Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum mă pot vindeca de arteriopatie?” (Răspuns pentru ELENA – Brăila, F. AS nr. 1152)

Foto: Shutterstock

Arteriopatia este o afecțiune cronică care nu se vin­decă definitiv, dar care poate fi ameliorată prin gim­nas­tică recuperatorie, care crește toleranța la efort, și prin­tr-un tratament susținut de acupunc­tură, care are re­zul­tate foarte bune. Consumați ceaiuri din ames­tec de Măceș, Coacăz-negru, Salvie și Lemn-dulce. Ca gim­nastică: mersul pe jos timp de o oră pe zi, cu creșterea pro­gresivă a distanței, masaj seara la culcare. Stați în­tinsă în pat și ridicați picioarele la 45-60 grade timp de do­uă minute, apoi vă așezați pe marginea patului cu pi­cioa­rele atârnând, până își recapătă culoarea. Vă doresc multă sănătate!

NICOLETA S. – Anglia

„Caut leac pentru uretro-prostatită” (Răspuns pentru VASILE G., F. AS nr. 1363)

În cazul dvs., după trecerea a doi ani, timp în care v-ați limitat la un singur tratament, și acela de scurtă durată, afecțiunea de care suferiți s-a croni­cizat, fiind, în consecință, mai greu de tratat. Va trebui să vă adresați unui laborator de analize medicale, solicitând efectuarea unei uroculturi, prin care vi se va stabili cu pre­cizie agentul patogen, care poate fi de natură mi­crobiană sau micotică, indicându-se și antibioticele sau antimicoticele la care acesta este sensibil. Cu re­zul­tatul acestei analize vă veți prezenta la un medic spe­cialist urolog, care vă va prescrie tratamentul optim, do­zajul și du­rata acestuia, până la obținerea unei uro­cul­turi ste­rile, care va însemna, practic, vindecarea dvs. Ca tra­tament naturist ajutător, puteți apela la ceaiul de Ghim­pe (Xan­thium spinosum), granulele de polen, su­po­zi­toa­re­le cu propolis, pe care le puteți găsi în magazinele na­tu­riste sau la Plafar, și băile calde de șezut cu ceai de Mu­șețel (Matricaria chamomilla), acestea din urmă fiind de multe ori foarte eficace. Vă do­resc însănătoșire de­pli­nă.

VALI – Timișoara

„Sufăr de gușă polinodulară” (Răspuns pentru PETRONELA B., F. AS nr. 1411)

Vă veți vindeca dacă respectați întocmai tra­tamentul pe care vi-l recomand. La baza lui se află planta numită Drăgaică, Sânziene sau floa­rea Sf. Ioan Bo­te­zătorul (se recoltează în luna iulie). Florile ei sunt de cu­loare albă și gălbuie și ambele dau rezultate mi­ra­cu­loase. Se folosește toată plan­ta – atât flo­rile, cât și tul­pi­na –, care se taie în bu­căți. Se prepară un ceai din 1 lin­gu­riță de plantă la 1 cană de apă, cu care se face multă gar­gară cât mai adâncă, de 5-6 ori pe zi. Important este ca lichidul să fie cât mai cald, cât se poate suporta. Între timp, se bea și din ceai, cu înghițituri mici. Plantele din ceai se aplică pe locurile afectate, legându-se cu o bucată de tifon. Vă sfătuiesc să dublați tratamentul cu ru­gă­ciuni curate către Maica Dom­nului. Multă sănătate!

MIRELA D. – jud. Timiș

„Caut un leac pentru dislipidemie” (Răspuns pentru CARMEN – Cluj, F. AS nr. 1535)

Pentru scăderea colesterolului se înghit cu 30 de minute înainte de fiecare masă (de trei ori pe zi) câte o linguriță cu boabe de muștar aurii, care ajută și la constipație. Se pot înlocui și cu tărâțe de grâu. Boabele de muștar se înghit cu apă, nemestecate. Tratamentul durează 3-4 luni. Multă sănătate!

ELENA – Constanța

„Caut un remediu pentru pitiriazis versicolor” (Răspuns pentru LIVIU – Brăila, F. AS nr. 1540)

Folosesc de 40 de ani ace­eași rețetă, foarte eficientă: 10 g acid salicilic, 10 g rezorcină, 200 ml al­cool de 70°. Spă­la­ți-vă bine cu apă și săpun, apoi tam­ponați (și fre­cați) locurile cu o bucată de vată înmuiată în so­luția din rețetă. Repetați în fiecare seară și într-o săp­tă­mână vă veți vindeca. Păstrați soluția la întuneric și repetați tra­ta­mentul ori de câte ori este nevoie. Sănătate!

MARIANA F. – Brăila

„Mi se descuamează pielea de pe mâini” (Răspuns pentru AURA – Norvegia, F. AS nr. 1552)

Și eu am avut aceleași simptome ca dvs., cu mai mulți ani în urmă. Am fost diagnosticat cu dishi­droză. Ajunsesem să nu mai pot lucra. Am consultat mai mulți medici dermatologi, am făcut tratament cu diferite alifii, dar rezultatele au fost de scurtă durată. Tre­buia să mă fe­resc de praf, detergenți, să­punuri, de pro­duse chimice. În­­tâmplător am dat peste o doctoriță care mi-a re­co­mandat să fac ana­lize coprologice, din care a reieșit că am lamblii intestinale și de aici mi s-a tras tot necazul. Am făcut tratament și de atunci nu am mai avut pro­bleme. Vă do­resc succes!

RADU F.

„Am fost diagnosticată cu ciroză hepatică” (Răspuns pentru D. T. – jud. Dâmbovița, F. AS nr. 1559)

Puteți să rezistați cu acest diag­nos­tic încă mulți ani sau chiar să vă vindecați, dacă sunteți puter­ni­că și aveți grijă de viața spirituală și alimentară.

* Psihic: aruncați din suflet tot ce se referă la încălcarea celor 10 porunci. Fie­care are legătură cu funcționarea unei glande cu se­cre­ție internă care introduce în fluxul sanguin substanțe toxice. Cei trei mari demoni sunt frica, furia și ura. Căutați un preot care să vă în­drume, religia este pri­ma ușă care se des­chide spre vin­de­care.

* Alimentar: re­nunțați total la orice fel de gră­simi. Ficatul, pan­creasul și splina sunt în strânsă legă­tură de funcționare, au și alte funcții și nu trebuie suprasolicitate de digestie. Tra­ta­mentul este cel re­comandat de dr. Ioan Nica, cu­noscut din minunata revistă „For­mula AS”. Ceai de Rostopască și Năpraznic (Geranium ro­bertinum) de trei ori pe zi, 10 zile Rosto­pască, 10 zile Nă­praznic, înainte de masă cu 30 de minute, înghi­ți­tură cu înghițitură. Celula hepatică se re­generează. Să nu ui­tați că aveți nevoie de multă odihnă, pace sufletească și bună conviețuire cu cei din jur, care să vă înțeleagă. Eu „convie­țuiesc” cu acest diagnostic de peste 10 ani. Fiți puternică și aveți în­credere că veți trece de această răscruce.   

* Trata­mentul medicamentos se face în spital, cu per­fu­zii cu ar­gi­nină – este foarte eficient. Mai sunt he­pa­to­pro­tectoare, dar ele trebuie luate cu pru­den­ță. Cele mai im­portante ră­mâ­n regimul alimen­tar și odih­na. Din suflet vă doresc în­sănătoșire!

V. P. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian