Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Ajutați-mă să realizez cel de-al treilea transplant renal!”

Dragi oameni minunați de la „Formula AS”, dragă doamnă Sânziana Pop,

Vă scriu cu speranța că cititorii revistei îmi vor întinde o mână de ajutor ca să supraviețuiesc! Povestea mea este un șir de șanse la viață pe care mi le-a dat Dumnezeu.

Mă numesc Ștefan Roxana și locuiesc în orașul Dăr­mănești din jud. Bacău. Cu 19 ani în urmă, am primit vestea devastatoare că sufăr de insuficiență renală acută. Până atunci, ca orice copil născut cu un gât mai sensibil, făceam amigdalite după amigdalite. Medicul de familie care m-a văzut la vremea aceea (prin anul 2005) a con­si­derat necesar să-mi recomande injecții de penicilină cu gen­tamicină. Nu mi-au fost făcute teste înainte, așa încât ni­meni din familia mea nu știa că Gentamicina este ne­fro­toxică. Urmarea: ambii mei rinichi au fost afectați dramatic și i-am pierdut! Simptomele au apărut unul după altul: mă simțeam tot mai rău, îmi dispăruse pofta de mâncare, re­ți­neam apa și începusem să mă umflu, făceam edeme la față, la mâini și la picioare, nu mai urinam. Disperați, părinții m-au dus la un medic pediatru, în Târgu Ocna, iar acesta a consta­tat că mă aflu în insuficiență renală cronică. Am fost in­ternată o perioadă în Onești, apoi trimisă la Iași, la Spi­talul de copii Sf. Maria, unde am fă­cut dializă timp de 5 luni. Am trecut prin chinuri cumplite! Mama mi-a oferit o primă rază de speranță, donându-mi un rinichi, prin trans­plant, efectuat în București. Cu speranța că voi putea trăi o viață normală, am pornit pe acest nou drum. Dar această bucurie a fost de scurtă durată, căci la 5 ani de la transplant, corpul meu a respins rinichiul donat. M-am trezit din nou în fața unei bătălii crâncene. Iar am ajuns în București, iar am trecut pentru 3 luni pe dializă. În acel moment de dis­perare, Îngerul meu protector a fost bu­nica, ea mi-a oferit un alt rinichi prin transplant, dân­du-mi o nouă șansă la viață normală. Acest rinichi a rezistat 11 ani.

Viața mea părea să se stabilizeze, dar, din nefericire, în anul 2021, am primit o altă veste cruntă: valorile extrem de ri­dicate ale creatininei semnalau faptul că și al doilea ri­nichi își pierduse funcționalitatea. Aveam stări de rău, de vo­mă, amețeam, făceam infecții urinare dese. De atunci fac per­manent dializă, dar am și efecte adverse: tensiune arte­ria­lă foarte mare, anemie, afazie, am făcut și un AVC. Men­ționez că în prezent am 4 rinichi nefuncționali, iar de 3 ori pe săptămână merg la Onești pentru dializă, timp de 5 ore… Cu toate acestea, am hotărât să nu mă las înfrântă de soartă.

Astăzi, adresez această cerere tuturor celor cu inimi ge­neroase, rugându-i să mă ajute să realizez al treilea trans­plant renal, de data asta, în Turcia. Tatăl meu, cu o iubire necondiționată, a ales să fie donatorul meu, în această luptă pentru viață, care este a întregii familii. În România nu se poate realiza un tratament cu imuno­glo­bulină, dar am găsit în Turcia un astfel de spital care să-mi scadă numărul de anticorpi. Echipa de medici care a studiat cazul meu a propus ca în cadrul intervenției să fie eliminat unul din rinichii nefuncționali. Costul acestei intervenții chirurgicale vitale este estimat la 100.000 de euro. Cu sprijinul vos­tru, aș putea obține șansa de a trăi din nou o viață nor­mală.

Pentru a primi donații și a fi sprijinită în această bătălie, am deschis conturi la Banca Transilvania: Beneficiar: ȘTEFAN ROXANA, IBAN: RO66 BTRL RONC RT05 2786 8201 – Lei; RO66 BTRL EURC RT05 2786 8201 – Euro

Cu recunoștință,

ȘTEFAN ROXANA – Dărmănești, str. Luncii nr. 17A, jud. Bacău, cod 605300

„Le-a ars casa și locuiesc în garajul unui vecin”

Mă numesc Crâsta Lucreția, sunt din Lugoj, și vreau să vă aduc în atenție cazul disperat al unei familii pe care o cunosc de la biserică. În data de 19 aprilie, familiei Ste­geran i-a ars locuința în care stătea cu chirie. Fiind di­mineața, soțul plecat la muncă, doamna Rozalia (care are și un mic handicap) nu a reușit să stingă focul care a cuprins întreaga lo­cuință, nu a putut salva nimic din casă. În pre­zent, cei doi soți, Aurel și Rozalia Stegeran locuiesc în ga­rajul unui vecin. M-am gândit că împre­ună cu dvs. și alți oameni cu suflet vom reuși să dăm o mâ­nă de ajutor acestor năpăstuiți. Sin­gurele acte pe care le dețin sunt cărțile de identitate și o adeverință de la Pompieri care confir­mă incendiul și distrugerea locuinței. Cei doi soți nu au telefon, nici curent electric, apă sau alte utilități. Oamenii din jurul lor nu au stat cu mâinile în sân, au sărit să-i ajute, și din donații, s-a reușit să se acopere cu tablă o parte din casă, iar până la toamnă, sperăm să se facă mă­car o cameră. Pro­blema e că nu au pe ce să gătească, curent nu au, deci nu pot folosi un aparat electric.

Vă rog să scrieți ca oamenii care vor să ajute această fa­milie, să se adreseze doamnei STEGERAN RO­ZALIA – str. Caransebeșului nr. 11, ap. 7, Lugoj, jud. Timiș, cod 305500.

În Lugoj e un singur oficiu poștal, toată lumea îl știe, știe și de cazul acestor oameni amărâți. Vă mulțumesc în numele lor și al meu și vă doresc să puteți face mult bine, ca și până acum.

Crâsta Lucreția – Lugoj, tel. 0720/18.56.58, 0256/32.88.99

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian