Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fetiței mele i-au căzut sprâncenele” (Răspuns pentru ILEANA – Timișoara, F. AS nr. 1246)

Foto: Shutterstock

Stimată doamnă, vă recomand să folosiți uleiul de Ri­cin (i se mai spune și „Mâna lui Iisus”). Am cunoscut o fe­tiță care a suferit dintr-o neatenție arsuri pe față. Fața a fost vindecată cu albuș de ou, dar sprâncenele, fiind arse ceva mai profund, n-au mai revenit la nor­mal. Trecuseră doi ani. Am sfă­tuit-o să se dea cu ulei de Ricin și să ma­se­ze locul sprâncenelor, ușor, de câte ori are ocazia, în tim­pul zilei. După o vreme, a început să se ivească un pufușor. Atunci trebuia să întrerupă tratamentul. Nu l-a întrerupt și sprâncenele au crescut prea mari și stu­foase. Deci, atenție! Opriți-vă la timp! Men­țio­nez că ule­iul nu dăunează ochilor. Dar nu este in­dicat să dați pe fa­ță. Numai pe sprâncene. Să dea Dumnezeu să vă fie de leac.

LUCREȚIA – Iași

„Soțul meu are urticarie cronică” (Răspuns pentru NINA T. – Bârlad, F. AS nr. 1550)

Urticaria este o reacție alergică, care ia forma unor vezicule albe sau roșii pe piele. Acestea sunt rezultatul eliberării din celule a histaminei, o sub­stanță care determină vasele sanguine să elibereze lichide în straturile cele mai profunde ale pielii. Urticaria poate fi provocată de soare, căldură, frig, presiune, stres, infecții virale, medi­ca­mente, polen, praf, acarieni și chiar unele alimente. Ea provoacă disconfort și dispare în câteva mi­nute sau ore, dar și în câteva zile. Urticaria provoacă amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație sau respirație șuieră­toare. Ca tratament clasic, luați Clorfeniramin sau Bo­renar, câte o pastilă pe zi, seara, înainte de cul­care. În ceea ce pri­vește tratamentul naturist, încercați să consumați zilnic ceai din următoarele plante medicinale: Trei-frați-pătați, Podbal, Coada-șorice­lului, Brusture, Soc, Cimbrișor de câmp sau Cimbru de grădină, Ur­zică. Ceaiurile trebuie pregă­tite în infuzie, o lingură de plantă la o cană cu apă (de 250 ml) fierbinte. Acestea pot fi în amestec sau separat. Se beau 2-3 căni pe zi pe o perioadă în­de­lungată.

* Pe zonele afectate puneți com­prese reci, deoarece temperatura scăzută reduce diametrul vaselor de sânge.

* Pentru ameliorarea mâncări­mii, adăugați într-o cană mică puțină apă peste bicarbonat de sodiu, amestecați până obțineți o pastă pe care o întindeți pe zona afectată.

* Amestecați o linguriță de oțet cu o lingură de apă caldă și aplicați pe zona cu urticarie, folosind un bețișor cu vată.

* Luați ulei de pește sub formă de capsule de trei ori pe zi, dar să nu depășiți 1000 mg. Aceste capsule conțin acizi grași esențiali care au proprie­tăți antiinflamatorii sau luați până la 1000 mg capsule de vitamina C în trei doze. Acestea au un efect asemănător cu al antihistaminicelor.

* Preparați-vă o cană de ceai de Mușețel sau de Valeriană. Aceste plante au un efect sedativ care pot calma atât stresul, cât și urticaria. Ca să evitați urticaria, trebuie să găsiți cauza care o provoacă.

* Un regim alimentar eliminând din dietă fac­torii declanșatori cum ar fi mezelurile, grăsimile, prăjelile, ciocolata, ouăle, laptele dulce, iar dintre medicamente: antibioticele, antiinflamatoarele ne­ste­roidiene (aspirina, ibuprofenul).

* Cură cu apă în stațiunile Olănești sau Căli­mănești, unde medicii vă vor prescrie izvoarele din care să consumați apa.

Vă doresc multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani, jud. Vâlcea

„Am adenom de prostată și nu vreau să mă operez” (Răspuns pentru ADRIAN S. – Brașov, F. AS nr. 1552)

Dragă Adrian, îmi pare tare rău că treci prin această problemă și te înțeleg perfect. În urmă cu trei ani, și eu m-am confruntat cu ea și singura soluție oferită era operația. Urinări frecvente, us­turime, uneori cu sânge, nopți nedormite, vizite la doctori, chiar internări în spital și multe variante de tratamente, fără niciun rezultat. Dar cu ajutorul lui Dumnezeu, prin intermediul unei nepoate, am aflat de tratamentul naturist cu Digesttone și Cellforce. Aceste produse sunt minunate și m-au salvat de la operație și de tot chinul prin care am fost nevoit să trec. Urmez această cură de un an de zile, efectele sunt de nedescris. În plus, am mai făcut o cură cu grâu încolțit și un shake cu sfeclă roșie, măr, pă­trunjel și lămâie. Acum analizele sunt în parametri normali și pot să mă odihnesc noaptea. Produsele le-am comandat la telefon 0768/72.94.05 (cabine­tul d-nei dr. Angela Himovith), de unde am primit și alte informații prețioase. Sper din tot sufletul să te ajute și pe tine să scapi fără operație și să te odihnești, că tare neplăcut este! Doamne ajută!

MARIAN – Ploiești

„Am 14 ani și fac pipi în pat” (Răspuns pentru MIHAI, F. AS nr. 1557)

Sunt mama unei fetițe care are tot 14 ani, se confruntă cu aceeași problemă, așa că te înțeleg. Am fost la neuropsiholog, am urmat trata­mente ani de zile, am avut apa­rat anti-enurezis, dar fără rezul­tat. Am urmărit și în „Formula AS” multe sfaturi, dar cel mai bun (pe care ți-l recomand și ție) a fost să nu con­sume lichide după ora 18! Eu am trezit-o un an de zile la ora 22, pen­tru ca vezica să-și „seteze” un obi­cei. Nu funcționa totdeauna, mai ales când ea „fura” apă mai târ­ziu, când visa (ca tine), când se dez­ve­lea noaptea și îi era rece… dar de aproape un an, e din ce în ce mai rar. Îți recomand să procuri un cearceaf impermeabil și, dacă nu te jenează, sunt pe internet scu­te­ce-chiloței pentru vârsta ta. În plus, să uiți de telefonul mobil îna­inte de culcare (citește ceva fru­mos), roagă-te Sfântului Nectarie și Sf. Efrem, și ai răbdare că, odată cu vârsta, sigur vei scăpa! Îmi pare rău pentru situația ta fa­milială și îl rog pe Dumnezeu să te ajute!

MARIANA

„În fiecare noapte mă tre­zesc cu cheaguri de sânge în cavitatea bucală” (Răspuns pentru GHEORGHE R. – Caraș-Severin, F. AS nr. 1559)

M-am confruntat cu aceeași problemă în urmă cu mulți ani. Luați neapărat legătura cu un hema­tolog sau faceți o hemoleucogramă și vedeți cum stați cu trombocitele. Apoi mergeți la un medic parodontolog pentru a se ocupa de problema gin­giilor. Eu am avut gingivită hiperplazică cu aceste simptome, pe fondul unei trombocitopenii. Multă sănătate!

ANDREEA C.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian