
1. Badijonați limba de patru ori pe zi cu următoarea soluție: 50 g glicerină simplă, 3 tablete Stamicin și 2 fiole vitamina B2.
* Faceți gargară de trei ori pe zi cu următoarea soluție: o linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar dizolvat într-un pahar de apă rece (pentru schimbarea pH-ului).
ANA-MARIA – București
2. Și eu m-am confruntat cu o suferință asemănătoare. În fiecare seară și dimineață îmi curăț limba cu o linguriță de lemn, după care îmi clătesc bine gura și mă spăl pe dinți cu bicarbonat. După fiecare masă fac gargară cu bicarbonat (100 ml apă + o linguriță rasă de bicarbonat). Peste zi, puteți face gargară și cu ceai de mușețel. Multă sănătate!
ION M. – Deva
„Sufăr de o alergie rară” (Răspuns pentru DIANA – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1203)
Din scrisoarea dvs. rezultă că ați încercat tratarea alergiei rebele care vă supără cu unele produse homeopate, dar fără niciun rezultat. Fiind vorba de o alergie mai deosebită și ținând cont de faptul că dvs. locuiți în Cluj, un puternic centru medical universitar al țării, v-aș recomanda să vă adresați unui medic specialist alergolog, care, în urma unor investigații și teste de specialitate, să vă prescrie un tratament de desensibilizare a organismului la alergenul respectiv, eliminând definitiv cauza alergiei. Până atunci, vă puteți ameliora sensibil suferința, tratând efectul alergiei cu un medicament antihistaminic foarte eficient, ieftin și cu efecte secundare reduse: Peritol – tablete, produs în Ungaria și care se găsește și în farmaciile noastre. Vă doresc multă sănătate!
VALI – Timișoara
„Am 14 ani și fac pipi în pat” (Răspuns pentru MIHAI, F. AS nr. 1557)
Afecțiunea se numește enurezis nocturn și se impune:
* Înlăturarea stării de tensiune, de frică, un somn liniștit.
* Sport, gimnastică medicală.
* Lichide (apă, sucuri naturale până la ora 17, ceaiuri).
* B complex (B1-B12), 1 tabletă „Acid folic + B complex” (Doppel Herz).
* Vitamina D3, 1 tabletă. Apilarnil, 1-2 tablete pe zi.
* Zinc și Seleniu sau Ca + Mg + Zn + Seleniu (Doppel Herz).
* Ceai (Maria Treben, „Rețete de sănătate cu plante”):
– 30 g Sunătoare, 30 g frunze de Roiniță. Se amestecă plantele. O linguriță de plante la 250 ml apă clocotită. La ora 17 se bea un ceai călduț + miere.
– 10 g frunze de Roiniță, 70 g Coada-șorice-lului. Se pune o linguriță de plante la 250 ml apă clocotită.
– 20 g Strugurii-ursului, 20 g scoarță de Salcie, 20 g flori de tei. Se procedează ca mai sus.
– 2 linguri Crețișoară, 1 lingură Sunătoare, 1 lingură Coada-șoricelului, 1 lingură Traista-Ciobanului. Se procedează ca mai sus.
* După ora 17 nu se mai bea niciun fel de lichid.
* Băi de șezut: 5 l apă călduță + plante de mai sus, sau 2-3 pumni de teci de fasole albă. Arnică, coajă de Stejar.
* Varză – foi bătute cu sucitorul, puse pe rinichi și pe burtă, în partea de jos, peste noapte.
* Alifie de Gălbenele + Bitter suedez – noaptea, la nivelul burții, în partea inferioară.
* Un fular cu nod la spate, pentru a nu dormi pe spate.
* După 3-5 ore, sculat noaptea și dus la baie.
* În timpul zilei, la baie, se întârzie 5 minute și apoi se folosește toaleta. Se întârzie 7-10 minute până la folosirea toaletei, determinând vezica urinară să-și mărească volumul.
* În timpul zilei beți lichide suficiente. În caz contrar, corpul își face „rezerve”, pe care le va elimina noaptea.
* Atenție deosebită la dietă: multe legume, fructe, produse lactate, sucuri naturale, carne de pui, pește, curcan. Fără mezeluri, afumături, grăsimi, zahăr.
* Înainte de culcare, o linguriță de miere.
* Camera să fie bine aerisită, dar temperatura potrivită. A se evita frigul și lenjeria (patul) umedă.
Să vă fie de folos!
M.M. – Cluj-Napoca
„Mă chinuiesc cu o halenă îngrozitoare” (Răspuns pentru PETRE – București, F. AS nr. 1567)
Sistemul digestiv, flora intestinală, carența mineralelor, vitaminelor, enzimelor reprezintă o cauză a halenei (respirație urât mirositoare).
* Dual Biactiv D-Tox reînnoiește sistemul digestiv, regenerează flora intestinală, înlătură halena.
* Enzime: Mezym, Digenzim, 1-2 tablete pe zi, la alegere.
* Vitamina B3 are efect doar împreună cu B1, B2, B6 și se găsește în B-complex. Acid folic + B complex (B1-B12) (Doppel Herz).
* Zinc: Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu (Doppel Herz).
* B12: 50 mg + 50 mg, injectabile în mușchi, deodată, o dată pe lună, timp îndelungat, până când la analizele de laborator nu apar carențe de B12. (Organismul se resimte timp de cinci ani, dacă există carențe de B12. Se asimilează injectabil.)
* Acidofilus, 1 lingură, de 1-3 ori pe zi.
* Clorofilă, de 3 ori pe zi.
* Dimineața, o lingură cu ulei se ține 20 de minute în gură, fără a înghiți niciun strop. Se imită suptul unei bomboane și apoi se elimină din gură. Cu periuța de dinți (fără pastă) se curăță limba, insistând în toată cavitatea bucală. Se clătește gura cu apă sărată. Se repetă zilnic, procedeul fiind eficient.
* Gargară cu apă călduță + coajă de portocale; cuișoare, ceai de Salvie + Cimbrișor + Anason, ceai din trei frunze de Nuc la o cană de 250 ml apă, frunze de pătrunjel mestecate (conțin B12) și apoi eliminate.
* Lacalut Flora – pastă de dinți.
* Nu consumați mezeluri, afumături, grăsimi, alimente greu digerabile, zahăr. Folosiți multe legume, fructe, sucuri naturale, carne de pește, pui, curcan. Ultima masă până la ora 19.
* Folosiți vitaminele, enzimele, mineralele etc., conform prospectelor, pe tot parcursul zilei (cu un pahar mare de apă), până la restabilirea stării de sănătate. Repetați de 1-2 ori pe an, la nevoie.
Să vă fie de folos!
M.M. – Cluj-Napoca