Primăvara aduce schimbări și în grădina cu frumusețe a unei femei: părul, tenul, veșmintele, silueta trebuie să iradieze prospețime și strălucire, asemeni semnelor anotimpului. La colțurile străzilor au izbucnit de mult ghioceii, zambilele și lalelele. Ramurile copacilor au mugurii pregătiți să plesnească. La atâta adiere de lumină și de miresme, ce parfumuri ar trebui să poarte femeile? Putem concura primăvara? Răspunsul vine din Franța, țara până azi neîntrecută în magia preparării parfumului. „Primăvara, parfumul trebuie să semene cu o boare. Evitați mirosurile puternice, violente. Folosiți diluții, aburi purificați!. Pretențioasă în exprimare, realitatea este cu mult mai simplă și noi vă ajutăm să o descifrați.
Cum să alegem parfumurile
Parfumurile trebuie alese și folosite în funcție de culoarea părului și a tenului, mai ales primăvara și vara, când mirosul este cu mult mai puternic decât în anotimpul friguros. Iată câteva reguli pe care marii creatori de parfumuri ni le recomandă în luna martie.
* Dacă aveți părul de culoare închisă și tenul sudic, creol, folosiți parfumurile dulci și intense.
* Dacă aveți părul negru sau blond, dar tenul alb și ochii de culoare deschisă, folosiți parfumurile ușoare, acidulate.
* Sunteți castanii sau roșcate, alegeți parfumurile cu miros de ierburi sălbatice.
Ce parfumuri să folosim
O altă normă prevede concentrația admisă: primăvara nu se folosesc parfumuri pure, ci apa de toaletă, care conține mai puține esențe și mai mult alcool. Este mai ieftină decât parfumurile, creează o impresie de curățenie și prospețime. Apa de toaletă e cea mai diluată emisie de parfum. Ea provoacă o schimbare a mirosului puțin persistent și trebuie folosită mai des.
Câteva trucuri de care să ținem seama la folosirea parfumului
* Înainte să-l cumpărați, încercați totdeauna parfumul pe dosul mâinii, și niciodată pe haine. Pielea captează cel mai fidel mirosul parfumului.
* Cumpărați sticle mici. Cu timpul, parfumul își pierde o parte din aromă sau chiar se „taie”, despărțindu-se în ulei aromat și alcool.
* Parfumul se pune pe tâmple, după urechi, pe ceafă, între sâni, la pliul brațului și pe dosul mâinilor. Dacă sticla nu are pulverizator, folosiți vârful degetelor.
* Nu vă parfumați niciodată pe soare, pe piele pot să apară pete oribile.
* Păstrați-vă parfumul într-un loc uscat și întunecat, de preferință în ambalajul în care l-ați cumpărat. Puneți-i bine dopul. În contact cu aerul, parfumul se evaporă foarte ușor.
* Parfumuri potrivite cu primăvara: lăcrămioare, liliac, iasomie, lămâie, vanilie, trandafiri, garofițe sălbatice, mosc.