaurt, sana, lapte bătut sau miere.

Capsule: Se iau câte 3 capsule pe zi.

Tinctură: Se administrează de 3 ori câte 30 de picături pe zi, după masă.

(Ceaiurile și tincturile se pot folosi simple sau în amestec. Farmacia Faltis are un mix de tincturi din aceste plante. Preparatul se numește Venotrof.)

Pentru uz extern

Pentru a îmbunătăți circulația periferică defici­tară, Farmacia Faltis prepară o cremă specială care are în compoziție extract moale de: Castan sălbatic, Salcâm japonez și tescovină.

Notă: Aceste recomandări nu substituie un con­sult medical de specialitate. Ele completează tera­pia medicală prescrisă de medicii curanți.

Dacă sunteți interesată de unele din preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Ro­mână sau Fan Courier cu plata ramburs la pri­mirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Sora mea are un nodul rece la tiroidă” (Răspuns pentru LUMINIȚA – Brăila, F. AS nr. 1546)

Sora dumneavoastră are instincte bune: dacă medicii elimină tiroida, ce pun în loc? Orice organ are o funcție foarte impor­tantă, inclusiv apendicele!

Argila „ALGO” dizolvă lent și fără efecte se­cun­dare acel nodul, câțiva mi­limetri în fiecare lună. Nu ați mențio­nat ce dimensiuni are, nu pot să esti­mez în cât timp dispare integral. Îi recomand surorii dvs. să consume 150 g argilă „ALGO” pe zi. După 3 luni, să facă o ecografie și să mă contacteze. Detalii la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian