Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Parfum de primăvară

Foto: Shutterstock

Primăvara aduce schimbări și în grădina cu frumusețe a unei femei: părul, tenul, veșmintele, si­lue­ta trebuie să iradieze prospețime și strălucire, asemeni semnelor ano­tim­pului. La colțurile străzilor au izbuc­nit de mult ghioceii, zambilele și lale­lele. Ramurile copacilor au mu­gurii pregătiți să plesnească. La atâta adie­re de lumină și de miresme, ce parfu­muri ar trebui să poarte femeile? Pu­tem concura primăvara? Răspun­sul vine din Franța, țara până azi ne­în­trecută în magia preparării parfu­mu­lui. „Primăvara, parfumul trebuie să semene cu o boare. Evitați miro­surile puternice, violente. Folosiți diluții, aburi purificați!. Pretențioasă în ex­pri­mare, realitatea este cu mult mai simplă și noi vă ajutăm să o desci­frați.

Cum să alegem parfumurile

Parfumurile trebuie alese și folo­site în func­ție de culoarea părului și a tenului, mai ales primăvara și vara, când mirosul este cu mult mai puter­nic decât în anotimpul fri­guros. Iată câteva reguli pe care marii creatori de parfumuri ni le recomandă în luna martie.

* Dacă aveți părul de culoare închisă și tenul sudic, creol, folosiți parfumurile dulci și intense.

* Dacă aveți părul negru sau blond, dar tenul alb și ochii de cu­loare deschisă, folosiți parfumurile ușoare, acidulate.

* Sunteți castanii sau roșcate, alegeți parfumurile cu miros de ierburi sălbatice.

Ce parfumuri să folosim

O altă normă prevede concen­tra­ția admisă: primăvara nu se folosesc parfumuri pure, ci apa de toaletă, care conține mai puține esențe și mai mult alcool. Este mai ieftină decât parfumurile, creează o impresie de curățenie și prospețime. Apa de toa­letă e cea mai diluată emisie de par­fum. Ea provoacă o schimbare a mi­rosului puțin persistent și trebuie fo­losită mai des.

Câteva trucuri de care să ținem seama la folosirea parfumului

* Înainte să-l cumpărați, încercați totdeauna parfumul pe dosul mâinii, și niciodată pe haine. Pielea captează cel mai fidel mirosul parfumului.

* Cumpărați sticle mici. Cu tim­pul, parfumul își pierde o parte din aromă sau chiar se „taie”, despăr­țindu-se în ulei aromat și alcool.

* Parfumul se pune pe tâmple, după urechi, pe ceafă, între sâni, la pliul brațului și pe dosul mâinilor. Dacă sticla nu are pulverizator, folo­siți vârful degetelor.

* Nu vă parfumați niciodată pe soare, pe piele pot să apară pete oribile.

* Păstrați-vă parfumul într-un loc uscat și întunecat, de preferință în am­balajul în care l-ați cumpărat. Pu­neți-i bine dopul. În contact cu aerul, parfumul se evaporă foarte ușor.

* Parfumuri potrivite cu primă­vara: lăcrămioare, liliac, iasomie, lă­mâie, vanilie, trandafiri, garofițe săl­batice, mosc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian