Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Ajutați-mă să-mi ajut fiul”

Dragă „Formula AS”, revistă citită și de mine de foarte mulți ani,

Sunt o femeie în vârstă de 84 de ani, cu multe suferințe grele: am fost operată de cancer renal în urmă cu mulți ani și supra­viețuiesc cu un singur rinichi, și acesta bolnav. În 2015, am suferit un AVC, în urma căruia am rămas cu handicap sever, necesitând o femeie care mă îngrijește câteva ore pe zi, uneori vine și noaptea. „Formula AS” m-a mai ajutat în urmă cu doi ani, când am rămas vă­duvă și fără nici un ajutor. În prezent, am probleme cu fiul meu, în etate de 66 ani, care s-a îmbolnăvit și s-a mutat să stea cu mine. Pentru el doresc să ape­lez la marea familie a „Formulei AS”, pentru a-l ajuta să-și rezolve problema de sănătate. Are adenom de prostată și trebuie să facă unele inves­tigații pentru a fi operat. Supărarea este că nu are de unde face rost de bani pentru acestea. Ar fi tre­buit să mai achite aproape 1 an la vechime, ca să în­deplinească condițiile de pen­sionar, dar până atunci nu are de unde să plătească, dacă s-a îmbol­nă­vit. În prezent a căzut în depresie mare, văzând că toate drumurile îi sunt închise. Eu am pensie mică și de handicap, dar banii merg direct la fe­meia care mă îngrijește. Este mai mare supărarea mea ca mamă că nu pot să-l ajut să-și rezolve pro­blemele de sănătate. Stăm unul într-un pat și ce­lă­lalt în alt pat.

Rog cititorii „Formulei AS” să-mi ajute băiatul, care este disperat, și eu la fel. Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate și să vă întoarcă înmiit binele. Fiul meu este singur, i-a decedat soția, mă mai are doar pe mine pe lumea asta. Vă implor, ajutați-mă să-l ajut! Cu mulțumiri,

MAIOR ELEONORA – str. Primăverii nr. 17, et. 1, sc. 2, ap. 3, Sighișoara, jud. Mureș, cod 545400

„Nimic nu e mai important ca lumina ochilor”

Doamnă directoare,

Mă adresez cu mare speranță la dumneavoastră și vă rog frumos să mai faceți o minune și pentru mine. Am mai fost ajutată în anii trecuți, ultima dată în 2021. Doamnă directoare, am mare nevoie de ajutor! Necesit operație cu laser pentru glau­com, dar costă bani și se face departe de mine, în ora­șul Craiova. Îmi roșesc ochii, mă dor, mi se pune ceață, cu toate că pun picături de 5 ori pe zi. Am pensia minimă de 1125 lei, greu mă descurc cu acești bani. Sunt tare necăjită, suferindă și co­ple­șită de greutăți. Mai am și aderențe de la ope­rațiile din trecut, mă dor și mă trag în toate direc­țiile, nu am echilibru. Toate au pus stăpânire pe mi­ne. Medicamente îmi trebuie și pentru ficat, pi­că­turile de ochi, unele le iau cu bani, nu se com­pen­sează, investigații, câmp vi­zual, ecografie ab­do­minală, set de ana­li­ze.

Doamnă direc­toa­re, vă rog din su­flet să mă mai ajutați și de această dată, nu am unde să apelez. Nu mai vorbesc de facturile care vin una după alta. Să vă dea Dum­nezeu multă sănătate la întreg co­lec­tivul „For­mu­lei AS” și la toți cititorii cu suflet mare. Vă mulțu­mesc!

Atașez acte doveditoare.

FLOARII CONSTANȚA – str. Crișan nr. 41, bl. V4, sc. 1, ap. 1, Drobeta Turnu-Severin, jud. Mehedinți, cod 220030, tel. 0751/42.02.00

„Nu am bani să-mi duc fetița la doctor”

Stimată doamnă Sânziana Pop,

Numele meu este Ceoacă Iuliana Ancuța, lo­cuiesc în sat Hodivoaia, com. Putineiu, jud. Giur­giu. Sunt mama a trei copii minori, două fete și un băiat. Cunosc publicația dumneavoastră de foarte mulți ani, știu că sunteți un colectiv de oameni minunați. În trecut, acești oameni cu suflet mare m-au ajutat să racordez căsuța la energie electrică și să rezolv problemele de sănătate ale fetiței mari. Pe această cale, le mulțumesc încă o dată.

În prezent, situația noastră este și mai grea. Soțul meu nu mai muncește, iar mie mi-a fost în­cheiat contractul de muncă în decembrie. Ne descur­căm greu, nevoile fiind multe, iar noi reu­șind cu greu să facem față. Dar nu aceasta ar fi pro­blema, sin­gura mea grijă în momentul de față este fetița mij­locie, Ariana, în vârstă de 8 ani. De câteva luni a în­ceput să prezinte dureri persistente de cap. La recomandarea doctorului de familie, am mers la me­­dicul oftalmolog, crezând că are nevoie de oche­­lari. Nici vorbă de așa ceva, fetița vede per­fect! Următoarea oprire a fost la spitalul jude­țean de urgență, unde diagnosticul medicilor a fost neclar. Mi-au dat o nouă trimitere către București, unde ar trebui să i se facă investigațiile necesare. Marea mea problemă este că nu am bănuții ne­cesari să fac aceste drumuri. Venitul nostru lunar este de aproape 1000 de lei, bani care se duc pe facturi și mâncare. Ne descurcăm din ce în ce mai greu și nu am de unde face rost de alți bani. Îi rog din suflet pe cititorii dvs. să mă ajute, pentru a pu­tea merge cu fetița la doctor.

Mulțumesc anticipat, și mă rog ca ajutorul dat dvs. de Dumnezeu să fie înzecit. Cu respect,

CEOACĂ IULIANA-ANCUȚA – str. Alexandriei nr. 72, sat Hodivoaia, com. Putineiu, jud. Giurgiu, cod 087187, tel. 0737/61.94.56

Am deschis cont în lei, pe numele meu, CEOA­­CĂ IULIANA-ANCUȚA, la Banca Patria Bank, Agenția Giurgiu,

IBAN RO28CARP019001383735RO01

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian