Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețeta lunii Iunie – IAURTUL

Foto: Shutterstock

Binefacerile iaurtului provin, atât ca aliment, cât și ca pro­dus în cosmetică, de la bac­teria pe care o conține, numită aci­dofilus. A­ceasta transformă laptele în iaurt, for­mând acidul lactic, care face laptele să se închege, împiedicând mul­tipli­carea bacteriilor nocive. Aplicat pe față, pe mâini sau pe gât, simplu sau combinat cu alte ingrediente care slu­jesc frumusețea, iaurtul are același efect energic de curățire și dezin­fectare a pielii, adună porii și hrănește epi­derma cu săruri minerale și protei­ne ușor resorbabile. Iată câteva rețete de vară ieftine, ușor de făcut și cât se poate de eficiente pentru împros­pă­tarea obrazului.

Mască pentru ten normal

Activează pielea obo­sită și face să dis­pară ridurile fine din jurul gurii și ochilor. Este o mas­că în două etape: mai întâi aplicați pe față o jumătate de bor­can de iaurt na­tural, nepasteu­ri­zat, și lăsați-l să se usu­ce. Apoi spă­la­ți-vă cu 100 ml de lapte călduț și, în fi­nal, clă­tiți-vă cu multă apă.

Mască pentru ten gras

Amestecați într-un bol următoa­rele produse: o lingură de brânză de vaci, o lingură de miere, două linguri de lapte proaspăt, o lingură de căpșuni date prin mixer sau zdro­bite bine cu fur­culița. După ce le-ați trans­for­mat într-o cremă omo­genă, întin­de­ți-o pe gât și pe față. Lăsați-o să ac­țio­neze zece minute, apoi spălați-vă cu apă minerală.

Balsam pentru păr vătămat

Faceți o dată pe săptămână o cură cu următorul amestec: două linguri smântână, o jumătate lingură ulei din germeni de porumb, o lingură suc de lămâie. Când sunt bine omogenizate, mai adăugați două linguri de iaurt, amestecați din nou, apoi întindeți pro­­dusul pe părul umed. Masați-l bine, lă­sați-l să acționeze o jumătate de oră (le­gându-vă la cap cu o folie de plastic), apoi spălați-vă în mod obiș­nuit cu șam­pon.

Baie pentru întreținerea pielii

Amestecați un litru de lapte cu două borcane de iaurt natural, o cană de miere și doi pumni de sare grun­joasă. Când obțineți un produs omo­gen și cremos, turnați-l în apa din cadă. Ames­tecați, apoi intrați și stați înă­untru 15 minute. O veritabilă feri­cire pentru pielea trupului!

Cataplasme pentru ochi obosiți

După o zi obositoare, o noapte ne­dor­mită sau, pur și simplu, când ochii vă sunt umflați și iritați, apli­cați pe pleoape un amestec de iaurt (o jumă­tate de linguriță) cu aceeași cantitate de ceai negru, infuzat 5 minute și lă­sat să se răcească. Pas­ta obținută se pune pe două tampoane de vată. Stați 10 minute, întinse pe pat.

Mască pentru decolteu

Gâtul și decolteul – zone foarte sen­sibile – devin moi și catifelate, dacă aplicați, o dată pe săptămână, urmă­torul preparat: două linguri de brânză de vaci amestecate cu o lin­gu­ră de iaurt, o jumătate de banană bine coap­tă și un gălbenuș de ou. Frecați-le bine, ca să iasă o cremă omogenă, a­poi apli­cați-o pe gât și de­colteu (bi­ne curățate în prea­labil) și lăsați să acțio­neze 30 de mi­nute. Clăti­ți-vă cu apă .

Pentru îngrijirea mâinilor

Un ajutor imediat și eficient pen­tru mâinile muncite, atacate de deter­gent și înroșite ni-l oferă următorul prepa­rat: două linguri de iaurt natural se amestecă cu o lingură de brânză de vaci, un gălbenuș, un albuș bătut spu­mă, o lingură de zahăr pudră și zeama de la o lămâie. Emulsia obținută se apli­că pe mâini și se lasă să acționeze 15 minute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian