Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru silicoză” (Răspuns pentru ION F. – Petroșani, F. AS nr. 1244)

Foto: Shutterstock

Boala se vindecă în 3-4 luni cu ajutorul Podba­lului, o plan­tă care ajută la eliminarea siliciului mineral acu­mu­lat în alveolele pulmonare. La fumă­tori, plămânul devine foarte sensibil după elimi­narea siliciului, deci atenție! Se face un amestec din 20 g flori de Podbal, 30 g frunze de Podbal, 20 g frunze de Pătlagină, 20 g frunze de Mentă, 10 g rădăcină de Lemn-dulce. Se face o infuzie dintr-o lin­gu­ră de amestec la o cană de apă; se beau zilnic două căni (di­mineața și seara), cu o jumătate de oră îna­inte de mese. Ceaiul poate fi îndulcit cu miere de Salcâm. Este re­comandat ca în timpul trata­mentului să se con­su­me de trei ori pe săptămână câte două lingurițe de hrean ras ames­tecat cu miere polifloră, în părți egale. Ar fi foarte bine să se consume usturoi sub orice formă. Rețeta nu este complicată și merită încercată.

Multă sănătate!

GEORGE T. – București

„Mi s-a pus diagnosticul glosită” (Răspuns pentru TEODORA – Timișoara, F. AS nr. 1464)

* Faceți un decoct (fierbere) din rădăcină de Tă­tă­nea­să bine mărunțită. Se pun 4-5 linguri, se fierb 15-20 de minute în 250 ml apă, în vas aco­perit. După răcire, se stre­coară și se clătește gura de 2-3 ori pe zi, până la vin­decare.

* Luați propolis brut, rupeți din el cât un bob de piper și înghițiți-l seara. Puteți să-l luați cu puțină miere, unt etc.

* Mai luați tinctură de propolis 20-30% – câte 40 de picături de trei ori pe zi, în 100 ml apă. Se ține în gură cinci minute și se înghite.

* Masați-vă sub bărbie cu cremă de Gălbenele.

SOFIA – București

„Ce pot face pentru crizele de aritmie?” (Răspuns pentru COSTIN – București, F. AS nr. 1471)

Preparați un vin, bun pentru inimă: 10 tulpini proas­pete de pătrunjel (frun­ze și rădăcini), 1 l vin natural (pen­tru cei care au hipertensiune, vi­nul trebuie să fie alb). Este bine ca rădăcinile să fie rase. Se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic, apoi se adaugă 300 g miere de Sal­câm. Mierea nu se fierbe, ci se adaugă după fierberea pătrunjelului. Vinul fierbinte se stre­coară și se pune în sticle bine închise. Se ține la rece. Se iau trei lingurițe de vin pe zi, înainte de mese. Multă să­nătate!

ELENA – Constanța

„Cum pot scăpa de o secreție abundentă din gât?” (Răspuns pentru TUDOR B. – București, F. AS nr. 1536)

1. Și eu m-am confruntat cu această situație. Din nas îmi curgea în gât un fel de secreție pe care neapărat tre­bu­ia să o scot afară, fără să-mi vină să tușesc. Aveam gâ­tul plin cu secreție, iar seara, la culcare, tușeam forțat să-mi eliberez căile respi­ratorii și cu greu adormeam. Mă tre­zeam cu mân­cărimi de ochi și gâtul plin cu secreții. Am consultat mai mulți medici ORL-iști și toți îmi dădeau anti­biotice, care îmi făceau mai mult rău. Atunci am decis să studiez singură această boală. Am des­coperit că am simptomele unei rinite alergice. Am fost la cel mai bun ORL-ist din Cluj, a luat un instrument, mi-a întors nările nasului în sus și a zis: exact, aveți rinită alergică. Am făcut toate testele aler­go­logice. Mi s-a prescris Claritine, fără rezultat. Atunci, am decis să mă tratez singură și am scăpat de su­fe­rință.

* Zilnic, timp de zece zile din lună, se beau două căni de ceai de Coada-șoricelului (prima lună); – zece zile pe lună se beau două căni de ceai de Trei-frați-pătați (a doua lună); – zece zile pe lună se beau două căni de ceai de Urzică (a treia lună); – zece zile pe lună se beau două căni de ceai de Soc fier­bin­te (a patra lună). Ordinea nu con­tea­ză. Toate ceaiurile să fie sub formă de infuzie și cu ele se fac și spălături nazale.

* La Plafar se mai găsește Ex­tract de muguri de Coacăz-negru – picături, care sunt foarte bune. Tratamentul e natural și se poate re­peta.

* Am schimbat perna de fulgi și beau numai apă de izvor sau apă plată.

TINA F. – Cluj-Napoca

2. Faceți zilnic, înainte și după mese, gargară cu in­fu­zie de Salvie, în care ați pus 5-6 picături de tinctură de pro­­polis. Când pregătiți infuzia, nu țineți ceaiul nestre­curat mai mult de un minut, iar cana să fie acoperită. Pre­­gătiți infuzia pentru fiecare procedură, nu pentru toa­tă ziua. Insistați câteva săptămâni.

P.S. Țin să vă spun că este magnific ce faceți cu aceas­tă rubrică de sănătate. Mulți dintre cei ce vă citim ne ru­găm să existați în continuare. În altă ordine de idei, aș vrea să știți că referitor la politică iau în seamă numai ru­­brica „Accente” a „For­mu­lei AS”. Dumnezeu să vă ajute!

MARCELA – Corabia, jud. Olt

„Sindromul picioarelor neliniștite mă face să-mi dorez să le amputez” (Răspuns pentru ALEXANDRU T., F. AS nr. 1563)

Pentru asemenea simptome, eu am folosit, și folosesc când este ca­zul, Plasturi detoxifianți KINOKI I, pe care i-am achiziționat de la Far­macia Tei, cu efect după câteva minute. Este important de unde procurați produsul, pentru că pe piață sunt multe contrafăcute.

C. STĂNESCU – București

„Sunt epuizată și mă dor toate articulațiile” (Răspuns pentru GABRIELA, F. AS nr. 1566)

Eu folosesc cu bune rezultate suplimente nutritive de la Plafar:    Vitamina C cu măceșe și acerola – 1 tabletă de 1000 mg pe zi; Vita­max, 1 capsulă pe zi; Hepatore­generator; MSM (conține Bos­wellia, Gheara-Mâței, Turmeric și altele), pentru dureri de articulații.

Încărcați-vă dimineața cu energia Universului prin respirație și bu­curați-vă pentru că este loc sub soa­re pentru toată lumea.

MARGARETA – Vaslui

„Am o rană în talpă care nu se vindecă” (Răspuns pentru S. B. – Craiova, F. AS nr. 1566)

După spălături cu ceai de Pelin, aplicați miere de albine, care hrănește și regenerează tegumentul. Aplicați frunze de varză care conțin vitamina U, care este cicatrizantă.

MARGARETA – Vaslui

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian