Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Am o boală mare: schizofrenie”

Mă numesc Furcea Floarea și sunt din co­muna Șiria, jud. Arad. Scrisoarea mea este pentru boala mare ce o am: schizofrenie paranoidă. Sunt bolnavă, nu pot lucra, am doi copii, și soacra mea, care lo­cuiește la mine, a făcut atac cerebral. Are 85 de ani și nu se poate deplasa. Trebuie să o duc la Arad, la doctor, la control, și eu tot acolo am doc­torul, o dată la două luni trebuie să merg pen­tru tratament, pe care îl iau de o viață. La boa­la asta pe care o am, nu pot să întrerup trata­mentul. Am o fetiță care stă cu mine (11 ani) și un băiat, elev la Arad. Nu mă descurc cu banii. Tră­im din două pensii, a mea și a soacrei. Avem 2 camere și o bu­cătărie încălzite cu lemne. Mi-i tare greu. Vă scriu a doua oară, căci nu am știut să mă exprim. Vă mulțumesc,

FURCEA FLOAREA – sat Mîsca, com. Șiria, nr. 121, jud. Arad, cod 317342

„Sunt disperată! Strig după ajutor”

Doamnă Sânziana Pop,

Vă scriu aceste cuvinte cu lacrimi pe obraz. Suntem o familie greu încercată, vă rog frumos dacă puteți să mă ajutați și pe mine încă o dată, căci sunt un om disperat. Mi-e rușine că cer, dar sunt o mamă disperată, și aș face orice pentru co­piii mei. Dacă aș putea să-mi dau viața pentru ei, aș face-o. Sunt doi copii cu handicap grav, la fel ca soțul meu, care e pensionat tot pe caz de boa­lă. Băiatul are 25 de ani și nu merge în pi­cioa­re, nu vorbește, este exact ca un bebeluș, su­feră de tetrapareză spastică, epilepsie. De la naș­tere au fost probleme cu triplă ștrangulare de gât și nu s-a oxigenat creierul cum trebuie. Doar un sfert de creier mai funcționează. De la proble­mele pe care le are, i s-a strâmbat coloana, a făcut luxație de șold și am fost cu el la București, la ortopedie. I-a dat medicamente care costă în jur de 400 lei pe lună și are nevoie de o saltea specială, pentru a nu face escare. Sunt disperată! Coloana îi bate în plămâni și în inimă și nu poate să respire, are nevoie și de gimnastică medicală și înot. Dacă nu face gimnastică, nu poate să doarmă noaptea și țipă de durere. Suntem epui­zați toți, locuim într-o garsonieră, avem datorii în bănci și datorii la întreținere.

Fetița are 13 ani și are și ea pro­bleme grave de sănătate, su­fe­ră de neuro­fi­bro­matoză, îi apar tumori pe ori­unde, și sco­lioză toracală, are un dis­pozitiv pe co­loa­nă cu șuruburi de creștere, a fost operată de trei ori până acum. În 2019 a avut viața în pericol, că i-a apărut o tumoră care împrejmuia artera aortă, și tumori pe glandele suprarenale și în pan­creas. Nu au reușit să o opereze. Mai are încă o boală genetică foarte gravă, la ochi, nu există tra­tament pentru această boală, distrofie maculară, boala Stargardt, care i-a afectat vederea foarte mult, mai vede foarte puțin. Urmează un trata­ment din America, a dat rezultate și au început să scadă tumorile, dar pentru boala de la ochi nu avem tratament în România, nu avem spital de oftalmologie de stat pentru copii, sunt numai spitale private și costă foarte mult investigațiile și consultul. Soțul are și el probleme de sănătate, tre­buie operat la rinichi, că are o piatră foarte mare și domnul doctor zice că trebuie să aducă un aparat de la un spital privat, care se plătește, ca să sfărâme piatra. Nu am avut bani să merg cu el. Are probleme și cu piciorul, are proteză de ge­nunchi și a fost operat. Pe cine să ajut mai întâi. Pe copii, pe bărbat? Cum să întind de bani? Avem datorii la întreținere, mi-e frică să nu ne dea afară din casă, nu am avut bani să punem centrală pro­prie și plătim foarte mult la întreținere. Toate alimentele s-au scumpit, medicamentele la fel.

Sunt disperată. Strig după ajutor. Poate se gă­sesc oameni să înțeleagă durerea în care mă zbat, să aprind un strop de nădejde și în viața mea. Dumnezeu să vă ajute pe toți!

Am conturi deschise pe numele meu, CHI­RIAC DOMNICA, la Banca Transilvania, cont RON RO12BTRLRONCRT0428902401, cont EURO RO59BTRLEURCRT0428902401.

Vă mulțumesc din inimă și Dumnezeu să vă răsplătească pentru bunătatea dumneavoastră.

CHIRIAC DOMNICA – B-dul Petrochimiștilor nr. 16, bl. B3, sc. C, ap. 2, Pitești, jud. Argeș, cod 110157, tel. 0739/86.78.41.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian