Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CLAUDIA – Buzău, F. AS nr 1553: „Tatăl meu nu-și revine după un AVC”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Accidentul vascular cerebral (AVC) este nu­mele comun al mai multor tulburări ce apar la scurt timp după pertur­barea aportului sanguin cerebral. Când circulația sanguină spre creier este blocată, celulele nervoase sunt deprivate de oxigen și substanțe nutritive. Drept urmare, funcționarea neuronală poate fi alterată sau com­promisă definitiv. Din această cauză, cu cât este mai mare durata de timp în care un AVC rămâne netratat, cu atât mai mari vor fi leziunile și implicit sechelele neurologice. Succesul tera­peu­tic depinde deci de promptitudinea instituirii tratamentului medicamentos.

În altă ordine de idei, AVC-ul este o afecțiune po­tențial letală, ce necesită in­tervenție medicală de ur­gență. După orice fel de AVC (ischemic, hemoragic) poa­te rămâne o arie de țesut cere­bral mort (infarct cerebral), astfel că recuperarea func­țiilor afectate depinde de ca­pacitatea țesutului cerebral rămas neafectat de a suplini funcțiile celui afectat. În cazul unui accident cerebral, tra­tamentul imediat vizează îmbu­nătățirea circulației san­guine. În acest scop, mai mul­­te tipuri de medicamente pot veni în ajutor. Astfel, com­­binația dintre aspi­rină, dipiridamol și copidrogel re­prezintă o formulă terapeu­tică (antiagregante pla­chetare) ce reduce tendința sângelui de a for­ma chea­guri, împiedicând agre­garea plachetară în mo­mentul când sângele trece prin locuri înguste. Warfarina și heparina sunt me­dicamente anticoa­gulante, care acționează siner­gic. Heparina are un efect imediat în reducerea tendinței de coagulare sanguină, în timp ce se așteaptă intrarea în acțiune a warfarinei. Terapia trombolitică ce folosește activatorul tisular de plasminogen poate împiedica sau reduce afectarea cerebrală, prin dizolvarea chea­gurilor sanguine și restabilirea circulației. Re­cu­perarea parțială sau totală consecutivă unui AVC poate dura o perioa­dă de timp mai îndelun­gată, în funcție de severi­tatea afectării țesutului cere­bral, de vârstă, condiția fizică și patologiile asociate care, la rândul lor, pot deveni factori de risc pentru instalarea accidentului vascular cere­bral (hipertensiunea arterială, ate­roscleroza, dia­betul etc.).

În acest context, medicina complementară vă poate veni în ajutor cu remedii care pot grăbi recuperarea neuro-motorie și senzitivă.

Se vor lua: Neuro Optimizer, Ginkgo prim max, Coenzima Q10, Resveratrol, Acid Alfa li­poic, complexul vitaminic B. Și, nu în ultimul rând, extractul de muguri de ARIN-NEGRU, ge­moderivat cu acțiune antitrombotică și tonifiantă asupra sistemului vascular arterial, indicat în se­chele ale hemoragiilor cerebrale și ramolis­men­tului cerebral.

Bineînțeles, toate aceste remedii se vor admi­nis­tra urmând indicațiile prospectului însoțitor!

Pentru lămuriri suplimentare și eventual alte re­medii, contactați-mă telefonic! Să auzim de bine!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected], www.san-med.ro

„Caut un tratament naturist pentru tinitus!” (Răspuns pentru CEZAR J., F. AS nr. 1569)

Acufenele sau tinitus (vâjâituri sau țiuituri) sunt senzații sonore care nu-și gă­sesc originea într-o sursă de sunet exterioară pacien­tului. Ele pot fi subiective (perce­pute numai de bolnav) și obiective (sesizate atât de pacient cât și de anturaj). Acu­fenele subiective nu sunt o boală de sine stătătoare, ci un simptom în cazul unor tulburări funcționale de diferite tipuri și localizări, care în timp pot duce la pierderea calității vieții (insomnie, anxietate, depresie etc). Acufenele de care suferiți dvs. au o etiologie neurosenzorială, fiind percepute drept sunete continue sau intermi­tente, egale sau pulsatile, vâjâit, țiuit, foșnet, șuie­rat etc. Adesea sunt însoțite de hipoacuzie neuro­senzorială (slăbirea auzului), vertij, tulburări de echilibru, grețuri, vărsături și transpirații. Stresul, hipertensiunea arterială, insuficiența circulatorie vertebro-bazilară, diabetul za­harat sau expunerea la zgomot și intemperii pot fi cauza sau factorul favorizant în declan­șarea acufenelor și tulburărilor de echilibru. Cu cât perioada de evoluție a unui zgomot otic este mai lungă, cu atât este mai puțin posibil ca acesta să dis­pară.

Tratamentul tinitusului este complex, adesea individualizat și se poate schematiza astfel: exerciții fizice, aplicații locale calde, unde scurte, masaj cer­vical. Terapia medicamen­toasă constă în perfuzii cu lidocai­nă/procaine, pentoxifili­na/ oxy­­bral, vitamine B1 și B6, mezoterapie cu Gerovital H3, administrare orală de Ginkgo Biloba (Circulație cerebrală – ceai Fares) și Passiflora sau Valeriană.

Beneficiați de tratament, la cabinetul medical O.R.L.-dr.I. Ghe. Mărginean, din Sibiu.

Pentru pacienții din țară și străinătate, se asi­gură: cazare, masă și transport.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Sufăr de ulcer gastric prepiloric” (Răspuns pentru MARIA T. – Vaslui, F. AS nr. 1569)

Carmen Ponoran

Doamnă Maria, fiind vorba de ulcer gastric, este important să fiți sub atenta îndru­mare a unui medic. Medicamentul prescris, Pantoprazol, are ca posi­bile reacții adverse și constipația, de care suferiți acum. Acest fapt trebuie să îl aduceți la cunoștință medicului dumneavoastră curant. Vă sugerez să încercați un trata­ment complementar, cu extracte gemoterapice: Extract din muguri de Smochin,    Extract din muguri de Arin negru și Extract din mlădițe de Merișor. Mod de administrare: luați, timp de două luni, Smochin dimineața și seara, Arin ne­gru și Merișor, la prânz. Dozele pentru fiecare preparat sunt de 2 ml, pe care îi diluați în aprox. 50 ml de apă, pe care o beți în înghițituri mici. Extrac­tul din muguri de Smochin reduce arsurile gastrice și vă poate asigura și o stare de liniștire. Extractul din muguri de Arin negru reduce procesul infla­mator de la nivel gastric, iar Extractul din mlădițe de Merișor readuce echilibrul la nivel intestinal (floră și tranzit). Aveți răbdare și consecvență în administrarea acestor gemoterapice, care pot ame­liora simptomele neplăcute, iar primele ameliorări pot să apară după 2-3 săptămâni de cură gemote­rapică. Puteți continua să le luați și după cele două luni, această schemă gemoterapică fiind recoman­dată, în general, tip de 6 luni, în ulcerele gastrice. Dacă doriți să programați un consult la un medic specializat în gemoterapie (și homeopatie), ne puteți scrie pe email: [email protected].

Vă doresc multă sănătate!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Sufăr de hidradenoame eruptive” (Răspuns pentru CRISTINA – Satu Mare, F. AS nr. 1569)

Hidradenomul este o tumoră a pielii, de cele mai multe ori benignă, care se dez­voltă pe seama glandelor sudoripare. Un hidradenom formează un nodul subcutanat lăsând să se scurgă un lichid. El se formează cel mai des pe pielea capului sau pe față. Varianta naturală ideală a diferitelor remedii topice existente în comerţ sunt pro­dusele Imunyze, care conţin anticorpi cu specificitate pentru o paletă largă de micro­organisme. În plus, produsele din gama Imunyze se caracterizează prin activitate antimicrobiană, anti­in­flamatoare și imunomodulatoare. Menţionez fap­tul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar per­soanelor cu alergie la ou.

Multă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am fost diagnosticat cu ciroză hepatică” (Răspuns pentru D.T. – Dâmbovița, F. AS nr. 1559)

Suferința dvs. are, în mod sigur, cauze alimen­tare sau virotice! Virusurile hepatitice și alcoolul sunt principalii vinovați ai cirozei hepatice, iar imediat după ei vin nico­tina, proteinele și grăsimile de origine animală, în special sub formă de tocături și prăjeli! Micii, chiftelele și cârnații de porc stropiți din belșug cu alcool declanșează și întrețin aceas­tă maladie hepatică. Vă asigur că de la ștevie, lobodă și spanac, apă plată și ceai de mentă, n-a făcut nimeni, niciodată, ciroză hepa­tică. Prin urmare, trebuie să faceți o reformă ali­mentară radicală, cu hrană preponderent vegeta­riană, lipsită total de carne de porc și derivate, lactate grase, unt, smântână, carne prăjită, produse de patiserie sau cofetărie.

* Vă recomand și practi­carea postului numai cu apă, în care 1 – 3 zile (și mai mult dacă se poate) pe săptămână, nu mâncați nimic, beți doar apă plată și ceaiuri de plante.

* În laboratorul farmaciei „Aroma-tis” pre­parăm două produse naturiste de uz intern, denu­mite: Preparat hepatoprotector, compus dintr-o serie de plante uscate și măcinate, iar celălalt este sub formă li­chidă, format dintr-un amestec de oțet de mere și miere, cu adaos de albastru de metilen, numit: Bluacet. Tratamentul fiind naturist, se poate institui pe o perioadă lungă de timp, dar trebuie însoțit, obligatoriu, pe cât posibil, de regimul ali­mentar și de postul menționat mai sus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian