Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mi s-a pus diagnosticul lichen sclero-atrofic vulvar”

Foto: Shutterstock

Am 50 de ani și după ce am mers la o mulțime de medici ginecologi, care mi-au pus diagnostice diferite, apoi la dermatologi, mi s-a pus, după patru luni de căutări, diagnosticul de lichen sclero-atrofic vulvar. Sunt foarte speriată pentru potențialul cancerigen al acestei boli, pentru fap­tul că nu se știe cauza și nici tratamentul eficient.

Rog din toată inima pe oricine s-a confruntat cu această boală să-mi scrie și să mă îndrume cu orice sfat folositor. Vă mulțumesc!

ELENA A. – Botoșani

„Caut un tratament pentru stenoză de uretră bulbară”

Bună ziua. Mă numesc Laurențiu, am 36 de ani, iar în ultimii șase ani am suportat patru operații – trei uretrotomii și o ure­troplastie. Pro­blemele mele de sănătate au debutat cu o retenție de urină. Până atunci fusesem toată viața sănătos, apoi anual aveam ne­voie de o ure­trotomie. Mai mult de atât, în acest timp aveam multe retenții de urină care necesitau sondare. Acum șase luni am suferit o uretro­plastie, pentru că me­di­cii mi-au spus că uretromia nu mă mai ajută. Diagnosticul pentru pri­mele trei operații a fost stenoză uretrală, iar pentru ultima – stenoză de uretră bulbară (ope­ra­ția fiind: uretro­plas­tie termino-terminal). Dacă ci­ne­va cunoaște un tratament pentru aceas­tă afecțiune, îl rog să-mi scrie. Vă mulțumesc!

LAURENȚIU – București

„Am ochii roșii și obosiți”

Am 50 de ani și până acum nu am avut probleme deosebite cu vederea. Port ochelari de 0,5 pentru calculator și cam atât. Însă de câ­teva luni au apărut problemele: ochii sunt roșii, ca și cum ar fi iritați, simt în mare parte din timp oboseală oculară, iar când este mai rece afară, îmi lăcrimează ochii. Am fost la medic, mi-a prescris niște picături (Afomil), dar rezul­tatele nu sunt deosebite. Vederea, așa cum spu­neam, e bună, însă am acea stare de oboseală și usturime a ochilor. Dacă cineva poate să îmi dea un sfat, îi mulțumesc anticipat.

RADU I. – Craiova

„Ce pot face pentru slăbiciunea și amețelile cauzate de fibromialgie?”

Stimată redacție, am 46 de ani, sunt bol­navă de fibromialgie și sunt operată la co­loana ver­tebrală. Am dureri foarte mari din cauza spatelui, dar cel mai mult mă deran­jea­ză slăbiciunea și amețelile. Acum câteva luni am început să am palpitații și extrasistole. La electro­car­dio­gramă nu s-au văzut modificări, așa că nu mi s-a dat niciun tratament! Trebuie să men­țio­nez că sunt și în plină menopauză, în urma unei his­terec­tomii totale (fără probleme de cancer – un chist mic, dar dureros – raportul patologic a fost normal). Iau Distono­calm, dar, dacă cineva știe ce să fac pen­tru a mă simți mai bine, îl rog să-mi scrie pe adresa re­dacției. În plus, am mulți negi pe tot corpul, iar acum îmi crește unul lân­gă ochi și mă de­ranjează. Vă rog mult, dacă știți și un tratament na­turist să scap de a­cești negi, ajuta­ți-mă! Cu mult drag și urări de sănătate colec­tivu­lui redacției,

CAMELIA – Brașov

„Doresc un remediu eficient pentru cuperoză”

De trei ani sufăr de cuperoză. Mi se înroșește fața, fac și pusee, iar uneori îmi apare câte un coș alb. Cuperoza reprezintă o dilatație permanentă și vizibilă a vaselor mici ale pielii feței. Doresc să aflu un tratament eficient pentru această afec­țiune. Vă mulțumesc,

GIANINA P.

„Fetița mea are glicemia crescută”

Stimată redacție, vă scriu în legătură cu fetița mea, în vârstă de 9 ani. Anul trecut, la niște analize de rutină, glicemia a fost găsită puțin crescută. A fost inter­nată pentru inves­tigații, i-au făcut și testul de toleranță la glu­coză. Nu face injecții cu insulină, dar încercăm să ținem regim ali­mentar calculat, ceea ce cu copiii e mai greu de reali­zat. La ulti­mele analize, valoarea glice­miei a fost cea mai mare de până acum (145). Aș vrea să mă adresez cititorilor dvs., care s-au dovedit a fi în atâtea rânduri oa­meni de suflet, să-mi spună dacă există vreun reme­diu naturist care să ne ajute să nu ajun­gem la insulină.

Vă mulțu­mesc!

ALEXANDRA S. – Timișoara

„La doar 17 de ani, am chisturi pe sâni și pe ovare”

Am 17 de ani și acum două luni am aflat că am chis­turi la ambii sâni și pe ovare. La început era mai gravă situația la sâni, chisturile de pe ovare fiind foarte mici. Doctorul mi-a dat ca tratament pentru chisturile de la sâni un flacon de Progesteron. După o lună, am făcut din nou ecografie și m-am speriat. Chisturile de la sâni au scăzut doar cu 1 mm, în schimb, chistul de pe ova­rul stâng a crescut de la 10 mm la 50 mm. Atunci doctorul mi-a recomandat Organometril, timp de trei luni, și mi-a spus că dacă nici acest tratament nu dă rezultate, trebuie să mă operez. Îmi este frică, pentru că a trecut o lună de când am început tratamentul, și chisturile de la sâni nu s-au micșorat. Nu vreau să ajung la operație, de aceea vă rog să mă ajutați cu un tratament natu­rist. Vă mulțumesc anticipat.

LUANA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian