Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Florile primăverii: Păducelul

– Regele inimii –

Păducelul se remarcă la începutul primăverii pentru florile sale luxuriante, iar toamna pentru fructele sale roșii strălucitoare (Foto: Shutterstock)

Revenim asupra lui sistematic, pentru că este cea mai puternică plantă, când e vorba de boli cardiace. Vechii greci îl numeau „regele inimii”. Între timp, dreptatea lui a fost consolidată prin cercetări de laborator. Azi se consideră că Păducelul stimulează inima persoa­nelor în vârstă, dar îi protejează și pe cei mai tineri de slăbiciunea cardiacă, cauzată de stres și efort. Frunzele și florile de un alb strălucitor ale Păduce­lului conțin în special substanțele responsabile pentru efectul de vindecare. Nu doar că îmbunătă­țesc puterea de pompare a inimii, dar reglează și tensiunea arterială, cresc fluxul sanguin către artera co­ronară și mușchiul cardiac și men­țin elasticitatea vaselor de sân­ge.

Preparate din Păducel

* Tinctura de Păducel ocupă locul de frunte, fiind folosită pen­tru a trata slăbiciunea inimii, bă­tăile lente, îmbunătățind simțitor simp­tomele tipice, cum ar fi lipsa de aer la efort fizic, oboseala și epui­zarea. Dar aceeași tinctură de Păducel ar­monizează și ritmul car­diac și cal­mează o inimă ner­voasă. Vă recomandăm POLY­GEMMA CAR­DIO („Plant­extrakt” Cluj), Tinctura de Păducel („Da­cia Plant” Brașov) și Picături anti-aritmice (farmacia Faltis – Brăila). Posologia e conținută în prospect.

* Ceaiul de Păducel (flori și frunze) amelio­rează palpitațiile în timpul stresului și acționează ca ajutor blând pentru somn.

Păducelul are un efect lent, dar de lun­gă durată, astfel încât ar trebui să fie uti­lizat permanent, și nu numai în cazul unei inimi slabe, ci și ca măsură preven­tivă.

Tratamente

Tinctură de Păducel

– Pentru întărirea inimii, afecțiuni cardiace nervoase –

Ingrediente: 100 g flori și frunze us­cate de Păducel, 500 ml alcool (40 %).

Mod de preparare: – Se umple un recipient cu dop, cu plantă uscată, fără să se atingă marginea, se acoperă complet cu alcool și se închide erme­tic. – Se lasă la infuzat într-un loc întu­necat timp de patru săptămâni, agitând din când în când. – Se fil­trează în sticle cu picurător, închise la culoare, și se păstrează într-un loc ră­coros. Are valabilitate aproximativ un an.

Utilizare: Se iau 15-30 de pi­cături, de trei ori pe zi.

Ceai de Păducel

– Afecțiuni cardiace nervoase, stres, palpitații –

Ingrediente: 1 linguriță de frun­ze și flori uscate, 250 ml apă.

Mod de preparare: – Se infu­zează planta zdrobită ușor cu o cană de apă clocotită. – Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară.

Utilizare: Se beau 3-4 căni pe zi, ca tratament, și o cană pe zi, pentru prevenție.

Vin de Păducel

– Afecțiuni cardiace nervoase, probleme de adormire grea –

Ingrediente: 2 pumni flori și frunze uscate de Păducel, 1 l de vin roșu sec, 50 g de zahăr.

Mod de preparare: – Se toarnă toate ingre­dientele într-un vas care se poate închide ermetic. – Se lasă într-un loc întunecos și răcoros timp de patru săptămâni, agitând zilnic. – Se strecoară printr-un filtru de cafea, într-o sticlă curată, și se păstrează într-un loc răcoros și întunecat.

Utilizare: Se ia un pahar mic (20 ml), de două ori pe zi, timp de cel puțin 8, 10 săptămâni.

DIANA ROUA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian